Fri frakt över 500 SEK

Wienerbröd

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
5 st
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrikt wienerbröd, ja ni hörde rätt! Jag har aldrig mött någon som inte älskat wienerbröd. Och ÄNTLIGEN är de här hos Tyngre, de små frasiga rackarna. Dessa funkar ypperligt att förvara i kylskåpet, då blir de nästan ännu mer lik "originalet". / Sandra

Gör så här:

1
Ta ett filodegsark, smöra filodegsarket (räcker med att man brer en remsa längsgående med kortsidan).
2
Rulla filodegen, stanna ca 5 cm innan kanten. Snurra ihop till en ring, de extra 5cm ska bilda botten och den rullade delen bildar själva kanten. Lägg i muffinsformar för att de ska bibehålla formen i ugnen.
3
Stoppa in i mitten av ugnen på 200 grader i ca 8–10 min.
4
Medan filodegen är i ugnen, blanda äggula, mjölk, sötströ, vaniljpulver och kasein i en kastrull. Värm upp på medelvärme under konstant omrörning (får inte koka, då kan det bli grynigt). När krämen tjocknat, ta av från värmen och låt svalna (krämen sätter sig mer när den kyls ned).
5
Ta ut filodegen från ugnen, låt svalna. Fördela ut krämen jämnt. Jag gjorde 5 stycken med ganska mycket fyllning i vardera.

Ingredienser:

1 dl mjölk
1,5 msk sötströ
1 st äggula
1 krm vaniljpulver
1 dl kasein vaniljdrömmar
Filodeg
Smör

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg