En svensk ordningsman i Spanien

Alex rapporterar om första dagens aktiviteter från EM i fitness. Ankomstdagen.

Alex Danielsson

Horder av folk. Horder. Alla med liknande mål och mening. Alla med liknande fysisk och mental status. Nerdeffade och vätsketömda. Det ställer till det en del. Jag säger inte att smockan hänger i luften. Men med så mycket hormoner och så lite kolhydrater är det inte svårt att fantisera fram hur gamla nedärvda konflikter mellan preussare och polacker plötsligt kan få nytt syre. Denna gång i formen av svettig irritation och frustrerade förväntningar.

Vi är på EM i fitness & bodybuilding, mina damer och herrar, förmodligen världens till antalet deltagare största event inom branschen. 1500 (!) individer ska tillsammans samsas om registrering, inmätning och hotellrumsfördelning.

I äkta spansk IFBB-anda så är också organisationen som den ska: sådär [(1)]. Väntandet som fordras av en spöar med råge alla ryska brödköer. Vänta för att hämta ut bagaget, två timmars väntande på transferbussen, ett antal timmar (i mitt eget priviligierade fall var det tre) väntande på att få registrera sig [(2)], vänta på få hämta ut rumsnyckeln och att få väga och mäta sig. Och jodå, med illa dold besvikelse noterar jag att jag också tvingas vänta på att internetförbindelsen ska samla ihop sig tillräckligt för att lyckas ladda upp dessa små bilder.

Och hur störd en strimma av mig än kan bli av allt detta så är det liksom bara att gilla läget. Det är vad det är. Släpp frustrationen, andas och försök njuta av det.

För inget av detta är något som bekommer lugna filbunkar som Patrik Larsson‌ (tveksamt om han ens har puls) och Peter Ljunggren‌ , rutinerade rävar som Carina Isaksson‌ och Evalinda Aarvaag‌ , eller någon annan i den 23-hövdade svenska truppen. Svenskar är generellt sett coola, artiga och hänsynsfulla, vilket i dessa sammanhang är både praktiskt och ovanligt. Chris Harnell‌ verkar harmonisk och skadefri, Jocke Nilsson‌ känns redig, Martin Hanzel‌ löste sina viktproblem och Andreas Fotiadis‌ är i sitt livs form.

Tävlar för Sverige under dessa mästerskap gör:

Juniorer‌

Seniorer‌

Veteraner‌

Först ut under torsdagen är Calle‌ , Martin‌ , Peter‌ redan under förmiddagen, och på eftermiddagspasset är det dags för Andreas‌ , Jocke‌ , Patrik‌ , Chris‌ och Farhang‌ . Bra skit, som man säger.

Jag hoppas dessa herrar sovit bättre än jag. Hotellsängens ergonomiska egenskaper går att diskutera länge. Men som han sa, den där killen med muskler, glugg och brytning:

”I’ll be back.”‌


Poolområdet på Caprici Verd, där vi bor. Man fattar varför alla vill åka hit och tävla.

Men där inne...

Överallt är det väntande atleter. Överallt.

Men Jocke Nilsson chillade.

Andreas Fotiadis visar superform.

Vännen Igor Kopcek plåtade det slovakiska landslaget vid poolen.

Så här blev resultatet.

Möte för Team Sweden.

Patrik Larsson med coachen Frida Palmell var på plats.

Lagledningen i form av Niclas och Per var på topp.

Jörgen gjorde sitt yttersta för att se elak ut (gick sådär) medan Georgia inspekterade byggnaden.

Law Shala var uppmärksam.

Och imorgon kör vi.Liknande artiklar
Coaching, posering och tävlingsreflektioner

I dagens avsnitt reflekterar vi över den senaste tidens coach- och domarupplevelser på E-tuna Muscle Show, säsongens första tävling.

19 apr. 2024

Fitness: Chris Harnell och årets MP-säsong

Kärt återseende med fysiksnitsaren Chris Harnell. Om träning, diet och målen för säsongen.

15 apr. 2024

Att tackla motivationsbrist och skapa mål

Carina och Jossan är här för att dela med sig av sina erfarenheter och tips för att hålla dig inspirerad.

12 apr. 2024

Träna som en bodybuilder

Alex flyger solo tillsammans med vår kompis Abbe Mattsson. Ämnet för dagen är träning med fokus på muskelmassa.

8 apr. 2024

Från påskpodd till vandringsminnen

Välkommen till Carina och Jossans mysiga påskpoddavsnitt. Vi börjar med en lättsam diskussion om påsksånger och traditioner och jämför dem med andra högtider som midsommar och jul.

5 apr. 2024

Matilda Jansson

Podden gästas av Matilda Jansson, digital kreatör och tävlande atlet.

30 mars 2024

Livsnjutning och lokalsinne: Sälen och vardagliga äventyr

Carina och Jossan diskuterar potentiella gäster, och överväger en förslagslåda för lyssnare att föreslå sina drömgäster.

29 mars 2024

Pia Jansson gästar

Den här veckan får Carina sällskap av en kompis, kollega och tjattermaja av rang, nämligen Pia Jansson.

22 mars 2024

Saad Saad – gymentreprenör och coach

Gymentreprenören och coachen Saad Saad gästar podden. Vi pratar om tävling, coaching och hur det är att ta hand om 100 atleter.

16 mars 2024

Kisstrattar och tights med buttlift – nödvändighet eller nonsens?

Carina och Jossan är tillbaks efter ett missat podcastavsnitt från föregående vecka.

15 mars 2024

300 kg i marklyft med Troive

Vår kompis Martin Troive ”The Trooper” Ekelund tog nyligen klivet in bland de odödliga – de som dragit 300 kg i marklyft. Hör om hans träning under satsningen och om hans framtida äventyr.

14 mars 2024

Från app-elände till oavsiktlig skostöld på gymmet

1 mars 2024

Ursäkta röran. Vi bygger om.

Ja, som du kanske märkt så ser det inte riktigt ut här som det brukar.

Alex Danielsson

1 mars 2024

Från digestive-träsket till träningsoptimering

I dagens avsnitt tar Carina och Jossan dig med på en vild åktur genom vardagens upp- och nedgångar. Och hur bra är egentligen digestive-kex?

23 feb. 2024

Från CrossFit till att bygga muskler efter 50

Carina och Jossan diskuterar CrossFits påverkan på gymkulturen och sina personliga erfarenheter. Hur ofta går byggare över till crossfit?

16 feb. 2024

Fulveckor, böter och träningsglädje

Avsnittet inleds med en berättelse om ett möte med polisen på grund av fortkörning. En påminnelse om att sakta ner i livet, både bokstavligt och bildligt.

9 feb. 2024

Hur vi hanterar skador och träningsintensitet

Carina och Jossan reflekterar över föregående veckas gäst, Martin Troive, och hans oklanderliga svar som hjälpte oss.

2 feb. 2024

Martin Troive om fitness, kost och coachning

Carina har ett ett engagerande samtal med Martin Troive om allt från att hantera sjukdomar och träning till krångligheterna med att coacha män kontra kvinnor.

26 jan. 2024

Fruset Fredagsmys

Sparka in helgen med Carina & Jossan. Denna vecka är det virtuella mötet en av de förutsättningar vi möter. Friskt, frejdigt och kompetent.

19 jan. 2024

Vintertraditioner och tävlingsminnen

Carina och Cici jämför sina senaste veckor – en av dem har haft lugnt hemmavid. Den andra har firat trettonhelg med familjen Grape.

12 jan. 2024

Sätt smarta mål och hitta balansen

Carina och Jossans nyårsförväntningar från Vemdalen inkluderar färre krämpor och mindre smärtor för egen del.

5 jan. 2024

Frågestund i Fredagsmys

Carina & Jossan sammanstrålar i Vemdalen för några dagars gemensamt firande. Naturligtvis passar de då också på att riva av några inkomna frågor.

29 dec. 2023

När livet testar tålamodet

I detta avsnitt har Carina och Cici en härlig blandning av julstämning och det vanliga kaoset som ni har lärt er förvänta er av dem. Med historier om julförberedelser och de missöden som följer med dem.

22 dec. 2023

Emil Norling jagar världsrekord

Emil Norling är hemma igen efter ännu ett EM-guld till samlingen. Denna gång hoppade han 31 kg i sista marken för att gå för världsrekordet.

15 dec. 2023

Träningstips och roliga observationer

Carina och Jossan avhandlar olika ämnen och tipsar om övningar som kettlebellsvingar och slamball, som är intensiva och effektiva.

15 dec. 2023

Från lussebullar till bilreparationer: En helg full av äventyr

Carina och Cici diskuterar sina erfarenheter från en Lussebulle-test och inte minst deras besök på Luciapokalen.

8 dec. 2023

Provsmakning av skumtomtar

Carina och Jossan diskuterar vilka skumtomtar de har på sitt buffébord och berättar att lyssnarna önskat denna genomgång.

1 dec. 2023

Post show-rebound och släpande muskelgrupper

Ashkan och Albin pratar idag om post show-rebound och hur man ska hantera det på ett smart sätt. Släpande muskelgrupper diskuteras också.

25 nov. 2023

Robin Larsson mot EM i styrkelyft

Robin Larsson tävlar för Borlänge AK och ska alldeles snart tävla på EM i styrkelyft. Hör om Robins träning och mål i dagens avsnitt.

24 nov. 2023

Snabba lösningar inte alltid bra långsiktigt

De allra flesta som kontaktar Carina vill ha en quick fix för att tappa fett. En effektiv diet innehåller styrketräning, bra kost och kardio.

24 nov. 2023

Om kärleken till fitness

Få brinner mer och starkare för de olika fitnessporterna än den energiske bamsingen Robert Wåhlander. Hör honom berätta om hur allt började och hur han ser på framtiden.

20 nov. 2023

Våra favoritövningar!

Ashkan och Linnea plockar fram sina favoritövningar för varje muskelgrupp och berättar hur de utvecklats under deras träningskarriärer.

18 nov. 2023

Att hantera livet efter en tävling

Carina och Jossan om veckorna som varit och några hälsoproblem som de har upplevt. Plus en överblick av de svenska EM-prestationerna.

17 nov. 2023