Fri frakt över 500 SEK

Proteinrika pannkaksmuffins

Tidsåtgång:
40 minuter
Portioner:
15 st
Receptskapare:

Jonna bjuder oss på en ruskigt god kombo!! Detta resulterade i proteinrika pannkaksmuffins som gärna serveras tillsammans med smaksatt kvarg, kaseinfluff, grädde eller glass och en rejäl näve med valfria bär eller sylt!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Mixa havregryn till ett finmalet mjöl.
3
Separera äggen i två olika bunkar, gulan i den ena och vitan i den andra.
4
Vispa ihop äggulorna och mjölken.
5
Vänd ner havremjölet, salt, bakpulver och proteinpulver.
6
Vispa nu ihop äggvitorna till ett hårt fluff och vänd sedan ner de i den andra smeten.
7
Smörj en muffinsform med olja eller lite smör.
8
Häll upp smeten i formarna (cirka 2/3 av formen) och grädda mitt i ugnen cirka 20-25 minuter.
9
Servera förslagsvis med vaniljkvarg, sylt, kaseinfluff, grädde eller glass!

Ingredienser:

3 st ägg
90 g havregryn
4 dl lättmjölk (eller annan valfri)
1 dl vassle vaniljdrömmar
1 tsk bakpulver
En nypa salt
10 g rapsolja (till formarna)

Köp Produkterna

900 g
I lager
Lägg i varukorg