Fri frakt över 500 SEK

Proteinrika jordgubsstryfflar

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
16 st
Receptskapare:
Kategorier:

Solsidan29 ger oss receptet på ett par läckra, somriga och proteinrika jordgubbstryfflar i världsklass!

Näringsvärde:
Energi: 51 kcal
Protein: 4.3 g
Kolhydrater: 3.1 g
Fett: 2.7 g

Gör så här:

1
Fyll en kastrull med grädde, sötströ och choklad delad i mindre bitar (samt livsmedelsfärg men det är valfritt).
2
Värm upp detta under omrörning tills chokladen nästan smält då tar du av kastrullen från plattan och fortsätter röra tills allt smält samman (jag använde en slickepott).
3
Rör sedan ner kaseinet, 1 dl i taget tills du får en tjock och smidig deg.
4
Blanda samman jordgubbspulver med guldpulver i en liten skål (guldpulver är inget måste).
5
Dela upp tryffeln i 16 delar och forma en boll i taget som du sen rullar jordgubbspulvret och sen rullar mellan händerna igen och låter kylas nån timme innan servering.
6
Förvara i sluten förpackning i kyl (går även bra att frysa).

Ingredienser:

2 dl kasein jordgubbsglass
100 g vit choklad
1 msk sötströ
1 dl milda mat lätt 4%
Ca 1 msk jordgubbspulver
en knivsudd röd livsmedelfärg & lite guldpulver (valfritt)