Fri frakt över 500 SEK

Kanelbullekaka med frosting

Tidsåtgång:
50 min
Portioner:
10 st
Receptskapare:
Kategorier:

Jonna bjussar på en saftig och proteinrik kanelbullekaka toppad med en fräsch frosting, detta är helt klart svårslaget!

Näringsvärde:
Energi: 103 kcal
Protein: 9.8 g
Kolhydrater: 8.8 g
Fett: 3.2 g

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Klä en brödform med bakplåtspapper.
3
Vispa ägg och sötströ poröst.
4
Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke.
5
Vänd ner de torra ingrediensen + resterande ingredienser i äggblandningen. Vispa ihop.
6
Baka i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna.
7
Gör frostingen: vispa ihop alla ingredienser med hjälp av en elvisp. Bred sedan på frostingen på kakan.
8
Skär upp i valfria bitar och servera!

Ingredienser:

Kaka

2 st ägg
1 dl sötströ
150 g mannagrynsgröt kanel
2 tsk bakpulver
100 g grekisk yoghurt 0% fett
Vaniljdroppar efter smak
Kanel & kardemumma

Frosting

50 g färskost
150 g grekisk yoghurt 0% fett
Sukrin melis efter smake & tycke
35 g bregott

Köp Produkterna