Fri frakt över 500 SEK

Pepparkaksbiskvier

Tidsåtgång:
1 h
Portioner:
18-20 st minibiskvier
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrika pepparkaksbiskvier gott folk! ÄNTLIGEN kan man börja julbaka igen.. som jag längtat! (: Ni måste bara testa dessa biskvier, de smälter i munnen och kommer garanterat att gå hem hos hela familjen! / skippasockret

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Blanda mandelmjöl, sötning och äggvitan till en jämn smet.
3
Klicka nu ut cirka 20 st små klickar på en plåt med bakplåtspapper, forma till små bollar och platta ut dom. Det går givetvis bra att göra större biskvier också!
4
Grädda mitt i ugnen cirka 5-7 minuter (för små) eller tills de fått en gyllene färg, håll koll så det inte bränns. Ta ut och låt svalna helt.
5
Börja nu med fyllningen. Mät upp smör, färskost, kasein, eventuellt sötning om du önskar och smaka av med pepparkakskryddor, jag öste på ganska mycket! Vispa ihop till en jämn och krämig fyllning med hjälp utav en elvisp. Tillsätt eventuellt lite vatten i fyllningen om du tycker att den känns för tjock.
6
När dina bottnar har svalnat helt kan du börja bre på fyllningen på undersidan av biskvierna, använd gärna en palett för att få en snygg topp på dina bisviker. Lägg dem på en tallrik eller liknande och kyl sedan ner 20-30 minuter i kyl eller frys.
7
Smält nu chokladen och doppa sedan dina bisviker så att fyllningen täcks helt. Toppa med lite guldpulver alternativt krossade pepparkakor. Kyl ner dina biskvier igen innan servering!

Ingredienser:

Bottnar

2 dl mandelmjöl
0,5 dl sötströ alt. annan valfri sockerersättning
2-2,5 msk äggvita

Fyllning

50 g rumstempererat smör
50 g färskost
1 dl kasein pepparkaka
Valfri mängd pepparkakskryddor
Eventuellt valfri sötning (flytande eller exempelvis sötströ)

Topping

100 g sockerfri mörk choklad
Ätbart guldpulver alternativt krossade pepparkakor

Köp Produkterna