Proteinrika arraksbollar

45 min
|
20 bollar
|
Kategori: Bakverk

Gillar du de klassiska arraksbollarna? Då kommer du garanterat inte att bli besviken när du provar dessa - proteinrika arraksbollar som bara smälter i munnen!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

100 g rumstempererat smör
4 dl havregryn
2 dl kasein chokladboll
3-4 msk kallt kaffe
2-3 msk arraksarom
en nypa salt
100 g mörk sockerfri choklad
kakao att rulla bollarna i

Gör så här

1
Mät upp alla ingredienser förutom den mörka chokladen.
2
Mixa nu allt i en matberedare eller använd en elvisp. Se till att allt går ihop ordentligt och blir en formbar "massa”.
3
Forma till bollar och ställ sedan in i kylen en stund.
4
Smält chokladen i micron eller på ett vattenbad.
5
Använd gärna ett par handskar och kleta in en boll i taget med den smälta chokladen och rulla sedan i kakao (om du doppar bollarna helt så blir det överflödigt med choklad och kakaon åker mest runt men det fungerar också såklart).
6
Ställ in bollarna i kylen en stund innan det är dags att äta!