Fri frakt över 500 SEK

Proteinrik Rulltårta

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
12 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

Gör så här:

Start
1
Börja med fyllningen, vispa ihop kasein, vatten och kallt kaffe och ställ sedan i kylen. (Färskosten tillsätts senare)
Botten
1
Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao i en skål.
2
Vispa ägg pösigt med hjälp av en elvisp.
3
Tillsätt lite sötströ i taget och fortsätt vispa. Sikta sedan ner mjölblandningen och vänd försiktigt runt till en jämn smet.
4
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper (20*30cm) och grädda cirka 5 min på 250°C.
5
Stjälp sen upp kakan på ett bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på och låt svalna.
Fyllning
1
Ta fram kaseinblandningen och vispa upp till ett fluff, tillsätt därefter den rumstempererade färskosten. (Om smeten känns för ”rinnig” vispa i lite extra kasein annars är det stor risk fyllningen rinner ur rulltårtan).
2
Bred ut fyllningen på botten, rulla ihop kakan och linda in den i bakplåtspapperet. Ställ sedan in den i kylen.
Frosting
1
Smält försiktigt chokladen i micron eller över ett vattenbad och ställ sedan för att svalna helt.
2
Vispa ihop kasein, rumstempererad färskost, sötströ och kallt kaffe. Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt vispa tills du får en jämn och fin frosting.
3
Spritsa på toppen av rulltårtan och strö över lite kokos!

Ingredienser:

Botten

3 st ägg
3/4 dl sötströ
1 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk kakao

Fyllning

1 dl kasein chokladboll
1 msk kallt kaffe
3/4 dl vatten
50 g färskost light

Frosting

1 dl kasein chokladboll
50 g färskost light
1,5 msk sötströ
1/2 dl kallt kaffe
50 g mörk choklad
Kokos att toppa med

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg