Fri frakt över 500 SEK

Citronkaka

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
8-10 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

Här kommer en sockerfri och proteinrik citronkaka som passar lika bra till fikat som till mellanmålet. Gör förslagsvis en dubbel laddning och förvara några bitar i frysen, på så sätt har du alltid ett perfekt mellis redo!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Mixa havregryn. Vispa ihop ägg och sötströ i en bunke eller skål.
3
Tillsätt barebells vaniljmilkshake, havregryn, rivet citronskal och saften av citronen, rör om.
4
Tillsätt nu vassle, bakpulver och salt och rör om.
5
I med smeten i en smörad och bröad form (bröa med tex kokos). Baka av i ugnen cirka 20 minuter, testa med en provsticka. Ta ut och låt svalna helt!
6
Toppa sedan med exempelvis grädde, ät & njut!

Ingredienser:

2 dl mixade havregryn
2 dl Barebells vaniljmilkshake
1 dl vassle vaniljdrömmar
1 dl sötströ
2 st ägg
1,5 st citron (saft + skal)
1 tsk bakpulver
en nypa salt

Köp Produkterna