Semmelwrap

1.5 h
|
4-5 wraps
|
Kategori: BakverkDessert

Om du tröttnat lite på den klassiska semlan är denna wrap det perfekta valet för dig! Brödet blev sååååå saftigt och gott, personligen tyckte jag att det vart godare än de klassiska "bullarna".
Degen är i princip en helt vanlig semmeldeg där jag endast bytt ut sockret mot sötströ, du kan alltså välja att ta vilket recept du vill där.
Fyll upp dina wraps och bjud familjen på dessa, mums! :)
/ skippasockret

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

Wraps
1 tsk kardemummakärnor
25 g smör
1 dl valfri mjölk
8 g färsk jäst
2 msk sötströ eller annan sötning
en nypa salt
2,5 dl vetemjöl
Fyllning
150 g sockerfri mandelmassa
1-2 st white chocolate almond
1 dl valfri grädde
rostade mandelflarn

Gör så här

Wraps
1
Börja med att stöta kardemummakärnorna i en mortel.
2
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
3
Smula nu jästen i en bunke och tillsätt vätskan, blanda runt tills jästen har lösts upp. Blanda nu ner kardemumma, socker och en liten nypa salt.
4
Tillsätt nästan allt utav mjölet (spara lite till utbakningen). Knåda ihop degen i cirka 5 minuter och låt sedan jäsa under en bakduk cirka 30-40 minuter.
5
Sätt ugnen på 225 grader.
6
Arbeta nu ihop degen på en mjölad bänk och dela den sen i 4 eller 5 lika stora bitar beroende på hur stora wraps du vill ha. Rulla varje bit till runda bullar och låt vila under en bakduk i 10-15 minuter.
7
Kavla nu ut varje bulle till en platt wrap. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och nagga dom med en gaffel.
8
Grädda i ugnen cirka 3-4 minuter och låt dom sedan svalna på ett galler. Lägg gärna över en bakduk eller liknande så att de inte blir torra.
Fyllning
1
Vispa nu upp mandelmassan med lite vatten, mjölk eller grädde (välj själv). Detta är för att den ska vara lite lättare att jobba med.
2
Riv proteinbaren/proteinbarsen med ett rivjärn.
3
Vispa upp grädden och tillsätt lite vaniljpulver eller sötning om du önskar.
4
Spritsa eller bre nu ut mandelmassan i mitten av wrapsen. Strö på den rivna proteinbaren, spritsa sedan på grädden och toppa med rostade mandelflarn.
5
Vik nu ihop dina wraps, antingen bara långsidorna eller först botten och sedan långsidorna.
6
Pudra med sukrin melis (för sockerfritt alternativ) eller florsocker.
7
Ät och njut!

Liknande Recept

hallon- och lakritsfudge

Hallon- och lakritsfudge

30 min + 2 h nedkylning
38 kcal