Fri frakt över 500 SEK

Meny

Kanelbullerulltårta

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
10 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Fira kanelbullens dag (eller alla andra dagar för den delen) med denna proteinrika kanelbullerulltårta utan tillsatt socker!

Näringsvärde:
Energi: 116 kcal
Protein: 8,9 g
Kolhydrater: 14,5 g
Fett: 4,4 g

Gör så här:

Botten
1
Blanda potatismjöl, bakpulver, ½ dl sötströ och kardemumma i en skål.
2
Vispa ägg pösigt med hjälp av en elvisp.
3
Tillsätt mjölblandningen lite i taget och vispa till en jämn smet.
4
Bred ut på bakplåtspapper (ca 25*35cm) och grädda 4-5 minuter på 250°C.
5
Stjälp sen upp kakan på ett bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på och vänd tillbaka kakan och låt svalna under fuktig handduk (blöt en handduk och vrid ur ordentligt).
Fyllning
1
Vispa först samman rumsvarmt smör och färskost.
2
Tillsätt därefter proteinpulver, kanel, 1 msk sötströ och vatten och vispa till en jämn smet
3
Bred ut smeten på din botten och rulla ihop kakan och linda sen in den på ett sockrat bakplåtspapper och ställ in i kyl en stund.
4
Förvaras i kyl alt. frys.

Ingredienser:

3 ägg
1 dl potatismjöl
1 tsk kardemumma
1 dl sötströ
1 ½ tsk bakpulver
2 dl kasein kanelbulle
1 ½ dl vatten
20 g smör
80 g färskost light
1 tsk malen kanel