Proteinrika biskvier med kolagömma

1-1.5 h
|
25 st små biskvier
|
Kategori: BakverkJulbak

Ett recept för dig som vill ta biskvier till en ny nivå! Du kan antingen välja att göra små biskvier eller den större varianten, hur som helst så kommer dessa godingar att gå hem hos ALLA!

Ingredienser

Botten:
50 g sötmandel
1 st äggvita
40 g sötströ
1 st Barebells Crunchy Fudge Proteinbar
Kola:
100 g fibersirap
2 dl mjölk
70 g sockerfri mörk choklad
Fyllning:
80 g rumstempererat smör
50 g sukrin melis
1 st äggula
1 msk kakao
flingsalt efter smak

Gör så här

1
Skålla och skala sötmandlarna låt dem sedan torka ordentligt.
2
Mixa sötmandlarna tillsammans med sötströ.
3
Riv proteinbaren tillsätt den och äggvitan (spara gulan) i mandelblandningen.
4
Spritsa bottnarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda 12-15 minuter.
5
Lossa bottnarna från bakplåtspappret och låt dem svalna på galler.
6
Koka fibersirap och mjölk under uppsikt i ca 30 minuter tills kolan börjar bli fast, rör om då och då.
7
Ta av från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smält. Häll sedan i en bakplåtspapperklädd form.
8
Vispa smöret luftigt gärna med en ballongvisp.
9
Tillsätt resterande ingredienser och vispa tills fyllningen blir riktigt fluffig.
10
Rulla små bollar av kolan och lägg på bottnarna.
11
Stryk eller spritsa fyllningen på bottnarna ställ sedan i kylen medans du smälter chokladen.
12
Doppa sedan biskvierna i chokladen och låt torka på bakplåtspapper.

Liknande Recept

proteinrik frozen cheesecake

Frozen cheesecake

30 min + nedkylning i frys
ca 150 kcal