Peanut Butter Cake

45 min
|
15-18 bitar
|
Kategori: BakverkBrunchDessertKakor

Mjuk, seg, kladdig, krispig, söt, salt och proteinrik Peanut Butter Cake utan tillsatt socker för alla jordnötsälskare där ute!!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

180 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl sötströ/sötning
2 st ägg
2 msk kallt kaffe
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
1 st double bite peanut crisp
50 g sockerfri mörk choklad
några klickar jordnötssmör (valfritt)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader.
2
Smält smöret och låt svalna något.
3
Mät upp vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke och blanda runt.
4
Tillsätt sötströ/sötning, ägg och de kalla kaffet i de smälta smöret och blanda runt ordentligt.
5
Tillsätt nu de torra ingredienserna i smörblandningen. Vänd runt med en slickepott tills allt går ihop.
6
Hacka nu upp proteinbaren och choklad och tillsätt sedan i smeten/degen, den blir som en blandning mellan dessa. Tillsätt även några klickar med jordnötssmör om du önskar det.
7
Fyll upp smeten i en ugnsform (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper och baka av i ugnen 15-18 minuter. Håll koll och ta ut den medans den fortfarande är lite kladdig i mitten. Låt svalna!