Fri frakt över 500 SEK

Chokladbollsmuffins

Tidsåtgång:
30 min
Portioner:
4 st
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrika chokladbollsmuffins utan tillsatt socker - ett gäng härliga muffins med krämig chokladbollsfrosting!

Näringsvärde:
Energi: 86 kcal
Protein: 12 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 1 g

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Mixa havregryn, banan, vaniljarom, vatten & salt i en bunke, låt stå kort stund så grynen kan expandera lite i vätskan.
3
Tillsätt sedan kaseinet, bakpulver, kaffe & vispa istället för att mixa. Jag använde elvisp. Om smeten anses torr beroende på hur kaseinet fluffar till det, tillsätter du försiktigt mer vatten så att smeten blir kladdig/seg som en muffinssmet.
4
Fördela smeten i 4 st muffinsformar & sätt sedan in i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Ta därefter ut muffinsarna för att låta svalna något.
5
När muffinsarna svalnat vispar du ihop samtliga ingredienser till kaseintoppingen. Tänk på att känna in mängden vatten så att inte smeten blir för torr eller för blöt så du kan spritsa denna ovan muffinsarna - därav ”ca 1,5 dl” nämnd i receptmängd. Jag brukar tillsätta 0,25-0,5 dl i taget efter 1 dl tillsatt vätska.
6
Spritsa toppingen ovan varje muffins & avsluta med att smula över lite kokosflingor som sista touch. Låt det sedan smaka!

Ingredienser:

Muffins

20g havregryn
54g banan
Ca 2 dl vatten
2g salt
1 tsk vaniljarom
30g kasein chokladboll
2 msk bryggkaffe
½ tsk bakpulver

Topping

30g kasein chokladboll
50g äggvita
2 msk bryggkaffe
1g salt
Ca 1,5 dl vatten
Kokosflingor

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg