
Chocolate chip cookie med salted caramel
En mjuk och seg chocolate chip cookie med en proteinrik touch av salt karamell, behöver vi säga mer?
Skippa Sockret
Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..
Ingredienser
180 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl sötströ/sötning
2 st ägg
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
en rejäl nypa flingsalt
1 st double bite caramel crisp
50 g sockerfri mjölkchoklad
5 dl vetemjöl
2 dl sötströ/sötning
2 st ägg
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
en rejäl nypa flingsalt
1 st double bite caramel crisp
50 g sockerfri mjölkchoklad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader.
2
Smält smöret och låt svalna något.
3
Mät upp vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke och blanda runt.
4
Tillsätt sötströ/sötning och äggen i de smälta smöret och blanda runt ordentligt.
5
Tillsätt nu de torra ingredienserna i smörblandningen. Vänd runt med en slickepott tills allt går ihop.
6
Hacka nu upp proteinbaren och choklad och tillsätt sedan i smeten/degen, den blir som en blandning mellan dessa.
7
Fyll upp smeten i en ugnsform (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper och baka av i ugnen 15-18 minuter. Håll koll och ta ut den medans den fortfarande är lite kladdig i mitten. Låt svalna!