Kanelbulle-kaka

45 min
|
10 bitar
|
Kategori: Kakor

Aldrig har någon, någonsin fått så många meddelanden om ett recept som Sanna fått om just detta. Om du gillar bananbröd är denna Kanelbulle-kaka ett måste. Denna kaka är härligt saftig och knaprig på utsidan. Vad mer kan du önska dig?

Sanna Backman

Sanna Backman aka Tastyhealth är utbildad personlig tränare och kostrådgivare och har även tävlat i Body Fitness 2006-2012. Hon b..

Ingredienser

Kak
1 st Mogen banan (ca 100 g)
2,5 dl Mandelmjöl
0,75 dl Tyngre vassle kanelbulle
2,5 msk Stevia strö
2 tsk Kanel
1/2 tsk Kardemumma
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
1 msk Smält kokosolja
0,75 dl Valfri mjölk
Kanelswirl
1,5 msk Smält kokosolja
2 tsk Kanel
1 msk Stevia strö

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175C.
2
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och ha sedan i de blöta ingredienserna. Blanda ihop väl och häll sedan i en smord liten brödform (eller använd bakplåtspapper i formen.
3
Blanda ihop kokosolja, kanel och sötning. Dropp ut blandningen med en sked och använd sedan en kniv för att göra swirls.
4
Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Den ska ha börjat spricka lite i mitten men ska kännas fast. Ta ut och låt svalna innan du skär upp den.