Peanut Butter Cookies

30 min
|
10-15 kakor
|
Kategori: BakverkKakor

Dessa proteinrika och sockerfria peanut butter cookies ger dig en blandning mellan sött, salt, mjukt, segt, krispigt och krämigt. Vad mer kan man begära?

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

100 g rumstempererat smör
3 msk sötströ / sötning
2 dl vetemjöl
1 dl vassle vaniljdrömmar
2 st äggulor
1 tsk bakpulver
Jordnötssmör efter smak
1 st salty peanut bar
10-15 st sockerfria chokladpellets

Gör så här

1
Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2
Vispa ihop smör och sötning fluffigt.
3
Tillsätt nu mjöl, vassle, bakpulver och äggulor, arbeta ihop till en formbar massa/deg med dina händer.
4
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
5
Forma nu degen till 10-15 st runda bollar (beroende på hur stora du vill ha), platta ut lite på plåten och gör en liten grop i varje kaka med hjälp utav tummen.
6
Riv nu proteinbaren så fint som möjligt med hjälp av ett rivjärn.
7
Fyll varje kaka med en klick jordnötssmör, lägg på lite riven proteinbar och tryck dit en chokladpellets (en ruta choklad går givetvis också bra).
8
Grädda kakorna i ugnen 10-15 minuter beroende på ugn, håll koll och ta ut när de börjar få fin färg på kanterna! De är lite mjuka men stelnar när de svalnat.
9
Ät & njut!