Citronkaka

40 min
|
8-10 bitar
|
Kategori: BakverkKakor

Här kommer en sockerfri och proteinrik citronkaka som passar lika bra till fikat som till mellanmålet. Gör förslagsvis en dubbel laddning och förvara några bitar i frysen, på så sätt har du alltid ett perfekt mellis redo!

Wiktoria Ahlin

Hej kompisar! Här är jag, Wiktoria Ahlin. Jag bor i Gävle med min fina familj i ett hus vi köpte för ett år sen. Min terapi är ba..

Ingredienser

2 dl mixade havregryn
2 dl vaniljmilkshake
1 dl vassle vaniljdrömmar
1 dl sötströ
2 st ägg
1,5 st citron (saft + skal)
1 tsk bakpulver
en nypa salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Mixa havregryn. Vispa ihop ägg och sötströ i en bunke eller skål.
3
Tillsätt barebells vaniljmilkshake, havregryn, rivet citronskal och saften av citronen, rör om.
4
Tillsätt nu vassle, bakpulver och salt och rör om.
5
I med smeten i en smörad och bröad form (bröa med tex kokos). Baka av i ugnen cirka 20 minuter, testa med en provsticka. Ta ut och låt svalna helt!
6
Toppa sedan med exempelvis grädde, ät & njut!

Liknande Recept

hallon- och lakritsfudge

Hallon- och lakritsfudge

30 min + 2 h nedkylning
38 kcal