Tyngre Talang 2019!

Äntligen är årets fototävling avgjord!

Alex Danielsson

Nu är det hela avgjort! Fototävlingen Tyngre Talang 2019 är precis vad det låter som: en fototävling. Det innebär att man tävlar med bilder på sig själv, där ens fysik noggrant bedömts av IFBB-domarna Jörgen Nilsson och Carina Isaksson.

Tävlingen har genomförts i klasserna:

  • Bodyfitness
  • Bodybuilding
  • Bikini Fitness
  • Men's Physique

Förutom klassegrare har vi också utsett två overallsegrarna (en kvinna och en man). Båda dessa vinner sponsring under 2019 från Tyngre, NOCCO, Barebells & Snackbros, medlemsskap i Team Tyngre under 2019, att delta som gäst i podcasten Tyngre Radio samt att medverka i ett featurereportage på tyngre.se och ett featureklipp i vår Youtube-kanal.

Resultat:

BODYFITNESS

Trist nog så kom bara två tjejer till start i den här klassen, och kanske är det ett tecken på att det är lättare och går också snabbare att bli tävlingsklar i Bikini Fitness? I alla fall hoppas vi på en positiv utveckling till nästa år.

2. Caroline Roligs – @rrolig5
Bra form och posering, och dessutom med fin utstrålning. Skulle dock behöva lite mer muskler för att utmana om förstaplatsen.

1. Lovisa Lundström - LundstromL
Mycket bra ram för Bodyfitness och en bra posering. Får vi önska något så är det lite skarpare tävlingsform. En av domarna skrev: "Finns det tävlingsplaner månne?". Och det fanns det. Lovisa tävlade på Sweden Grand Prix den 13 april. Grattis till segern här, Lovisa!

1. Timmie Andersson – timmiexxl
Wow! Någon har tagit detta seriöst. Mycket bra hårdhet, med massor av imponerande detaljer, rejält med muskelmassa och klanderfri posering. Enormt imponerande. Fem solar! Efter vad vi erfar blev Timmie 7:a på Sweden Grand Prix den 13 april. Grattis!

2. Alexander Johansson – alexander_carl_johansson
Även här en bra mängd muskelmassa. En bedrift att vara +190 cm ång och ändå se kompakt ut. Riktigt maffig fysik, dock med något sämre form och posering än vinnaren. Trots det grym!

3. Sebastian Weslien – sebastianweslien
En riktigt snitsare som verkligen tilltalar ögat. Formen har det onekligen slipats på. Sebastian skulle dock behöva lite mer muskelmassa för att matcha den absoluta toppen, men det kommer med tiden.

4. Robin Storck - robinstorck
Old School deluxe med getingmidja, ett par rejäla klubbor och bra axlar. Lite bättre ben och något vässad form så hade det varit några pinnhål upp. Trevligt!

5. Julius Lövenhamn - julius.lovenhamn
Saftig kille med grymt imponerande överkropp men med lite mer mänsklig nedanför midjan. Mindre curlande och mer böjande så blir fysiken jämnare och placeringen lite högre. Bra posering och frisyren kan man heller inte klaga på.

6. Martin Laius - martinlaius
Jämnt utvecklad fysik och bra posering, på så vis lovande. Snygga tatueringar, men tyvärr drar det ner lite i en bedömningssport där man vill visa upp muskler.

7. Oscar Karlssom – oskar_karlsson
Ännu en vakuumhjälte. Bra grundmaterial, men saknar lite muskler, framförallt armarna kan bombas duktigt. Benen är dock riktigt bra.

8. Tobias Persson
Bamsigt värre, med schysst form men behöver träna lite mer på poseringen. Jämnt utvecklad fysik annars.

9. Gabriel Broberg – gabrbroberg
Fräsig silhuett, och med imponerande vakuumskillz. Dessutom med en smal midja och en bra V-form. Lite bättre form och mer muskler på det så.

10. Albin Andersson - albinandersson1999
Posering är verkligen inte så lätt. Jobba lite mer på hur du presenterar din fysik och gnugga på i gymmet så finns det en ljus framtid där.

BODYBUILDING

Det var en brokig skara herrar som smörjde upp. Några riktiga kanoner och några som behöver mer tid för att bli tävlingsklara. Den generella bristen är helt naturligt poseringen... du tränar stenhårt på gymmet och kämpar på med dieten, men om du inte har en mer seriös tävlingsambition uttalad så blir det rätt sällan du över på själva presentationen. Vilket är synd.
BIKINI FITNESS

Inte superstor klass, men med väldigt hög klass i toppen. Även här är poseringen den stora bristen, och det går inte att nog understryka vikten av att öva på sin presentation.

8. Elsa Natt och Dag – elsanattdodag
Det finns en fin grundstruktur här, dock kamoflueras den nästan helt av bilder som inte gör dig eller din fysik rättvisa. På med ett par dojor också och se till att visa leendet nästa gång. Då stiger du massor av placeringar direkt.

7. Emmi Berg – emmibe
Superfin ansats med seriösa undertoner. Den atletiska fysisken märks, men också bristen på erfarenhet. Fortsätt gnugga på och jobba på din presentation (vilken är A & O i Bikini Fitness) så platsar du på en riktig scen när som helst.

6. Matilda Nemvill – petitbillie
Fin och nätt fysik med tydliga symmetriska förtjänster. Med lite mer poseringsträning så kommer också de mer framskjutna placeringarna lättare.

5. Johanna Andersson – ajohanna90
Härlig typ som uppenbart är på helt rätt väg. Johanna siktar mot en riktig scendebut i sommar, och då i grenen Wellness Fitness, och det kommer passa henne perfekt.

4. Evelina Andersson – eve.andersson
Graciös, pampig och med bra ram! Något bättre form och posering (stå inte så brett med benen ffa) så utmanar du om högre placering.

3. Hilda Djupenström – djupenstromhilda
Sedär! Sportjounalisten Hilda har en snygg fysik som dessvärre inte riktigt visas upp på bästa sätt. Nöt lite mer posering så blir det kanon.

2. Emma Johnsson – emmajohnsson
Grym! Bra form och lagom med muskler, och då kommer allt an på presentationen (poseringen). Det är små marginaler som avgör i Bikini Fitness. Emma gjorde sin riktiga scendebut på Better Bodies Challenge den 23 mars och på Sweden Grand Prix den 13 april.

1. Frida Lindholm – fridalindholms
Vinnaren heter Frida! Bra bikiniform och lagom med muskelmassa. Fina proportioner och en vägvinnande struktur. "Upp på en scen med dig", sa en av domarna, och det lyssnade Frida på. Hon tävlade på SweFit i Borås den gångna helgen och blev tvåa i juniorklassen och fyra bland seniorerna. Grattis Frida!

MEN'S PHYSIQUE

Även i detta forum verkar Men's Physique vara den mest populära grenen. Och det är fullt förståligt. Det tar kortare tid att bygga sig en anständig MP-fysik än motsvarande för CBB eller BB. Och det är dessutom betydligt enklare poseringar man måste behärska. Den här gången kom 13 killar till start.

13. Charlie Jönsson
Kul! Formen lämnar dock en del övrigt att önska, poseringen likaså.

12. Kim Hazer – kim_hazer
Gladast i startfältet, helt klart. Behöver dock mer definition och bättre posering för att stiga.

11. Tim Törmblom – tim_tornblom
Även här tror vi att atleten har en klafrt bättre fysik än vad som lyckas förlängas till bilderna. Fortsätta träna på poseringen!

10. Linus Frid – linusfrid
Glad skit med fina kvaliteter. Skulle behövt vara ytterligare lite tightare för att komma till sin rätt. Även här finns massor av outnyttjad potential när det gäller poseringen.

9. Martin Lönn – mmartinlonn
Cool snubbe med bra fysik. Lite svårt med perspektivet för kameran, vilket gör att vinklarna blir lite off. Och då är det svpårt att göra sig själv rättvisa.

8. Tobias Nybäck – nybbin
Atletisk och grann. Saknar dock lite hårdhet, och även presentationen går att skruva upp ett gäng.

7. Johannes Malmqvist – johannesmalmqvist
Riktigt atletsnitt här och en kille som kan kliva raka vägen upp på en riktig tävlingsscen. Jobba bara på poseringen så kommer framgångarna.

5. Albin Corell – albin.cg
Bra form och muskelmassa, som för så många andra så hade det varit önskvärt med lite mer poseringsträning.

6. Peter Broman – bromanfitness
Den här killen kan bli bra. Riktigt lovande i grunden, behöver bara skärpa till formen lite till.

4. Andreas Andersson – andreeasandersson
Riktigt bra form och bra fysik som med lite bättre posering kommit mer till sin rätt.

3. Hampus Landin – hampuslandin
Bra form och posering. Lite rak i kroppen, men några år till på gymmet så löser det sig.

2. Zakarias El-Zein – zakariaselzein
Riktigt ambitiös kille som verkligen är urtypen för en MP-atlet. Det var dock jämnt i toppen och det som avgjorde om guldplatsen var främst formen.

1. Sebastian Weslien – sebastianweslien
Den dubblerande Sebastian var bra i bodybuilding-klassen, men här är han magisk! Bra form, bra posering och en riktigt snygg fysik. Dags för debut snart, tyckte en av domarna. Kanske var det därför Sebbe ställde upp på Battle of Sweden?. Grattis!

OVERALLVINNARE

Följande atleter har utsetts till overallsegrare, och vinnare av sponsring under 2019 från Tyngre, NOCCO, Barebells & Snackbros, medlemsskap i Team Tyngre under 2019, att delta som gäst i podcasten Tyngre Radio samt att medverka i ett featurereportage på tyngre.se och ett featureklipp i vår Youtube-kanal:

Overallvinnare, damer: Frida Lindholm
Overallvinnare, herrar: Sebastian Weslien

STORT GRATTIS FRIDA OCH SEBBE OCH TACK TILL ALLA SOM VAR MED OCH TÄVLADE!


Liknande artiklar
Den ofrivillige golfreportern - VW Invitational 2022

Viktor har fått i uppdrag att täcka den årliga golftävlingen Vitamin Well Invitational... Men han avskyr golf.

Tyngre

3 aug. 2022

Om Tyngre X och året som gick

Herrar A & A samlas för en genomgång om alla yttre förutsättningar för alla tävlingar under Tyngre X-helgen samt en kortare minneskavalkad över 2021.

30 dec. 2021

Tyngre X – fitnesstävlingarna tillbaka!

Ja, du läste rätt. Den 8-10 april kör vi nästa utgåva av våra fitnessevent, denna gång kallad Tyngre X. Och nu öppnar vi dörren även för proffsen

Alex Danielsson

28 dec. 2021

Fitness-EM – söndag!

En sista kommentar från sista dagen av årets EM-tävlingar i fitness. Ännu ett guld kan rapporteras, och totalt en riktigt trevlig tillställning.

Alex Danielsson

17 maj 2021

Fitness-EM – lördag!

Tävlingarna i Santa Susanna, Spanien fortsätter. Här är en snabb rapport från andra dagens svenska aktiviteter.

Alex Danielsson

16 maj 2021

Fitness-EM – fredag!

Guldregn första dagen! Det finns inget annat sätt att beskriva det. Det svenska landslaget var i det närmaste helt omöjligt att betvinga under fredagen.

Alex Danielsson

15 maj 2021

EM i fitness – imorrn smäller det!

Kort lägesrapport inför årets första internationella mästerskap – Europamästerskapen i Fitness & Bodybuilding 2021. På plats: er ödmjuke Alex Danielsson.

Alex Danielsson

13 maj 2021

Sverige på EM i tyngdlyftning – dag 4 & 5!

Josef Eriksson rapporterar från svenskarnas framfart på EM i tyngdlyftning, som just nu genomförs i Moskva.

Josef Eriksson

8 apr. 2021

Dags igen: Pepparkakshus-tävlingen

Var med om tävla om fina priser genom att baka ditt eget pepparkakshus!

Alex Danielsson

7 dec. 2020

Bildbomb från Athlete Meetup 2020

Fett bildreportage från när vi samlade våra CrossFit-resurser för en lika lekfull som lärofull helg i Stockholm.

Tyngre

13 juli 2020

Resultat från Distansmästerskapen i Styrkelyft 2020!

Kompletta resultat från de just avslutade Distansmästerskapen i Styrkelyft.

Alex Danielsson

19 apr. 2020

Inbjudan till Distansmästerskap i Bodybuilding & Fitness 2020!

Som ett sätt att låta alla månader av dietsatsning och hårdträning ändå komma till någon sorts nytta kan du nu tävla i byggning och fitness – online!

Alex Danielsson

25 mars 2020

Corona-viruset – så påverkas våra sporter, och din egen träning

Corona-viruset skördar onekligen sina offer. Men hur blir det med tävlingarna i våra favoritsporter? Och hur påverkas vår egen träning? Här är vår samlade uppfattning just nu. Artikeln uppdateras löpande.

Alex Danielsson

14 mars 2020

Invitation to the 2020 Nordic Distance Challenge in Powerlifting & Bench Press

Since all the scheduled powerlifting meets within the IPF have been cancelled due to the rampant spread of the Corona virus, we – as lifters – need to find other, safer, ways to measure our strengths. We hereby invite you to the 2020 Nordic Distance Challenge in Powerlifting & Bench Press!

Tyngre

7 mars 2020

Alla resultat från Tyngre VIII-helgen!

Undrar du hur det gick för din favorit under Tyngre VIII - Strong Edition? Här är resultaten från samtliga tävlingar under helgen.

Alex Danielsson

17 okt. 2019

Tyngre Talang 2019!

Äntligen är årets fototävling avgjord!

Alex Danielsson

28 apr. 2019

Vilma och Josef maxreppar inför bänk.-VM!

Vi åkte till Hallsbergs Atletklubb för att träffa Josef Eriksson och Vilma Olsson som i mitten av maj ska bege sig till Tokyo för att tävla på bänk-VM.

Tyngre

13 mars 2019

Motala Fitness Center och Steel Strength Gym

Alex och Andreas ger sig ut på äventyr! Först till Motala Fitness Center för att bevittna när det drogs lite mark, sedan till Steel Strength i Mjölby för att hälsa på Janne Salmela och Andreas Ståhlberg.

Tyngre

13 mars 2019

Var med i fototävlingen Tyngre Talang 2019!

Drömmer du om en plats i fysiksolen? Om att en dag stå där, starkt skinande i ditt livs bästa form, och bli bedömd av riktiga proffsdomare? Nu kan du få göra allt det – utan att ens lämna hemmet.

Tyngre

4 mars 2019

Tyngre Radio om fototävlingen Tyngre Talang (bland annat...)

Alex och Andreas sammanstrålar för ett spontant samtal om både ditten och datten samt om detaljerna kring vår nya fototävling Tyngre Talang 2019.

4 mars 2019

Vägen till 200 kg i marklyft - del 3!

Alex och Andreas ställer ett ultimatum till Viktor: Dra 200 kg i marklyft inom tre månader eller bli av med jobbet. I det här sista avsnittet av serien får du se hur det går.

Tyngre

11 feb. 2019

En dag på Tyngre - nyinvigning på Skrotnissarna!

Slappt filmad, dåligt ljud och ungefär lika dålig humor - en helt vanlig dag på Tyngre. Vi besökte Skrotnissarna Trosa Atletik som precis fördubblat storleken på sin lokal och gjort en rejäl makeover!

Tyngre

31 jan. 2019

Vägen till 200 kg i marklyft

Alex och Andreas ställer ett ultimatum till Viktor: Dra 200 kg i marklyft inom tre månader eller bli av med jobbet. Viktor åker till Hallsberg för att få coachning men det som verkade så hoppingivande får en tvärvändning.

Tyngre

31 jan. 2019

#tyngrejul

Här årets mest spexiga pepparkakshus!

Alex Danielsson

27 dec. 2018

Styrkelyfts-VM: rapport från dag 6

Amanda & Josef avrundar Halmstad-veckan med de sista klasserna.

Amanda Bergstrom

12 nov. 2018

Styrkelyfts-VM: rapport från dag 5

Som Amanda & Josef såg det. Knivskarpt.

Amanda Bergstrom

10 nov. 2018

Styrkelyfts-VM: rapport från dag 4

Amanda och Josef fortsätter – här är lite av det som hände under torsdagen.

Amanda Bergstrom

9 nov. 2018

Styrkelyfts-VM: rapport från dag 3

Josef och Amanda fortsätter att rapportera från tävlingarna i Halmstad. Här från onsdagen.

Amanda Bergstrom

8 nov. 2018

Från insidan: Josefs VM-rapport

Josef Eriksson rapporterar från de två första två dagarna av VM i Styrkelyft, som denna vecka genomförs i Halmstad.

Josef Eriksson

7 nov. 2018

Sveriges Starkaste Man 2018

Packat och laddat när Forsmark tog segern.

Lorena Gustavsson

2 nov. 2018

Sveriges Starkaste Kvinna 2018

Bra drag när damerna gjorde upp om titeln.

Lorena Gustavsson

31 okt. 2018

Resultat från Nordiska Mästerskapen 2018!

Komplett resultatlista från söndagens NM-tävlingar i fitness och bodybuilding.

Tyngre

24 okt. 2018

Resultat från Tyngre Classic VII

Komplett resultatlista från lördagens tävlingar i fitness och bodybuilding.

Tyngre

22 okt. 2018