Fri frakt över 500 SEK

Citronkaka

Tidsåtgång:
75 min
Portioner:
12 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Vad sägs om en glutenfri citronkaka som är laddad med protein och dessutom utan tillsatt socker? SUCCÈ säger vi! Att den är täckt med en magisk glassyr gör inte kakan sämre direkt..

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175°C och fyll en bakform med ett bakplåtspapper (tips är att knyckla ihop det först så är det lättare få det stanna kvar i bakformen).
2
Vispa ihop 2 dl proteinpulvet med 2 ½ dl vatten och ställ i kylen.
3
Smält smör på låg värme och låt svalna.
4
Ta fram en stor och en mindre skål. Knäck ett ägg och fördela äggvitan i den mindre och äggula i den stora.
5
Pressa en halv citron och ha 1 msk saft i den mindre skålen och resterande saft i den stora.
6
Ha nu ner resterande ägg, vaniljpulver, smält smör, bakpulver och kaseinblandningen i den stora skålen och vispa ihop till en jämn smet. Vispa sen ner mjölet 1 dl i taget.
7
Fyll bakformen och grädda i 25 min och låt sen kakan svalna i bakformen.
8
När kakan svalnat vispa ihop äggvitan och citronsaften i den mindre skålen med 2 msk kasein solmogna citroner och 1 dl sukrin melis.
9
Bred ut på kakan när den fortfarande är i formen och låt stelna i kyl cirkaa 30 min.

Ingredienser:

2 ⅓ dl kasein solmogna citroner
2 ½ dl vatten
½ pressad citron
3 st ägg
50 g smör
3 dl glutenfri finax mjölmix
1 nypa äkta vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl sukrin melis

Köp Produkterna

750 g
I lager
Lägg i varukorg