Fri frakt över 500 SEK

Morotskaka

Tidsåtgång:
60 min
Portioner:
12 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrik morotskaka med en krämig frosting som kommer att imponera på helgens brunch- eller fikagäster!

Gör så här:

Kakan
1
Börja med att vispa ihop proteinpulvret med vatten till en jämn smet och ställ i kyl, riv morötterna och blanda ihop alla torra ingredienser och ställ var för sig åt sidan.
2
Vispa ägg och sötströ pösigt.
3
Vispa sen ner proteinfluffet och oljan och sen de torra ingredienserna.
4
Sist av allt blandar du i de rivna morötterna och fyller smeten i en avlång form med bakplåtspapper.
5
Grädda cirka 40 minuter på 175°C varmluft.
6
Ta ut och låt svalna helt.
Frosting
1
Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet och bred ut över kakan (dekorera kakan med tex rivna morötter eller hackade valnötter) och låt stå i kyl en stund innan servering.

Ingredienser:

Kakan

2 st rivna morötter (ca 3 dl)
1 dl kasein vaniljdrömmar alt. kanelbulle
1 ½ dl vatten
2 st ägg
¾ dl sötströ
2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ dl matolja

Frosting

2 dl kasein vaniljdrömmar
1 dl vatten
1 msk färsk citronsaft
2 tsk sötströ
100 g rumsvarm färskost
En nypa äkta vaniljpulver

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg
750g
I lager
Lägg i varukorg