Kasein Gräddkola

750g

279 SEK

Lägsta priset de senaste 30 dagarna: 279 SEK

1

Läs 33 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Vi har experimenterat länge för att hitta den ultimata kolasmaken, och nu är vi äntligen i mål! Vår Gräddkola tar dig tillbaka till svunna tider då man fortfarande kokade ihop sina egna kolor med ljuvliga undertoner av både grädde och smör!


Utmaningen när man ska ta fram en riktigt bra smak är att den ska leverera en smakexplosion redan från första kontakten med tungan, utan att bli övermäktig i längden. Och med Kasein med smak av Gräddkola tycker vi verkligen att vi har lyckats!

När du smakar på Kasein Gräddkola kommer du känna en ljuvligt söt smak av kola, med undertoner av både smör och grädde – men samtidigt blir den inte sliskig eller kvalmig i längden. Den här gräddkolan är något utöver det vanliga: Gillar du kola vågar vi lova att du kommer att älska den här!

Gräddkolan finns naturligtvis som vassle också!

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1494 kJ/357 kcal523 kJ/125 kcal
Fett1,7 g0,6 g
varav mättat fett0,9 g0,3 g
Kolhydrat10 g3,5 g
varav sockerarter6,8 g2,4 g
Fiber< 0,5 g< 0,5 g
Protein75 g26 g
Salt1,0 g0,36 g

Ingredienser

Mjölkproteinkoncentrat 92% (ca 80% micellärt kasein och 20% vassleprotein), arom, färgämne (E150c), salt, emulgeringsmedel (E322), naturlig arom, sötningsmedel (E951, E950), laktasenzym. Innehåller aspartam (en källa till fenylalanin)

Innehåll: 750 gram, vilket motsvarar ca 21 portioner. Skopa medföljer inte. Användning:
 Pudding: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med ca 1,5 dl kallt vatten eller mjölk. Anpassa mängden vätska efter önskad konsistens.
 Shake: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med 3 dl kallt vatten eller mjölk. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: konsument@tyngredistribution.se - www.tyngre.se Blandad i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller: mjölkprotein, och laktos*
 *Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri? Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter*. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra. Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis. *Gäller inte Kasein/Vassle Naturell.


Recept idéer

Proteinrik brownie med glass och pistagenötter

Johanna Markerius

Rocky road protein cookies

Anna Jonasson

Overnight oats med hallon- och vanilj

Karin Axelsson

Proteinrik kanelbullegröt

Karin Axelsson

Overnight oats med kanelbullesmak

Karin Axelsson

Proteinrik och snabb limecheesecake

Skippa Sockret

Proteinrik pannacotta med bärtopping

Beatrice Alderin

Proteinrik solerogröt

Cassandra Klemm

Proteinrik gröt med fluffig vaniljpudding

Skippa Sockret

Proteinrik mjukglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik kolaglass på pinne

Anna Jonasson

Proteinrik kladdkakstårta med grädde- och jordgubbar

Anna Jonasson

Proteinrika dadelbollar

Cassandra Klemm

Proteincookies med smak av mjukglass

Frida Benjaminsson

Proteinrika mintrutor

Skippa Sockret

Proteinella med smak av mjukglass

Frida Benjaminsson

Proteinglass med krämig vaniljsmak

Skippa Sockret

Proteinglass med chokladknappar

Solsidann29

Proteinrikt gelegodis med persikosmak

Beatrice Alderin

Proteinrika chokladbollar

Frida Benjaminsson

Very berry proteinbräck

Anna Jonasson

Proteinrikt chokladströssel

Frida Benjaminsson

Proteinrik choklad- och bananglass

Karin Axelsson

Proteinglass mango- och kokos

Skippa Sockret

Proteinrik snickersglass på pinne

Anna Jonasson

Proteinrik cheesecakeglass

Skippa Sockret

Overnight oats halloncheesecake

Skippa Sockret

Somrig och proteinrik smoothiebowl

Solsidann29

Proteinrika dubai chokladbollar

eatandglowjonna

Proteinrik jordgubbsglass på 2 minuter

The Well Factory

Proteinrik päronglass med mintchokladsås

Skippa Sockret

Kaseinfluff rocky road

Frida Benjaminsson

Proteinrikt och lyxigt chokladkaffe

eatandglowjonna


Senaste artiklarna

Här är recepten Tyngres läsare älskat mest 2025 – proteinrikt & populärt!

Vilka proteinrika recept har egentligen blivit mest populära på Tyngre under 2025? Vi har sammanställt topplistan över de mest klickade recepten hittills i år – allt från frukostfavoriter och mellanmål till nyttigare desserter. Oavsett om du är på jakt efter enkla vardagslösningar eller något sött med hög proteinhalt, hittar du garanterat något som passar här.

Viktor Söder

15 maj 2025

Flickor och idrottande under puberteten

Flickors kroppar förändras tidigt men får inte samma fysiska skjuts som pojkars under puberteten. Den här artikeln förklarar varför det är avgörande att förstå biologisk mognad och varför styrketräning tidigt kan göra stor skillnad för både prestation och skadeprevention.

Jacob Gudiol

6 maj 2025

Louie Simmons – Styrkelyftaren

Louie Simmons var mycket, men den här texten är en sammanfattning av hans styrkelyftande från början till slut, av Josef Eriksson.

Josef Eriksson

31 mars 2025

Spring för Livet, nu på tyngre.se

Spring för Livet är löparpodden som drivs av Majken Skärvad och Olivia Lindh. Här följer en intervju med värdarna!

Viktor Söder

14 mars 2025

Hur påverkas träningseffekten från gymmet av en fylla?

Hur påverkas träningseffekten från gymmet av en fylla? Jacob Gudiol reder här ut denna viktiga fråga!

Jacob Gudiol

11 feb. 2025