Fri frakt över 500 SEK

Meny

Kanelbulle-kaka

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
10 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

Aldrig har någon, någonsin fått så många meddelanden om ett recept som Sanna fått om just detta. Om du gillar bananbröd är denna Kanelbulle-kaka ett måste. Denna kaka är härligt saftig och knaprig på utsidan. Vad mer kan du önska dig?

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175C.
2
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och ha sedan i de blöta ingredienserna. Blanda ihop väl och häll sedan i en smord liten brödform (eller använd bakplåtspapper i formen.
3
Blanda ihop kokosolja, kanel och sötning. Dropp ut blandningen med en sked och använd sedan en kniv för att göra swirls.
4
Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Den ska ha börjat spricka lite i mitten men ska kännas fast. Ta ut och låt svalna innan du skär upp den.

Ingredienser:

Kak

1 st Mogen banan (ca 100 g)
2,5 dl Mandelmjöl
0,75 dl Tyngre vassle kanelbulle
2,5 msk Stevia strö
2 tsk Kanel
1/2 tsk Kardemumma
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
1 msk Smält kokosolja
0,75 dl Valfri mjölk

Kanelswirl

1,5 msk Smält kokosolja
2 tsk Kanel
1 msk Stevia strö