Fri frakt över 500 SEK

Red Velvet Cake

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
8 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

Denna proteinrika Red Velvet Cake behöver ingen vidare beskrivning va? Gör den bara, helst igår!

Näringsvärde:
Energi: Ca 157 kcal
Protein: 12 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 5 g

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa samman ägg och stevia pösigt, tillsätt sedan resterande ingredienser till kakan och häll i en form (jag använde två st med 12 cm i diametern). Vill du ha smulor att strö över i efterhand kan du även hälla smet i två muffinsformar vid sidan om.
3
In med kakan i ugnen ca 15 min och vispa under tiden ihop frostingen med en elvisp.
4
Låt kakan svalna och dela sedan på mitten.
5
Bre på frostingen mellan lagren och runtom, och ev smula över dina ”muffins” ovanpå.

Ingredienser:

Kakan

1 dl filmjölk
1 dl sötströ
1 st ägg
1 st äggvita
4 dl havregryn (mixat till mjöl)
2 tsk bakpulver
2 tsk röd karamellfärg
en nypa salt

Frosting

2 dl kasein vaniljdrömmar
3 dl milda mat (4%)
1 tsk vaniljarom
100 g färskost light
0,5 dl sötströ

Köp Produkterna