Topplistan – årets mest lästa på Tyngre!

Har du glömt något? Missat något viktigt? Lugn, här i årets sista självande timme, ger vi dig en liten insikt i vad andra varit mest intresserade av under 2016.

Tyngre

Det är den tiden på året då man brukar summera året som gått och vi tänkte att det skulle vara kul med en topplista över det mest lästa och lyssnade innehållet här på Tyngre‌ under året. I den här artikeln kommer du att hitta de 15 mest lästa artiklarna‌ och senare kommer även en lista med de mest vällyssnade podcastersterna‌ . För att sätta ihop den här listan har vi helt enkelt använt mig av det totala antalet läsningar under året:

15: Att kombinera styrka och kondition

Jacob Gudiol‌ skriver om hur man på bästa sätt adderar konditionsträning till sitt styrketräningsprogram.

14: En studie i smärta – Crossfits värsta övningar

Sebastian Avindell‌ beskriver de enligt honom fyra värsta övningarna som används regelbundet inom Crossfit

13: Varför är alkoholen så jävla viktig?

Daniel J Larsson‌ skriver i den här krönikan om att han tycker att alkohol allt för ofta får ta en för stor roll i sammanhang där vi vill ha trevligt och kul med vänner.

12: Det går att bygga muskler och tappa fett samtidigt på stort kaloriunderskott

Jacob Gudiol‌ skriver om en studie som väldigt tydligt visar att det är möjligt att lägga på sig muskler samtidigt som man tappar i fettvikt

11: Smör vs Margarin och hälsoeffekterna av mättat fett

I den här artikeln går Jacob Gudiol‌ igenom den evidens som finns kring mättat fett och han förklarar hur vetenskapen på området ser ut för närvarande.

10: Nybörjarens ABC – det som är viktigt med kosten

I början av förra året skrev Jacob Gudiol‌ två artiklar för den som ville komma igång och behövde veta det allra viktigaste. I den här delen kan du läsa om grunderna kring kost när du styrketränar.

9: Energiekvationen är inte statisk

Det här är egentligen en artikelserie på fem delar från Jacob Gudiol‌ där alla delar varit väldigt populära men vi väljer att endast lägga del ett av artikelserien här på sidan. I de här artiklarna får du lära dig allt om vad energi in – energi ut egentligen innebär.

8: Kan man äta för mycket protein?

Ämnet för den här artikeln är väldigt tydligt från dess rubrik. Jacob Gudiol‌ förklarar hur mycket protein du bör äta för bästa resultat när du styrketränar och vad händer om du äter mer än det?

7: Excentrisk & koncentrisk träning – skillnader och likheter

En artikelserie i fyra delar kring excentrisk träning av Jacob Gudiol‌ . Finns det några fördelar med excentrisk träning och vad skiljer den från mer konventionell träning?

6: Till crossfits försvar

Sebastian Avindell‌ skriver i den här krönikan om Crossfit och om den kritik som Crossfit ofta har fått ta emot är befogad eller inte.

5: Bli monsterstark i bänkpress

Det här artikeln publicerades på Tyngre‌ innan sidan officiellt var lanserad och är fortfarande en av de mesta lästa. En av världens allra bästa bänkpressare, Freddi Smulter‌ , går i den här artikeln pedagogiskt igenom några av de viktigaste komplementsövningarna för den som vill bli stark i bänkpress.

4: Du tränar för mycket!

Vår populära krönikör Sebastian Avindell‌ tar i den här krönikan upp det faktum att den som tränar allt för ofta får ta emot ”kritik” kring hur ofta hen tränar samtidigt som väldigt många andra beteenden som är väldigt mycket mer destruktiva sällan blir noterade.

3: Träning för starkare och större magrutor

Jacob Gudiol‌ är inte särskilt förtjust i att skriva listor av olika slag men när han väl gör det så blir de ofta fasligt populära. I den här artikeln berättar han om fyra av sina favoritövningar när det gäller att träna den raka magmuskeln som ger dig de mytiska rutorna.

2: Nybörjarens ABC – det som är viktigt om du vill börja styrketräna

Det här är den andra artikeln som Jacob Gudiol‌ skrev i januari som en introduktion till den som vill komma igång med styrketräningen och äta bättre. I den här delen kan du läsa om det som är allra viktigast när du styrketränar om du vill uppnå bra resultat.

1: Fem övningar som saknar syfte

Den mesta lästa artikeln på Tyngre‌ under 2016 är den andra listan av Jacob Gudiol‌ där han tar upp fem övningar som han personligen sällan ser någon större orsak till att utföra.

GOTT NYTT ÅR!‌Liknande artiklar
Saker du inte borde ha missat under 2019

Gudiol ger dig listan med stort L. Här den snitslade banan till en upplyst tillvaro.

Jacob Gudiol

20 dec. 2019

Topplistan – årets mest lyssnade podcasts på Tyngre!

Här, behändigt paketerat i en nyårskaramell, är några förslag på lyssningar du kan ha missat.

Tyngre

31 dec. 2016

Topplistan – årets mest lästa på Tyngre!

Har du glömt något? Missat något viktigt? Lugn, här i årets sista självande timme, ger vi dig en liten insikt i vad andra varit mest intresserade av under 2016.

Tyngre

29 dec. 2016