Här är paren som tävlar på Tyngre Tango!

En av de absoluta höjdpunkterna under det förestående Tyngre 8 är onekligen crossfit-tävlingen Tyngre Tango. Tävlingen, som den här gången avgörs för sjunde gången, har utvecklats till att vara en av de mest prestigeladdade crossfit-tävlingarna i Norden. Till i år tar vi ytterligare steg för att vässa förutsättningarna ett par snäpp till.

Alex Danielsson

Några av nyheterna är:

Tango-event för kval till CrossFit-open
Jovisst, det är Open-tider när Tyngre Tango går den här gången. Och för att de tävlande inte ska behöva välja bort Open eller Tango kommer det första eventet i årets Tyngre Tango vara den faktiska Open-woden. Det gör att du därigenom kan se alla dessa världsatleter kvala till Open på riktigt!

Större prispengar
I år tävlar man om mer pengar än någonsin tidigare. 15 000:- får varje deltagare i det vinnande laget, 7 500:- får tvåorna och 2 500:- går till treorna.

Garanterad plats på Skandinaviens enda Sanctional
Segrarna på Tyngre Tango får en garanterad startplats på Skandinavien hittills enda CrossFit Sanctional, Norwegian Crossfit Championships, den 14-16 februari i Gol, Norge.

De tävlande är:

Amanda Frändén – Alexander Elebro
De regerande mästarna måste även denna gång nämnas bland favoriterna. Kan de vinna Tyngre Tango för fjärde gången?

Hanna Karlsson – Simon Mäntylä
De bor ihop och tränar ihop. Nu ska det Games-meriterade paret dessutom tävla ihop. Kompetenta och sammansvetsade; de utmanar definitivt.

Camilla Salomonsson-Hellman – Marcus Erixon
Sveriges bästa atlet på damsidan, som bland annat vann ett av sina heat på Games senast. Här tävlar hon i par med den norrländska glänsaren Marcus Erixon, som går från klarhet till klarhet. Sylvassa!

Mia Hesketh – Phil Hesketh
Nygifta, härliga och konkurrenskraftiga som få. Har dessutom tävlat tillsammans på Games tidigare, så vi räknar med att de är med där framme i toppen.

Karin Freyová – Adrian Mundwiler
Synnerligen intressant världspar. Ett slovakiskt powerpaket som blev 22:a på Games, parat med den glade turboatleten från Schweiz som är en av världens allra bästa! Att Adrian blev 8:a på Games behöver inte ens nämnas.

Gabriela Migala – Kristof Horvath
En av världens mest lovande unga tjejatleter, som bl a var trea på Games redan som 17-åring, här i par tillsammans med Ungerns bästa herratlet. Kan gå hur långt som helst.

Sara Armanius – David Borgstrand
Explosivt och positivt, de här två sitter aldrig stilla. Sara är alltid upphov till inspirerande gnistor, och David är en långtuffande tjurskalle med hjärtat längst fram. En personlig favorit.

(fler par kan tillkomma)

Lös biljett nu!
Som du förstår är denna tävling något riktigt unikt, och biljetterna är därför mycket populära. Se därför till att lösa din egen biljett bums!


Liknande artiklar
Ny podd: Tyngre Sport!

Idag lanserar vi första avsnittet av vår nya podcast Tyngre Sport. Som namnet antyder så pratar vi såklart om sport, och då i princip alla sporter vi känner till och gillar.

Alex Danielsson

15 sep. 2022

Denices 3 bästa rumpövningar

Denices 3 bästa rumpövningar. Den vältränade fitnessikonen Denice Moberg ger dig här sina tre vassaste tips för en bättre bak.

Alex Danielsson

22 apr. 2022

Stefans 3 bästa tips för styrka!

Stefans 3 bästa tips för styrka! Stefan Ågren – en av våra allra främsta styrkeatleter och tillika tränare – delar här med sig.

Alex Danielsson

21 apr. 2022

2 x Karro och Patricia!

2 x Karro och Patricia! När de nu slår sina redaktionella påsar ihop så händer det grejer, kan vi lova. På riktigt.

Alex Danielsson

21 apr. 2022

Linus 6 favoritövningar för armar!

Linus 6 favoritövningar för armar, här är de!

Alex Danielsson

14 apr. 2022

Låt 2022 bli ditt starkaste år – Planering, varianter och komplettering

Starta året rätt – bli starkare än någonsin. I en ny artikelserie är här Josef Eriksson din vägvisare i allt om hur du går till väga. Här är avslutande del 4!

Josef Eriksson

6 jan. 2022

Låt 2022 bli ditt starkaste år – Rätt belastning för rätt sak

Starta året rätt – bli starkare än någonsin. I en ny artikelserie är här Josef Eriksson din vägvisare i allt om hur du går till väga. Här är del 3!

Josef Eriksson

5 jan. 2022

Låt 2022 bli ditt starkaste år – Utförandet av lyften

Starta året rätt – bli starkare än någonsin. I en ny artikelserie är här Josef Eriksson din vägvisare i allt om hur du går till väga. Här är del 2!

Josef Eriksson

4 jan. 2022

Tyngre X – fitnesstävlingarna tillbaka!

Ja, du läste rätt. Den 8-10 april kör vi nästa utgåva av våra fitnessevent, denna gång kallad Tyngre X. Och nu öppnar vi dörren även för proffsen

Alex Danielsson

28 dec. 2021

Din första tävling

Kapaciteten är målet.

Josef Eriksson

10 sep. 2021

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021

Att ta bort det överflödiga tar din träning framåt

Du lider sannolikt av det vi kallar komplexitetsbias. Där du dras till det som upplevs mer komplext därför att du helt enkelt tror att det också är den bästa metoden. Men är det verkligen så? Inte för alla, och inte utan kostnad.

Odd Persson

1 okt. 2020

Premiär för videokursen ”Rehabkunskap för PTs och Tränare"!

Idag är det premiär för en ny produkt i butiken, speciellt för dig som är PT eller tränare.

Tyngre

31 aug. 2020

Ny serie: Impopulära åsikter om kost och träning

Tanken är att en gång i veckan låta någon av våra mest namntunga branschprofiler tycka till och formulera en åsikt om något som berör. Kanske inte något som gör dig som läsare glad, men garanterat mer nyanserad och upplyst.

Jacob Gudiol

4 aug. 2020

Snabbare genom tankekraft

Genom enkla medel kan man tillämpa positiva ordalag gentemot sig själv. Möjligen kan man med hjälp av detta springa snabbare.

Wille Valkeaoja

26 juni 2020

Greg Glassman ut – Castro in

Gregg Glassmans rasistiska uttalanden efter George Floyd-tragedin blev till slut för mycket. Nu avgår han som VD för CrossFit Inc. och ersätts istället av Dave Castro.

Alex Danielsson

13 juni 2020

EM i klassisk styrkelyft till Västerås 2021!

Nu är det klart – europamästerskapet i klassisk styrkelyft 2021 arrangeras i Sverige, närmare bestämt Västerås. Den 3–12 december intar cirka 700–800 lyftare den nya innebandyarenan på Rocklunda. Förutom de tävlande beräknas ytterligare cirka 300–400 domare, funktionärer och tränare ansluta.

Alex Danielsson

12 juni 2020

Varför sötningsmedel bevisligen är bättre än socker – i alla fall i dryck

Det finns förmodligen inget annat livsmedel med så mycket evidens som visar att det är dåligt som sockersötade drycker. När då flera studier konsekvent pekar mot att drycker med sötningsmedel är bättre så finns det ingen rationell orsak till att välja någonting sockersötat om du utgår från hälsa.

Jacob Gudiol

30 mars 2020

Ylva Stålnacke – skidstjärnan som sadlat om till crossfit

Celebert besök när den tidigare alpin-stjärnan berättar om beslutet att sluta med elitåkning och om sin satsning på crossfit.

30 mars 2020

Corona-viruset – så påverkas våra sporter, och din egen träning

Corona-viruset skördar onekligen sina offer. Men hur blir det med tävlingarna i våra favoritsporter? Och hur påverkas vår egen träning? Här är vår samlade uppfattning just nu. Artikeln uppdateras löpande.

Alex Danielsson

14 mars 2020

Öppet brev till IFBB Sweden

Då fitnessförbundet uttryckt tveksamheter kring våra besked om vårens Tyngre Classic IX, har vi här formulerat några konkreta frågor, men också ett antal övriga åsikter och ifrågasättanden.

Alex Danielsson

22 jan. 2020

Ninja-projektet – här kan du följa!

Alex och Andreas har satt sig själva på någon sorts diet, där den gemensamma målbilden kan sammanfattas med nunchakus, kaststjärnor och kattlika rörelsemönster. Här kan du ser hur herrarna sköter sig – dag för dag.

Alex Danielsson

16 jan. 2020

Sveriges Starkaste Man 2019 - Hela Finalen!

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I den här videon ser du hela festen, från början till slut.

Tyngre

1 jan. 2020

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 6: Atlasstenar

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Här i den avslutande delen (6/6) följer den rafflande upplösningen i strongmansportens Blå Band: Atlasstenar.

Tyngre

30 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 5: Farmers Walk

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Här i del 4 är det dags för Farmers Walk.

Tyngre

29 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 4: Keg Toss

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Här i del 4 är det dags för Keg Toss.

Tyngre

28 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 3: Vikingpress

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. I den tredje delen gäller Vikingpress.

Tyngre

27 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 2: Arm Over Arm

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Här i del 2 är det Arm Over Arm som gäller.

Tyngre

26 dec. 2019

Sveriges Starkaste Man 2019 - del 1: Marklyft

Finalen i Sverige Starkaste Man 2019 genomfördes inför fullsatta läktare under tyngre 8 i Solnahallen i oktober. I en serie filmade reportage kan du nu hänga med i alla enskilda grenar. Först ut är det kanske viktigaste av allt, nämligen marklyft.

Tyngre

25 dec. 2019

Bänkpress på Tyngre 8 - herrar, tunga klassen

Den fjärde delen från Tyngre Bench Press Invitational på tyngre 8. Här är de tunga herrarna!

Tyngre

24 dec. 2019

Saker du inte borde ha missat under 2019

Gudiol ger dig listan med stort L. Här den snitslade banan till en upplyst tillvaro.

Jacob Gudiol

20 dec. 2019

Bänkpress på Tyngre 8 - herrar, lätta klassen

Den tredje delen från Tyngre Bench Press Invitational på tyngre 8. Här är de lätta herrarna!

Tyngre

17 dec. 2019

Bänkpress på Tyngre 8 - damer, tunga klassen

Tyngre Bench Press Invitational på Tyngre VIII var en populär tillställning. Vi kommer att publicera samtliga klasser här inom en snar framtid, tvåa ut är de tunga damerna!

Tyngre

12 dec. 2019