Bildbomb från Athlete Meetup 2020

Fett bildreportage från när vi samlade våra CrossFit-resurser för en lika lekfull som lärofull helg i Stockholm.

Tyngre

Förra helgen samlade vi tillsammans med NOCCO och Barebells vårt svenska crossfit-team för ett träningsläger som vi valt att kalla Athlete Meetup. Det hölls bland annat workshops inom tyngdlyftning med den i våra kretsar välkända Stefan Ågren och gymnastik med tidigare landslagsmannen Henrik Schröder

Inbjudna till Athlete Meetup var:

 1. Simon Mäntylä
 2. Hanna Karlsson
 3. Ylva Stålnacke
 4. Marcus Ericsson
 5. Louise Wickström
 6. Amanda Fränden
 7. Peter Blaha
 8. Sara Armanius
 9. Fredrik Andersson
 10. Linus Bresander
 11. Viktor Långsved
 12. Victor Ljungdahl
 13. Alice Mille
 14. Phil Hesketh
 15. Mia Hesketh
 16. Mikaela Norman
 17. Alexander Elebro
 18. Emma Tall
 19. Antonia Kottulinsky
 20. Roger Gillros
 21. Ella Wunger

Lördagen började tidigt med upphämtning på Vitamin Wells kontor på Kungsholmen för att ta oss ut till Peter Blahas nya box ute i Arlanda stad: https://www.wearlandastad.se

Därefter var det dags för vår kompis Stefan Ågren, som höll en otroligt bra workshop med fokus på tunga ryck och stöt. Allt avrundades med en tävling där Ella Wunger kliver ut som solklar vinnare. 

På eftermiddagen stod det tävling på schemat programmerad av Peter Blaha (kommer ut på NOCCOs YouTube-kanal). Gruppen delades upp i fem lag om fyra atleter per lag, två killar och två tjejer. Vilket lag som vann får du se när filmen släpps. 

Kvällen avslutades med gemensam middag samt en otrolig efterrättsbuffe signerad Skippasockret. 

På söndagen hade vi bjudit in Henrik Schröder, tidigare landslagsgymnast, för att hålla en workshop med fokus på gymnastiken inom cxrossfit. Detta blev otroligt lyckat och många av atleterna fick med sig värdefulla tips och trix. Både denna workshop samt Stefans workshop inom tyngdlyftning kommer inom kort att släppas på vår YouTube-kanal.

Dagen avslutades med en snabb Padel-turnering där storfavoriten Phil Hesketh tillsammans med Linus Bressander faller på målsnöret i en avgörande match mot Trondan och Pansar.

Foto: Fredrik Rosén


Liknande artiklar
Tyngdlyftning: Stefan Ågren om framtiden

Stefan Ågren, vår egen favoritfysio, berättar om livet och om träningen men också om vad framtiden kan föra med sig.

27 juni 2024

CrossFit: Mads om Games 2024

Vi ringer upp nestorn Mads Jacobsen för att gå igenom förutsättningarna för årets Games, där vi roligt nog har massor av svenska deltagare.

20 juni 2024

CrossFit: Mads om CrossFit Games 2024

Vi ringer upp nestorn Mads Jacobsen för att gå igenom förutsättningarna för årets Games, där vi roligt nog har massor av svenska deltagare.

20 juni 2024

CrossFit: Mia Hesketh om laget och livet mot Games

Vi laddar upp lite extra inför semifinalerna med ett snack med übergrymma Mia Hesketh, som är Team Captain för ett av våra mest kapabla lag inför årets CrossFit Games.

13 maj 2024

CrossFit: Långsved och gänget mot Games

Vi snackar med den begåvade kämpen Viktor Långsved om lagsatsningen mot Games, och om hur det känns att ha placerat sig som etta inför semi-finalerna i Lyon.

9 maj 2024

Elebro tillbaka mot Games

Snyggsnack idag när vi pratar med vår evige favorit Alexander Elebro. Årets lagsatsning mot Crossfit Games har precis inletts och vi ges här en inblick i både förberedelser och förväntningar.

15 feb. 2024

Atleten Louise Cederblad

Duracellkaninen Louise Cederblad tävlar aktivt inom crossfit och funktionell fitness. Utöver det driver hon sin egen verksamhet som fysioterapeut och personlig tränare.

2 feb. 2024

Allt om Fitnessfestivalen med Kristian Sewén

Fitnessfestivalen står återigen för dörren. Vi passar därför på att ringa upp festivalgeneralen själv för att få lite inblick i vilka sporter som denna gång finns representerade, samt att få höra mer om jobbet bakom kulisserna.

16 nov. 2023

Ellen B Åkesson i Tyngre Kraftsport

Idag snackar vi med Ellen B Åkesson. Ellen checkar av alla punkter inom styrketräning då hon bara senaste halvåret sysslat med allt som involverar en hantel.

8 sep. 2023

CrossFit Games 2023 med Mads

Vi ringer upp kompisen och nestorn Mads Jacobsen för att diskutera årets höjdpunkt inom crossfit-kretsar, nämligen CrossFit Games 2023.

21 aug. 2023

Elebro om Games med laget

Vi snackar med Alexander Elebro, som nyligen blev klar för Crossfit Games i Team-kategorin. Alexander berättar om laget och dess medlemmar, om hur de upplevt kvalen samt hur de ser på de kommande tävlingen i Madison.

12 juni 2023

Viktor Långsved om säsongen – och Games

Viktor Långsved berättar om hur han hittade kraft att gå vidare från fjolårets incident. Vi pratar också om årets satsning mot Games.

20 mars 2023

Open-season med Elebro

CrossFit Open står för dörren och det ger oss ett utmärkt tillfälle att kolla läget med en våra vackraste vänner – Alexander Elebro.

20 feb. 2023

Bildbomb Tyngre X!

Vår fotografkompis Viktor Källberg bjuder här på ett axplock från vårens fitnessbatalj i Solnahallen. Håll till godo!

Tyngre

20 okt. 2022

Vilka grips ska man välja?

Simon och Hanna pratar om grips och vad man kan tänka på när det gäller att skydda sina händer.

13 sep. 2022

Allt om Elebros träning

Kanske vår vackraste gäst genom alla tider, och dessutom en av de mest vältränade. Alexander Elebro lägger här ut texten om sin träning

12 sep. 2022

Hur man laddar upp inför tävling?

I veckans avsnitt svarar Simon och Hanna på frågan ”hur laddar man upp inför tävling?". Och om någon vet det så är det Simon och Hanna.

6 sep. 2022

Om kosttillskott i Tyngre Wod Pod

I veckans avsnitt pratar Simon och Hanna om kosttillskott. Vad ska man tänka på? Vilka fungerar? Vilka är viktigast och för vem?

30 aug. 2022

Camilla Salomonsson Hellman tillbaka i Wod Pod!

Simon och Hanna ringer upp Camilla Salomonsson Hellman. Hör henne om vägen tillbaka till träningen efter att ha fött barn och hennes planer.

16 aug. 2022

CrossFit Games 2022

Simon och Hanna pratar igenom årets CrossFit Games.

9 aug. 2022

Den ofrivillige golfreportern - VW Invitational 2022

Viktor har fått i uppdrag att täcka den årliga golftävlingen Vitamin Well Invitational... Men han avskyr golf.

Tyngre

3 aug. 2022

"Bygga muskler med CrossFit"

I veckans avsnitt diskuterar Simon och Hanna en av de vanligaste lyssnarfrågorna. Hur får jag större muskler när jag tränar CrossFit?

2 aug. 2022

Semesterträning

Simon och Hanna tipsar om hur du får till träningen på semestern! Elitatleterna Hanna Karlsson och Simon Mäntylä vet vad de pratar om.

5 juli 2022

Frågeavsnitt

Simon och Hanna svarar på lyssnarfrågor.

28 juni 2022

Mads om Games och LångsvedGate

Mads om Games och LångsvedGate. Favoriten Mads Jacobsen hjälper oss reda ut vägarna till Games. Men också om brister hos HQ.

27 juni 2022

Övernattning på Arlanda och Strength in Depth

Hör om Hannas och Simons resa till London och semifinalen av Strength in Depth.

21 juni 2022

Patricia – två EM-guld senare

Patricia – två EM-guld senare. Sån stjärna! Med två färska EM-guld runt halsen sitter hon här. Vi pratar om EM och om framtiden.

9 juni 2022

Diskvalificeringen av Viktor och Team Nordic Original

Simon och Hanna ringer upp Team Nordic Original för att reda ut vad som kan räknas till en av de största skandalerna inom CrossFits historia.

31 maj 2022

Lowlands Throwdown semifinal

Simon och Hanna summerar helgens semifinal och de fantastiska svenska prestationerna i Amsterdam på Lowlands Throwdown!

24 maj 2022

Roger Gillros om kommande tävlingar och arrangemang

I veckans avsnitt gästas Tyngre Wod Pod av Roger Gillros. Hör honom berätta om kommande tävlingar och arrangemang i Skandinavien.

10 maj 2022

Om kvartsfinaler och NOCCO Training Day

Om kvartsfinaler och NOCCO Training Day. Simon Mäntylä sladdar förbi för att berätta om kvalomgångarna till CrossFit Games.

18 apr. 2022

Madeleine Persson – våga bli bättre!

Madeleine Persson – våga bli bättre! I veckans avsnitt ringer vi upp den nyligen semifinalkvalificerade Madde Persson.

5 apr. 2022

Quarter Finals, vad hände?

Quarter Finals, vad hände? Simon och Hanna är tillbaka på banan efter en galen period av sjukdomar, OPEN och quarter finals!

29 mars 2022