Fri frakt över 500 SEK

Chokladdoppade pepparkaksbollar

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
15-20 st
Receptskapare:
Kategorier:

Chokladdoppade pepparkaksbollar, perfekta till adventsfikat eller julbordet!

Gör så här:

1
Mät upp alla ingredienser förutom chokladen.
2
Mixa allt i en matberedare eller med hjälp utav en elvisp. Se till att allt går ihop ordentligt och blir en formbar ”smet”. Tillsätt lite vatten i taget om den känns för torr.
3
Forma nu till bollar och ställ sedan in dem i kylen en stund.
4
Smält chokladen i micron eller på ett vattenbad.
5
Doppa sedan bollarna i den smälta chokladen och toppa med smulade pepparkakor. Förvara i kylen fram till servering.

Ingredienser:

100g smör
4 dl havregryn
2 dl kasein pepparkaka alt. kanelbulle
2-3 st pepparkakor utan tillsatt socker
1 tsk pepparkakskrydda eller efter smak
½ - 1 dl vatten

Topping

100g sockerfri choklad (mörk eller ljus)
Smulade pepparkakor utan tillsatt socker

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg