Tyngre Classic II växer! I ambitionen att göra mer för fler så tar vi nu också klivet in i den "funktionella" världen. Lördagen den 17 oktober genomförs den första upplagan av Tyngre GAMES, som är en ren inbjudningstävling i parform. 12 atleter – 6 kvinnor och 6 män – kommer att göra upp om båda ära och prispengar.

Inbjudningarna pågår fortfarande, men startfältet är i stort satt. Vi har engagerat några av de bästa atleterna i Sverige som ska få möjlighet att visa upp sig i Solnahallen inför en tight och förhoppningsvis månghövdad publik.

Tävlingen, som genomförs i Solnahallens C-hall (friidrottsarena), kommer att ha inslag av utslagstävlan. Alla atleter kommer först få genomföra ett antal events innan de par med lägst resultat gallras bort. Under dagen kommer ytterligare gallringar ske för att skapa läget där ett finalevent med de två bästa paren avslutar tävlingen.

Läs mer om Tyngre GAMES här.

Par just nu klara för Tyngre GAMES:

**

Par 1: Mikaela Norman & Calvin Keyser-Allen

Par 2: Karin Dike & David Borgstrand

‌** Par 3: Mia Åkerlund & David Carlsson

Par 4: Linnea Fransson & Simon Mäntylä

Par 5: Camilla Salomonsson Hellman & Simon Nybacka 

Ytterligare inbjudningar är in the works, och resterande atleter kommer att presenteras när de är klara.

Redan nu kan du köpa din biljett här. Priset är 200:- för hela dagen. Ett fåtal sittplatser kan komma att erbjudas men merparten av platserna är av modell stå. Kring arenan kommer det även finnas montrar med utställare och sponsorer.

Tävlingen genomförs med stöd av MM Sports.

Skiss på tävlingsarenan. 

° ° °