Årets roligaste golftävling?

Häng med på en festlig och utmanande tävling på en av Sveriges mest spektakulär banor! Linkslördag – en Tyngre golftävling hosted by MXP Golf!

Alex Danielsson


Häng med på en festlig och utmanande tävling på en av Sveriges mest spektakulär banor! Linkslördag – en Tyngre golftävling hosted by MXP Golf!

Som kanske är bekant så gillar vi alla sport, och inte minst golf. Därför tar vi nu nästa steg, att tillsammans med våra kompisar Anna och Max anordna en fräsig golftävling som verkligen klär sig i glädjens (och frustrationens?) tecken. 

Linkslördag hosted by MXP Golf genomförs lördagen den 17 juni, på den spektakulära (och svårspelade) Sand Golf Club, strax utanför Jönköping! Det innebär en heldag i böljande linksinramning, med fina priser och med skönt häng tillsammans med massor av inspirerande individer.

Mer info hittar du här och på MinGolf!

Platserna är begränsade, så ta chansen och anmäl dig redan nu!

Våra kompisar Max & Anna, här flankerade av två glada men genuint usla golfare.Liknande artiklar
Leo Rooney – tränare på PGA-touren

Vi snackar med svensken Leo Rooney, som sedan ett antal år jobbar som fystränare till några av världens bästa golfspelare.

25 jan. 2024

LIV-touren, Rahm och golfens framtid

Vi får celebert besök i form av Johan Sköld, golfnestorn från Tee Party. Jon Rahms avhopp till LIV är ett av ämnena som diskuteras, men vi tar även ett bredare anslag kring sportens utveckling och framtid.

4 jan. 2024

Läget inom golfen

Med LIV-tourens intåg förändras förutsättningarna inom proffsgolfen. När Jon Rahm också väljer att gå dit så spetsas läget till ännu mer.

14 dec. 2023

Golfsatsning mot Asien

Möte med golfproffset Adam Andersson som reflekterar över den säsong som gått, vad som funkat och kring vilka framsteg som gjorts. Vi snackar också om Adams förestående satsning mot Asien-touren.

9 nov. 2023

Golfsäsongen (äntligen?) över

Motvilligt (?) bestämmer sig värdarna för att den officiella golfsäsongen nu börjar närma sig slutet. Därför en summering av läget.

14 sep. 2023

Johan Salzmann om SvensktGolfforum.se

Johan Salzmann berättar mer om Svensk Golfforum och om sin egen resa på banan. Från att ha haft höga ambitioner och ångest på golfbanan, till att utveckla en avslappnad relation till sin prestation.

7 sep. 2023

Vassa wedgar med Björn Hellgren

Vi hookar än en gång upp med kompisen Björn Hellgren. Hur hans tidigare bestyr med wedgarna utvecklat sig?

31 aug. 2023

Frida Kinhult i Golf Focus

Vi snackar med stjärnan Frida Kinhult om hennes väg från lovande ungdomsgolfare, till colllegespelare i Florida, och vidare till LPGA-touren. Bra snack om alla aspekter av spelet, inte minst det mentala och vikten av att ha ett team runt sig. Även om golf nu inte är ett lagspel.

24 aug. 2023

Golf Focus – en titt på Torsby GK

Diskussionen denna vecka kring den unika upplevelsen av att spela golf i Torsby. Värdarna uppskattar enkelheten och fokuset på golf i staden, liksom utmaningarna som banan presenterar. De diskuterar också de varierande väderförhållandena och hur det kan påverka spelet.

17 aug. 2023

Adams & Alex KM-helg

Tillsammans med Adam Andersson diskuteras helgens KM på Frösåker och Fullerö, och utmaningarna med att spela i regn och kyla.

10 aug. 2023

Om att få bollen i hål

Vi snackar med stjärnan Oliver Gillberg om hans utveckling och syn på framtiden. Vi snackar också om hur vi bäst förbereder oss på en strategi för att få bollrackaren i hål.

27 juli 2023

The Open!

Äntligen dags för årets upplaga av British Open! Vem kommer att vinna? Och vilka är de viktigaste skillnaderna mellan linksgolf och ”vanlig” golf? Vi ringer vår kompis Max Persson för att reda ut alla frågor.

20 juli 2023

Björn Hellgren om segern på Arlandastad

Björn Hellgren återvänder till podden, denna gång för att berätta om förra veckans seger på Arlandastad Trophy by Cutter & Buck, om mental kraft och om tekniker för att att lyfta oss ur svackor på banan.

13 juli 2023

Revolutionera ditt golfspel

Martin Granstad gästar podden och tipsar om en träningsmetodik som vänder upp och ner på allt du trodde dig veta om golf. Säg hej till ren bollträff och lägre score!

6 juli 2023

Så får du mer fart på drivern

Vi snackar med glänsaren Björn Hellgren, till vardags spelandes på Asien-touren. Hör om Björns karriär samt hur man ökar hastigheten i klubban.

29 juni 2023

Johan Sköld från Tee Party

Vi snackar med Johan Sköld, som driver den veckoaktuella talkshowen Tee Party, vilken uteslutande handlar om golf. Vi snackar om allt från Johans första toppade järnslag till dagens mediaklimat, och såklart om andra aktuella händelser.

22 juni 2023

Hör allt om Alex succédebut på touren

Alex har äntligen debuterat på H60-touren, och Andreas var givetvis med och bevittnade det historiska ögonblicket. Hör allt om tävlingen och den dramatiska avslutningen!

15 juni 2023

För nöjes skull?

Om golf. Värdarna diskuterar en kommande runda tillsammans och det faktum att en av dem där kommer att agera den andres caddy.

8 juni 2023

Hilford om Scandinavian Mixed på Ullna

Direkt från banan snackar vi med tävlingsgeneralen Henrik Hilford. Om Ullna som tävlingsarena, om startfältet och om vad som krävs.

1 juni 2023

Bunkerslagen – vissa excellerar och andra kämpar

Alex och Andreas kring allt från utrustning till banförhållanden och tävlingar. Det kan vara fördelaktigt att spela med någon stabil då det är ganska lätt att falla in i någon annans mönster.

25 maj 2023

Dåligt lokalsinne – ett hinder på banan?

Andreas har varit ute och spelat golf på banorna Trosa och Nyköping, där golfhäftet är ett trick för att spela billigt.

18 maj 2023

Svinga i Spanien

Hur är det att spela golf i Spanien? Vi tittar in på PGA Catalunas Stadium Course och rangordnar den gentemot andra banor.

11 maj 2023

Charlie Lindh bättre än någonsin efter skadan

Charlie Lindh har varit en stabil toppspelare under flera år och har återhämtat sig starkt efter att ha missat Europatour-kvalet på grund av en ridolycka förra hösten.

4 maj 2023

Lägre score – utan att vara en bättre golfare

Vi snackar med vår kompis Max Persson om hur man sänker sin score utan att för den sakens skull blir bättre på att svinga och putta.

20 apr. 2023

Årets roligaste golftävling?

Häng med på en festlig och utmanande tävling på en av Sveriges mest spektakulär banor! Linkslördag – en Tyngre golftävling hosted by MXP Golf!

Alex Danielsson

14 apr. 2023

Snack om Masters och förväntningar

Alex och Andreas tankar om årets höjdpunkt, US Masters. Killarna snackar dessutom om förväntningar och förberedelser inför säsongen.

13 apr. 2023

Golf Focus drar igång!

Hög tid att sparka igång golfsäsongen! Vi snackar här om målsättningar, uppdateringar i bagen och om läget med Alex toursatsning. Dessutom hinner vi vidröra årets höjdpunkt - US Masters.

6 apr. 2023

Så tar du dig hela vägen

Golf är en sport som för många är ett spel. Adam Andersson ger oss en inblick i hur det går till om man vill nå de högsta nivåerna.

16 feb. 2023

Linn Grant – Rookie of the Year

Det svenska stjärnskottet Linn Grant berättar om sin första säsong som proffs där hon redan skrivit golfhistoria.

27 okt. 2022

Golfsäsongen avslutad!

Alex & Andreas går igenom den gångna säsongen. Vad har funkat och vilka delar behöver ordnas till nästa säsong?

14 sep. 2022

Max Perssons vecka som tourspelare

Vår favorit Max Persson har nyss varit och lirat i Challenge Tour, hur var veckan som tourspelare? Dessutom snackar vi lite om LIV-touren.

7 sep. 2022

Rickard Lindberg om mental inställning

Vem bättre att berätta om den mentala inställningen till spelet än en tidigare landslagscoach för både svenska och norska landslaget i golf.

31 aug. 2022

Genomgång av läget

Alex och Andreas sammanfattar sin aktuella golfform. Andreas har precis gjort comeback, och Alex toursatsning fortsätter.

17 aug. 2022