Fri frakt över 500 SEK

Saffransgrottor

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
10-12 kakor
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrika saffransgrottor - det perfekta julbaket som hela familjen kommer ÄLSKA! Fyll grottorna med valfri sylt (jag använde hallon&blåbär utan tillsatt socker) men ta det som du själv tycker om! / skippasockret

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 160 grader (gärna varmluft).
2
Pressa lite citronjuice och häll sedan i saffran, detta gör att du får lite mer smak och färg. Detta kan med fördel göras flera timmar innan du börjar baka (det går såklart att skippa helt också och bara hälla ner saffran i smeten).
3
Vispa ihop smör och sötning fluffigt.
4
Tillsätt nu mjöl, vassle/kasein, bakpulver, äggulor och saffran. Arbeta ihop till en formbar massa/deg med dina händer.
5
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
6
Forma nu degen till 10-15 st runda bollar (beroende på hur stora du vill ha), platta ut lite på plåten och gör en liten grop i varje kaka med hjälp utav tummen. Lägg i en klick sylt i varje hål.
7
Grädda kakorna i ugnen 10-15 minuter beroende på ugn, håll koll och ta ut när de börjar få fin färg på kanterna! De är lite mjuka men stelnar när de svalnat.

Ingredienser:

100 g rumstempererat smör
3 msk sötströ / valfri sötning
2 dl vetemjöl
1 dl vassle alt. kasein saffransglass
2 st äggulor
1 tsk bakpulver
0,5 g saffran (1 påse)
Eventuellt lite citronjuice
Valfri sylt (jag använde hallon&blåbär)

Köp Produkterna