Vi tippar: Kai tar ännu en Arnold Classic-seger

Vi bryter ned några ur startfältet till årets Arnold Classic.

Alex Danielsson

Just nu, as we speak, pågår Arnold Sports Festival för fullt där i Columbus, Ohio, och idag, lördag, avgörs det odiskutabla huvudnumret – Arnold Classic‌ . Vanligtvis brukar proffsvärldens näst mest prestigeladdade tävling vara förhållandevis välfylld av superstjärnor, som på eget håll motiverat resan dit. I år är det enligt mig aningen glesare mellan fantomerna än på långe. Kanske är det ett scenario vi måste anpassa oss efter? I år genomförs hela 6 st olika Arnold Classic, i 6 olika världsdelar: Nordamerika, Sydamerika, Australien, Afrika, Europa‌ och Asien‌ . Alla med liknande syfte och med dignande prisbörser, där alla såklart gör sitt för att sprida den globala hypen om fitness och inte minst byggning. Men samtidigt ger de också världens alla proffs ett antal ytterligare möjligheter att tävla, att synas, att kvalificera sig vidare till Mr Olympia‌ [(1)], och att tjäna pengar. Man måste inte längre tävla på Arnold Classic i Columbus för att vara någon. Det går numera betydligt fler tåg än så.

Av de som trots detta dök upp denna gång var det några få som stod ut lite extra så här innan tävlingen:

Kai Greene, USA

Bör vinna med flera varv. Vi får med denna start betrakta detta som en comeback efter fjolårets märkliga no-show på Olympia. Även om vi fortfarande inte fått en riktigt hållbar förklaring till det så är det inte svårt att föreställa sig världens näst bäste kroppsbyggare lyfta sin tredje Arnold-pokal senare i natt. Det blir, hur märkligt det än låter, också Kais första seger sedan 2013, när han vann i Prag. 

Justin Compton, USA

Det bamsiga underbarnet gör här sin första start sedan ifjol, då han blev trea efter Dexter Jackson‌ och Branch Warren‌ . Fortfarande bara 27 år gammal, och fortfarande med förmodat obrukat krut i puffran. Därför är Justin enligt mig den mest spännande byggaren på touren just nu. Ska han visa sig ha tålamod och talang nog för att ta de sista stegen mot toppen, eller ska han, som så ofta tyvärr sker, ha för bråttom och bränna ut sig? Jag tror han blir sämst trea.

Cedric McMillan, USA

Vädrar massor av morgonluft, inte minst med tanke på att Arnold himself dubbat honom som en av de just nu bästa. Har dock fortfarande enligt mig en del att bevisa när det kommer till formen.

Branch Warren, USA

Byggningens Håkan Mild‌ fortsätter att tjusa oss med lår i yppersta världsklass och granithårda pecs men samtidigt också med en rygg som aldrig tycks bli tillräckligt skarp. Är på ren arbetsmoral alltid att räkna med. 

Juan Morel, USA

Stor snubbe som ändå har snitsen och de smickrande linjerna. Har dessutom visat att han kan hitta formen, och då är han direkt med i diskussionen om en plats bland topp 5.

Evan Centopani, USA

Bra kille som alltid kommer i form, och som alltid fortsätter att utvecklas. Aningen utmanad rent genetiskt, men tar igen mycket av det på ren muskelkvalitet. 

Maxx Charles, USA

Stort affischnamn som dessutom är stor som ett hus. För mig lirar det dock inte riktigt helt 100. Lite kantig, lite rak i midjan, och alltjämt aningen obekvämt i presentationen. Blir typ sjua.

Toney Freeman, USA

Vår egen Mr X-man‌ , som fortsätter göra ett bra jobb som yrkesman. Har dock inte vunnit som proffs sedan 2009 och han kommer dessvärre inte göra det den här gången heller.

Lukas Wyler, Schweiz

Stor som en alptopp är denne schweizare som här gör sin proffsdebut. Lukas vann Arnold Classic Amateure ifjol, och här mest för att lära.

Cody Montgomery, USA

En pöjk! Ja, Cody är fortfarande bara 21 år gammal, och man kan ju undra var det ska sluta.

° ° °

Se Arnold Classic hemma!

Tävlingarna sänds såklart via live stream vilken du hittar här.


Liknande artiklar
Fitness: Chris Harnell och årets MP-säsong

Kärt återseende med fysiksnitsaren Chris Harnell. Om träning, diet och målen för säsongen.

15 apr. 2024

Träna som en bodybuilder

Alex flyger solo tillsammans med vår kompis Abbe Mattsson. Ämnet för dagen är träning med fokus på muskelmassa.

8 apr. 2024

Matilda Jansson

Podden gästas av Matilda Jansson, digital kreatör och tävlande atlet.

30 mars 2024

Dr. Mike Israetel

Avsnitt 273 gästas av Dr. Mike Israetel – elitbodybuilder och innehavare av brunt bälte i BJJ, men framförallt känd för sina evidensbaserade träningsfilosofier.

23 mars 2024

Saad Saad – gymentreprenör och coach

Gymentreprenören och coachen Saad Saad gästar podden. Vi pratar om tävling, coaching och hur det är att ta hand om 100 atleter.

16 mars 2024

300 kg i marklyft med Troive

Vår kompis Martin Troive ”The Trooper” Ekelund tog nyligen klivet in bland de odödliga – de som dragit 300 kg i marklyft. Hör om hans träning under satsningen och om hans framtida äventyr.

14 mars 2024

Classic Physique-talangen Sager Algailani

Classic Physique-talangen Sager Algailani väckte vårt intresse redan för några månader sen när han krigade för att knipa sitt proffskort.

2 mars 2024

Gymetikett, gym-ocd och favoritsked

Igenkänningsfaktorn är hög när Ashkan och Linnea pratar gymetikett, gym-ocd, favoritsked och annat som lockar till ett och annat gapflabb.

24 feb. 2024

Läget med Samir

Undrar inte du lite hur landet ligger med den begåvade proffsbyggaren Samir Troudi? Det gjorde vi, så vi ringde upp honom – vår kompis Samir!

19 feb. 2024

Elin Sellgren – figureproffs

Tyngre Old School gästas av figureproffset Elin Sellgren. Vi tar tempen på Elin och pratar om hennes resa från amatör till proffs.

17 feb. 2024

Vilka misstag har vi lärt oss av?

Är det som sker på Instagram alltid sant? Vilka misstag har Ashkan och Linnea lärt sig av genom åren? Detta får du svar på här.

10 feb. 2024

Veckans heta potatisar med Ashkan och Linnea

Ashkan och Linnea pratar om veckans heta potatisar: obesitas och fat shaming, tripodförbud och bakåtsträvare.

3 feb. 2024

Frågestund med Ashkan och Abbe

Ashkan och Abbe kör en efterlängtad frågestund. De tar upp frågor som de har fått in av våra följare och lyssnare och besvarar dessa på bästa möjliga sätt.

27 jan. 2024

Fitnessentreprenören Anna Stålnacke

Entreprenören och inspiratören Anna Stålnacke är en dunderkraft i branschen med många järn i elden. Anna har verkligen på sitt sätt haft en stark påverkan på fitnessverige.

20 jan. 2024

Greg Taylor – monstret från Skottland

Vi tar pulsen på Greg Taylor, monstret från Skottland, som tog oss alla med storm sist han stod på scen. Vi pratar träning, bodybuilding och om vad som har varit hans framgångsfaktor.

13 jan. 2024

Om influencers och nyårslöften

Ashkan och Linnea pratar om begreppet influencers och varför det nästan har blivit skällsord? Vi pratar även nyårslöften samt våra planer inför kommande månader.

6 jan. 2024

Om mat och högtider

Ashkan och Abbe "catchar" upp efter jul, och surrar om mat och högtider och som vanligt blir det även lite snack om bodybuilding.

30 dec. 2023

Shawn Ray – kontroversiell legend

Shawn Ray är tillbaka i podden och vi tar pulsen på den kontroversielle legenden. Vi pratar med Shawn om det mesta!

23 dec. 2023

Dorian "The Shadow" Yates

Fredrik Age gör ett inhopp då podden gästas av den mytomspunna Dorian "The Shadow" Yates. En gäst som vi velat haft länge.

16 dec. 2023

Chris Cormier och Breon Ansley

Podden gästas av legenden Chris Cormier och Breon Ansley, Mr. O Classic Champ x2. Vi pratar om träning och vad som krävs för nästa nivå.

9 dec. 2023

Så bygger du ditt träningsupplägg

Hur bygger man upp ett träningsprogram? Vad ska man tänka på? Kan man bara googla fram ett? Ashkan och Albin reder ut!

2 dec. 2023

Post show-rebound och släpande muskelgrupper

Ashkan och Albin pratar idag om post show-rebound och hur man ska hantera det på ett smart sätt. Släpande muskelgrupper diskuteras också.

25 nov. 2023

Om kärleken till fitness

Få brinner mer och starkare för de olika fitnessporterna än den energiske bamsingen Robert Wåhlander. Hör honom berätta om hur allt började och hur han ser på framtiden.

20 nov. 2023

Våra favoritövningar!

Ashkan och Linnea plockar fram sina favoritövningar för varje muskelgrupp och berättar hur de utvecklats under deras träningskarriärer.

18 nov. 2023

Sista veckorna på en tävlingsdiet

Vi pratar lite om hur det är och hur man mår sista veckorna på en tävlingsdiet. Samt att laddning på dagen D.

4 nov. 2023

Så ser du Olympia!

Äntligen dags för muskelfesten nr 1: Olympia Weekend! Här är allt du behöver för att se allt från din egen soffa!

Tyngre

1 nov. 2023

Välkommen Linnea Enstedt!

Vi välkomnar in Linnea Enstedt. Vi pratar lite allmänt om vad Linnea sysselsätter sig med numera, men även om träning och livet.

28 okt. 2023

Kristian Sewén om Fitnessfestivalen

Den 1–3 december är det dags för Fitnessfestivalen. Kristian Sewén som styrt ihop hela kalaset berättar idag lite om vad som kommer hända under helgen.

27 okt. 2023

Snack med Ashkan

Vi snackar med kompisen Ashkan Aghili och berör både Askans senaste tävlingssatsning och de senaste förändringarna kring Tyngre Oldschool.

23 okt. 2023

Välkommen Albin Mattson!

Vi välkomnar in Albin Mattson som numer tillhör den nya konstellationen av Tyngre Old School. Vi snackar om allt, inklusive tävlingssatsning.

21 okt. 2023

Den sista måltiden

Den sista måltiden. Vi snackar om de fem år som gått och vad som händer nu. Om varför det är viktigt att följa sina drömmar och sluta på topp.

7 okt. 2023

Olympia-kavalkad med Fredrik Age

Alex flyger solo som värd och bjuder därför in kompisen Fredrik Age. Ämnet denna vecka är Mr Olympia. Hör om erorna, profilerna och mästarna.

2 okt. 2023

Faser – från diet till tävling

Fredrik & Ashkan snackar faser från diet till tävling till måndag. Hur yttrar sig dessa faser? Och vad är en efterfas?

30 sep. 2023