Fri frakt över 500 SEK

Proteinglass med smak av lyxig kladdkaka

Tidsåtgång:
3 h
Portioner:
2 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Protein + glass + kladdkaka + tyngre = kärlek. Detta recept på proteinglass får snålvattnet att rinna och med smak av lyxig kladdkaka har Martina slagit en riktig homerun!

Gör så här:

1
Börja med att vispa upp äggvitan fluffigt.
2
Vispa ihop mjölken och kaseinet förhand med en visp eller slickepott i en annan bunke. Tillsätt även kakao, kaffe och salt.
3
Vänd nu i den fluffiga äggvitan i bunken med kasein/mjölkblandningen och blanda försiktigt runt.
4
Häll nu ner smeten i en glassmaskin och kör tills du får önskad konsistens eller gör som jag gjorde – häll smeten i två matlådor och stoppa in i frysen. Ta ut någon gång i halvtimmen och blanda runt.
5
Efter 2-3 timmar är proteinglassen i perfekt konsistens för att ätas. Toppa med en klick jordnötssmör, Barebells kolasås, hackad proteinbar, kokos eller något annat gott du gillar!

Ingredienser:

1 dl Äggvita
1.5 dl Kasein Kladdkaka med jordnötssmör och kolasås
3 dl Valfri mjölk
1 msk Kakao
1-2 msk Kallt kaffe
1 krm Salt