Fri frakt över 500 SEK

Bananglass med choklad & havssalt

Tidsåtgång:
10 min + nedkylning
Portioner:
2 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Blixtsnabb och enkel bananglass med choklad- och havssalt, MUMS! Knäck det översta lagret med choklad och njuuuuuut!

Gör så här:

1
Se till att ha fryst (gärna tärnad) banan redo.
2
Mät upp alla ingredienser och mixa i en mixer/blender eller matberedare tills du får en krämig konsistens. Tillsätt mer vätska om du vill ha den lösare.
3
Fyll upp i valfria glas eller skålar och ställ in i frysen minst 15 min.
4
Smält sockerfri choklad i micron eller över ett vattenbad.
5
Ta ut glassen och häll nu över ett lager med smält choklad uppepå och ställ återigen in glassen i frysen tills chokladen stelnat.
6
Om du inte äter den ganska direkt så ta gärna fram glassen 10-15 minuter innan servering så att den får tina upp lite. Knacka sönder det översta lagret av choklad och njuuuuut!

Ingredienser:

2 st frysta bananer
1 dl kasein mjölkchoklad med havssalt
1 dl havredryck alt. annan valfri vätska

Topping

Sockerfri choklad
Lite flingsalt

Köp Produkterna

750 g
I lager
Lägg i varukorg