Jodå, vi talar i egen sak. Men trots denna inbyggda nepotism är vi övertygade om få om ens någon skulle misstycka om vi benämner premiärupplagan av Tyngre Classic‌ som ett lyckat evenemang.

Det har kommit massor av respons vår väg. Både under själva tävlingen men också efteråt. Och den har uteslutande varit närmast översvallande positiv, både från tävlande, från publik, från domare samt från sponsorer och övriga partners. Det stärker vår tro på att det går att arrangera attraktiva och bra tävlingar i huvudstaden, och då vill vi göra det igen, och igen.

Därför – redan den 17-18 oktober‌ är Tyngre Classic‌ tillbaka, även denna gång som ett tvådagarsevent i Solnahallen, Stockholm. Grenarna på schemat är som tidigare bodybuilding‌ , Classic Bodybuilding‌ , Women’s Physique‌ , Men’s Physique‌ samt fitnessgrenarna Athletic Fitness‌ , Body Fitness‌ och Bikini Fitness‌ . Tävlingen går under namnet Tyngre Classic II‌ med anmälan och biljettförsäljning som öppnar inom kort.

Manéret känns igen.
Vi sitter som bäst och filar på detaljerna men kan redan nu avslöja att vi tänker ta det ytterligare ett par steg framåt. Inte minst i jobbet med att få atleterna att känna sig välkomna och ompysslade.

Vår övergripande ambition med tävlingarna är klar. Vi vill genomföra två tävlingar per år; en på våren (under andra halvan av april) och en på hösten (i mitten av oktober). Därmed är det vår uppfattning att både vår- och höstsäsongen förstärks och tydliggörs, vilket gör dessa mer levande och intressantare för både tävlande och sponsorer.

Du läser mer om Tyngre Classic II‌ här inom kort.