Allt inför SSM-finalen!

Startlista, länkar, intervjuer och uppsnack – allt!

Tyngre

Den 21 oktober är det dags för de starkaste kvinnorna och männen i Sverige att göra upp om titeln om vem som verkligen är starkast. Kvinnornas tävling är öppen och genomförs utan föregående kvalificering, som innebär att alla kan anmäla sig. Därmed vet vi inte i skrivande stund något om startfältet där (men lita på att vi publicerar den så foirt det är klart).

För killarna är det lite annorlunda. Under sommaren har det genomförts 4 kvaltävlingar (Östersund, Sjöbo, Sundsvall och Stockholm), vilket leder oss fram till följande startlista:

STARTLISTA SVERIGES STARKASTE MAN 2018

Fredrik Svensson – 54 p
Torbjörn Persson – 40 p
Nedzmin Ambeskovic – 38 p
Kim Gerhardt Holmqvist – 34 p
Ola Nilsson – 34 p
Johan Espenkrona – 32 p
Martin Forsmark – 31 p
Marcus Yngvesson – 27 p
Andreas Ståhlberg – 26 p
Johannes Årsjö – regerande mästare x 9 raka (!) och därmed direktkvalad

Som en del i försnacket tog vi vårt pick och pack och reste till Norrköping för att där möta några av huvudpersonerna i herrklassen.

Vi går igenom grenarna, de olika förutsättningarna och funderar dessutom på vem som tjänar mest på formatändringarna till årets tävling:

[youtube code="AbkIHi2zslo"]

Vi förstår såklart att du vill se mer. Biljetterna till att på plats i Kistamässan se och uppleva kampen om titeln som den Starkaste av de Starka går åt som tysk fulöl på en hårdrocksgala, men fortfarande finns några kvar.

Du köper dina här.


Liknande artiklar
Sveriges Starkaste Man 2023 - LIVE STREAM

Här ser du livesändningen av Sveriges Starkaste Man-finalen 2023. Direkt från din egen soffa, och helt gratis!

Tyngre

14 okt. 2023

Fredrik Svensson i Tyngre Kraftsport

Fredrik Svensson är en av sveriges bästa strongmanatleter och har flera tävlingar framför sig.

Tyngre

29 juli 2022

Sveriges Starkaste Man -105 kg 2020

Bättre sent än aldrig! Nu när restriktioner släpps och vi äntligen kan börja se tävlingar live så laddar vi upp med det här tidigare osedda materialet.

Tyngre

18 mars 2022

Josef lär "Buktryck" hur man bänkar

Sveriges Starkaste Man Marcus "Buktryck" Yngvesson skolas i bänkpress av sin tränare och likaså världsmästare i bänkpress Josef Eriksson.

Tyngre

26 jan. 2022

Pushpress med Buktryck

Sveriges Starkaste Man Marcus "Buktryck" Yngvesson tränar pushpress med vändning.

Tyngre

24 jan. 2022

Sveriges Starkaste Man 2021 - hur allt började

Marcus "Buktryck" Yngvesson blev i år Sveriges Starkaste Man. I detta avsnitt av Tyngre Kraftsport får vi höra allt om hur han började med sin strongmansatsning.

Tyngre

24 nov. 2021

Världens Starkaste Man 2021 – dag för dag

Unik och initierad rapport från World's Strongest Man 2021 signerad Josef Eriksson. Här behändigt paketerad dag för dag.

Josef Eriksson

22 juni 2021

Peter Rundberg – Call it a Comeback!

Peter Rundberg var under början av millenniet en av de bästa starkemännen i Sverige. Och nu gör han comeback!

Tyngre

9 apr. 2021

Hur mycket muskler har egentligen en strongman?

För någon vecka sedan släpptes en studie där man tittat på kroppssammansättningen hos strongmen på högsta nivå i USA.

Jacob Gudiol

8 dec. 2020

15 saker du inte visste om Johnny Hansson

Att han är stark det vet vi, att han är grann det ser vi, men i övrigt då? Här är några saker som du måhända inte visste om Sveriges Starkaste Man 2020.

Alex Danielsson

9 nov. 2020

Sveriges Starkaste Man 2020 – allt du behöver veta inför helgen!

Snabbt uppsummerat underlag inför helgens nagelbitare hemma i TV-soffan.

Alex Danielsson

9 okt. 2020

Bli stark på riktigt – Lär dig av Johannes Årsjö!

Johannes Årsjö har nio raka segrar i Sveriges Starkaste Man. I den här artikeln berättar han själv hur han tränar.

Johannes Årsjö

23 juli 2020

Corona-viruset – så påverkas våra sporter, och din egen träning

Corona-viruset skördar onekligen sina offer. Men hur blir det med tävlingarna i våra favoritsporter? Och hur påverkas vår egen träning? Här är vår samlade uppfattning just nu. Artikeln uppdateras löpande.

Alex Danielsson

14 mars 2020

Sveriges Starkaste Man 2019 - Hela Finalen!

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I den här videon ser du hela festen, från början till slut.

Tyngre

1 jan. 2020

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 6: Atlasstenar

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Här i den avslutande delen (6/6) följer den rafflande upplösningen i strongmansportens Blå Band: Atlasstenar.

Tyngre

30 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 5: Farmers Walk

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Här i del 4 är det dags för Farmers Walk.

Tyngre

29 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 4: Keg Toss

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Här i del 4 är det dags för Keg Toss.

Tyngre

28 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 3: Vikingpress

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. I den tredje delen gäller Vikingpress.

Tyngre

27 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 2: Arm Over Arm

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Här i del 2 är det Arm Over Arm som gäller.

Tyngre

26 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 1: Marklyft

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Först ut är det kanske viktigaste av allt, nämligen marklyft.

Tyngre

25 dec. 2019

Johannes väg tillbaka - del 3: Bänkpress

Johannes Årsjö jobbar mot att hitta glädjen i styrketräningen igen. Tillsammans med Josef Eriksson tränar och snackar han om sin återkomst i gymmet. Här i del 3 här ser vi var Johannes bänkpress är idag, eller om den ens existerat? Det är ju trots allt en övning Johannes är mer eller mindre känd för att hata.

Tyngre

28 nov. 2019

Johannes väg tillbaka - del 2: Marklyft

Johannes Årsjö jobbar mot att hitta glädjen i styrketräningen igen. Tillsammans med Josef Eriksson tränar och snackar han om sin återkomst i gymmet. Här i del 2 ser vi på vilken nivå Johannes marklyft är idag och även hur han står sig mot Josef i det ädla lyftet.

Tyngre

21 nov. 2019

Johannes väg tillbaka - del 1: Knäböj

Johannes Årsjö jobbar mot att hitta glädjen i styrketräningen igen. Tillsammans med Josef Eriksson tränar och snackar han om sin återkomst i gymmet. Här i del 1 ser vi var Johannes knäböj befinner sig idag.

Tyngre

20 nov. 2019

SM-final i Strongman -105 kg!

Referat från finalen i Sveriges Starkaste Man -105 2019. Arenan är Jejes gym i Åmål, och kommentatorer är som vanligt Anders Axklo och Andreas Guiance.

Tyngre

19 nov. 2019

Alla resultat från Tyngre VIII-helgen!

Undrar du hur det gick för din favorit under Tyngre VIII - Strong Edition? Här är resultaten från samtliga tävlingar under helgen.

Alex Danielsson

17 okt. 2019

Bildbomb från Tyngre VIII!

Efter en helg i styrkans tecken kom vår egen Marcus Syvertsen hem från Solnahallen med knökfulla minneskort. Här kan du se några av de bilder som märktes mest.

Marcus Syvertsen

15 okt. 2019

The Deadlift Monster!

Vi träffade en av våra starkaste och samtidigt mest ödmjuka atleter, och fick oss ett snack under hans förberedelser inför World Deadlift Championships. Möt Nedzmin Ambeskovic!

Tyngre

10 juni 2019

Nedzmin till Wembley!

Benni, Brian Shaw och Larry Wheels får sträcka upp sig ordentligt under Giants Live-marklyftet. De får nu nämligen sällskap av en viss Nedzmin Ambeskovic.

Alex Danielsson

22 maj 2019

Nelly Possner testar Strongman med Johnny Hansson

Vi förde ihop två av styrketräningssveriges starkaste profiler: Nelly Possner, meriterad Bikini Fitness-atlet samt Johnny Hansson, en av Sveriges absolut bästa Strongman.

Tyngre

13 mars 2019

Sveriges Starkaste Man 2018!

Utförligt videoreportage från den stora finalen i Kistamässan under Tyngre 7-helgen. Kommentatorer är Anders Axklo och Andreas Guiance.

Tyngre

4 dec. 2018

Sveriges Starkaste Man 2018

Packat och laddat när Forsmark tog segern.

Lorena Gustavsson

2 nov. 2018

Bildbomb från Tyngre VII!

Hela helgen, magiskt fångat av vår egen Marcus Syvertsen.

Tyngre

26 okt. 2018

Så minns vi Tyngre VII

Muskelfesten på Kistamässan ur Jacob Papinniemis ögon!

Tyngre

25 okt. 2018