Fri frakt över 500 SEK

Meny

Proteinrika kärleksmums

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
20 bitar
Receptskapare:

Det finns inte mycket som slår denna retroklassiker till bakverk! Wickan ger oss proteinrika kärleksmums utan tillsatt socker - kladdigt, krämigt, sött & salt!!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Klä en form (25x30) med bakplåtspapper.
3
Smält smöret och blanda ned barebells milkshake. Låt svalna under tiden du vispar ägg och sötströ fluffigt.
4
Sikta ner vetemjöl, vassle, vaniljpulver, kakao och bakpulver genom en sil. Tillsätt smör och barebells-blandningen och blanda allt till en jämn smet.
5
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kolla så den är klar med en potatissticka. Den ska vara lite kladdig! Låt svalna lite och börja med glasyren.
6
Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vassle och sukrin melis och blanda väl.
7
Bred glasyren över den varma kakan, toppa med flingsalt och strö över kokosflingorna. Ät och njut!!

Ingredienser:

Kaka

2 dl chocolate milkshake
3 st ägg
1 dl sötströ
1,5 dl kakao
En nypa vaniljpulver
En nypa flingsalt
4 dl vetemjöl
1 dl vassle kladdkaka (kasein går också bra)
100 g smör
3 tsk bakpulver

Frosting

50 g smör
3/4 dl starkt kaffe
0,5 dl vassle kladdkaka
3 dl sukrin melis
En nypa flingsalt
1 dl riven kokos