Kokostoppar med saffran och vit choklad

30 min
|
|
Kategori: BakverkJulbak

Här kommer en riktig klassiker i ny julig tappning, kokostoppar med smak av saffran och vit choklad. Topparna är laddade med protein och även doppade i mörk sockerfri choklad. Jag kan inte intyga att de bara smälter i munnen!!! :)
/ Skippa Sockret

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

50 g smör
1 dl äggvita
1 dl sötströ
4 dl kokosflingor
1 dl vassle vaniljdrömmar
1 paket saffran (0,5g)
1 st Barebells White chocolate Almond Proteinbar
50 g sockerfri mörk choklad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret i micron eller i en kastrull på plattan.
3
Tillsätt sedan saffran och låt stå.
4
Blanda ihop äggvita, sötning, kokos och vassle i en bunke och tillsätt nu smör- och saffransblandningen och vänd runt.
5
Använd nu ett zestjärn alternativt ett rivjärn för att riva ½ – 1 st proteinbar (efter eget tycke).
6
Tillsätt den rivna baren i kokosblandningen och blanda runt.
7
Klicka ut dina kokostoppar på en plåt med bakplåtspapper och forma till toppar.
8
Grädda i ugnen cirka 7-8 minuter för små toppar och 8-10 minuter för lite större. Ha lite koll så de inte bränns.
9
Ta ut och låt svalna.
10
Micra sedan chokladen och doppa botten av dina kokostoppar, låt stelna i kylen en stund innan servering!
11
För extra njutning – toppa med ännu mer riven White Chocolate Almond- bar!