Topplistan – årets mest lyssnade podcasts på Tyngre!

Här, behändigt paketerat i en nyårskaramell, är några förslag på lyssningar du kan ha missat.

Tyngre

Igår publicerade vi en topplista på de 15 mest lästa artiklarna på Tyngre under 2016. Då lovade vi också att publicera en lista på de mest lyssnade podcasterna från Tyngre.

De tydligt mest populära podcasterna vi har för närvarande är Tyngre Radio med Alex & Andreas‌ samt Tyngre Träningssnack med Jacob & Wille‌ . Det är också de två podcastarna som innehar samtliga platser på den här topplistan.

Podcasts tenderar att ticka iväg ganska bra i efterhand jämfört med artiklar och därför har vi också valt att lägga till fyra bubblare. Det är avsnitt som släppts den senaste månaden men som fortfarande verkar vara populära och som mycket möjligen hade legat med på topplistan i fall vi hade släppt dem tidigare under året.

De 15 mest populära podcastavsnitten släppta under 2016:

15: Tyngre Radio – med Jacob Gudiol

Jacob‌ är en av de mest populära återkommande gästerna på Tyngre Radio‌ . I det här avsnittet snackar vi bland annat om att bygga muskler och bränna fett samtidigt, om hur frukt och nötter påverkar formen, och hur sömnbrist faktiskt gör dig sjuk.

14: Tyngre Radio – Johannes Årsjö inför Giants Live

Sveriges starkaste man det senaste decenniet gästar Alex & Andreas‌ i Tyngre Radio‌ för att diskutera sin träning och förberedelserna inför Giants Live‌ .

13: Tyngre Radio – Micael Dahlén

Handelsprofessorn Micael Dahlén‌ gör ett av sina populära besök hos Andreas & Alex‌ . Vi får oss bland mycket annat insikter i hur våra tankar kan göra oss till vinnare, om hur knäböj skapar ångest och varför vi alla bör omfamna vår egen 50-åring.

12: Tyngre Radio – Ove Rytter

En av Sveriges allra största profiler inom styrketräning och arrangören av Fitnessfestivalen‌ är gäst hos Alex & Andreas‌ . I det här avsnittet får du bland annat lära dig lite om Oves karriär och hur han ser på träning idag.

11: Tyngre Träningssnack – Mattias Reck och cykling på världsnivå

I det här avsnittet av Tyngre Träningssnack‌ så gästas Jacob & Wille‌ av den dåvarande proffstränaren inom cykling, Mattias Reck‌ . Det pratas om hur världseliten inom cykling lever och tränar, samt hur vanliga motionärer kan träna inför enkla cykellopp. Även om du inte är intresserad av cykling som sport så kommer du uppskatta det här avsnittet.

10: Tyngre Träningssnack – Lars Berglund

Wille & Jacob‌ gästas av Lars Berglund‌ som forskar på skador inom styrkelyft. I två timmar diskuteras dels marklyftets nytta som rehabilitering vid ryggskador och dels hur man utför knäböj och marklyft på bästa sätt. Bland annat går de på djupet kring vad som kan tänkas orsaka så kallad butt-wink i botten av en knäböj.

9: Tyngre Radio – Jacob Gudiol

Jacob Gudiol‌ sitter med Alex & Andreas‌ i studien för att diskutera ett antal lyssnarfrågor. Bland annat så tar man upp Crossfit, utbildningar inom träning och kost, ärftlighet av styrka och övervikt samt hur man attackerar julbordet utan att tappa formen.

8: Tyngre Radio - Kalle Zackari Wahlström

En populära och återkommande gäst på Tyngre Radio‌ . I det här avsnittet diskuteras ”Gympaläraren”‌ , ”Svett & Etikett”‌ , träning på landet, kroppshår, Instagram och miraklet att bli förälder igen.

7: Tyngre Träningssnack – Ola Wallengren

Jacob‌ , Wille‌ och Ola Wallengren‌ diskuterar kalorier och hur vår energiförbrukning förändras beroende på vad vi äter. Även begreppet IIFYM (It It Fits Your Macros) diskuteras djupgående.

6: Tyngre Radio – Patrik Andersson

Styrkelyftscoachen Patrik "Deadlift Jesus" Andersson‌ besöker Alex & Andreas‌ för att diskutera marklyft och en hel del annat som berör styrkelyft

5: Tyngre Träningssnack – Kosttillskott som kan fungera och lyssnarfrågor

Jacob & Wille‌ har ett eget avsnitt av Tyngre Träningssnack‌ där de går igenom alla de kosttillskott som har bra evidens bakom sig och som kan fungera för att förbättra ens prestations eller träningsresultat på sikt.

4: Tyngre Radio – Fler frågor

Alex & Andreas‌ svarar på lyssnarfrågor relaterat till Tyngre‌ och dem själva.

3: Tyngre Träningssnack – Korkade argument och lyssnarfrågor

Det finns ett antal vanliga argument som sällan tillför något till en diskussion, men som ändå används väldigt ofta. I det här avsnittet av Tyngre Träningssnack‌ tar Jacob & Wille‌ upp några av dessa och förklarar varför det ofta blir fel om du använder dem.

2: Tyngre Radio – Linus Carlén

Mr Nocco, Linus Carlén‌ är gäst hos Alex & Andreas‌ och de diskutera allt möjligt kring träning, arbete, få ihop livets alla delar samt framtida tävlingsplaner.

1: Tyngre Talks

Under Fitnessfestivalen genomförde vi en endags seminarieserie under namnet Tyngre Talks. Vi bjöd in fem av våra kompisar – alla grymma föreläsare – som fick hålla i varsitt föredrag. I det här fem timmar långa avsnittet finner du alla dessa föredrag: Patrik Andersson‌ , Linus Carlén‌ , Isabella Von Weissenberg‌ , Stefan Ågren‌ och Jacob Gudiol‌ . Bilderna till Jacobs föreläsning kan du ladda ner här, Kosttillskott Fitnessfestivalen 2016.

Bubblare

Som lovat kommer här också fyra avsnitt som släppts nu den senaste månaden som på den korta tid de funnit tillgängliga redan haft massor av nerladdningar och de ligger samtliga på topp 20-listan:

1: Tyngre Träningssnack – Christian Benedict

2: Tyngre Radio – Marek Behrendt

3: Tyngre Träningssnack – Anna Melin

4: Tyngre Radio – Lukas Högberg

**

GOTT NYTT ÅR!

‌**

---


Liknande artiklar
Veganer som äter kött i smyg

Caroline, Jacob och Erik diskuterar två nyhetsartiklar från veckan som har gått. En i SvD som handlar om veganer som i smyg börjat äta kött igen.

23 jan. 2024

Calle Johansson mot Sheffield

Sommaren 2023 vann Calle VM i styrkelyft och kvalificerade sig för SBD Sheffield Powerlifting Championships.

19 jan. 2024

Fruset Fredagsmys

Sparka in helgen med Carina & Jossan. Denna vecka är det virtuella mötet en av de förutsättningar vi möter. Friskt, frejdigt och kompetent.

19 jan. 2024

Ludde om segern mot Real

Vi träffar än en gång Sveriges bästa basketspelare Ludde Håkanson. Om den sensationella segern mot Real Madrid, om internationellt cupspel och Sveriges EM-kval. Samt om hur Ludde håller skärpan i skyttet.

18 jan. 2024

Mot Bänk-SM med Andreas Henning

Andreas Henning har sedan klassisk lyftning blev en kategori 2010 hört till toppen i bänkpress. Idag pratar vi om hans status just nu.

17 jan. 2024

Styrketräningssnack och fysiologi med Tommy Lundberg

Tommy Lundberg är tillbaka i Tyngre Träningssnack. Vi snackar bland annat om hans arbete kring talangutveckling.

17 jan. 2024

Recension av "You are what you eat" på Netflix

Erik, Caroline och Jacob diskuterar netflixdokumentären ”You are what you eat – a twin experiment”. Tvillingpar som ges olika koststrategier.

16 jan. 2024

Vad vill du med 2024?

Vad vill vi vi uppnå med våran träning under 2024? Den frågan ställer Josef idag till Marcus Yngvesson, Thomas Edvinsson och Karl (Kraftkarlos) Malmberg.

12 jan. 2024

Vintertraditioner och tävlingsminnen

Carina och Cici jämför sina senaste veckor – en av dem har haft lugnt hemmavid. Den andra har firat trettonhelg med familjen Grape.

12 jan. 2024

Vad skiljer de som blir hundra år från oss andra

I avsnitt 426 av Tyngre Träningssnack gästar forskaren Karin Modig som de senaste 10 åren har forskat på hälsosamt åldrande.

10 jan. 2024

Starten av 2024

Vi är i startgroparna av 2024 och många har mål med vill uppnå, inte minst i bänkpress! Idag berättar Josef om sin start på året.

10 jan. 2024

Food as Medicine-koncept blev magplask

Erik, Caroline och Jacob diskuterar en studie i JAMA Internal Medicine, och ett inlägg från Johannes Cullberg.

9 jan. 2024

Not Fanny Anymore... från viktnedgång till livsförändring?

Fanny Lagerwall är tjejen med många bollar i luften, och en dag bestämmer hon sig för att göra en STOR förändring.

8 jan. 2024

Schlagerflås och Fikusfys

Vi träffar Elin Bjärkstedt, grundare av det unika gymmet Lagret Södermalm, där man med hjärtat först låter vanligt folk träna både enkelt, effektivt, snyggt och säkert.

8 jan. 2024

Dra mer i mark 2024

Med Martin Lindby Åas i blir det marklyftssnack! Martin har lyckats dra 330 kg från golvet.

6 jan. 2024

Om influencers och nyårslöften

Ashkan och Linnea pratar om begreppet influencers och varför det nästan har blivit skällsord? Vi pratar även nyårslöften samt våra planer inför kommande månader.

6 jan. 2024

Sätt smarta mål och hitta balansen

Carina och Jossans nyårsförväntningar från Vemdalen inkluderar färre krämpor och mindre smärtor för egen del.

5 jan. 2024

LIV-touren, Rahm och golfens framtid

Vi får celebert besök i form av Johan Sköld, golfnestorn från Tee Party. Jon Rahms avhopp till LIV är ett av ämnena som diskuteras, men vi tar även ett bredare anslag kring sportens utveckling och framtid.

4 jan. 2024

Fysisk aktivitet, stillasittande och antal steg per dag för god hälsa

Ulf Ekelund är tillbaka som gäst i Tyngre Träningssnack för en uppdatering kring hans forskning och övriga arbete sedan han var med senast i podden för nästan precis fem år sedan.

3 jan. 2024

Joe Ladnier

Joe Ladnier gick bort som 60-åring efter varit försvunnen några dagar. Joe Ladnier var under 80-talet som 19-åring en av världens bästa styrkelyftare.

3 jan. 2024

100 avsnitt av Hälsoveckan by Tyngre

Första avsnittet för 2024 och för första gången är alla panelmedlemmar med samtidigt i podden.

2 jan. 2024

Nytt år, nya löften för Mange!

Vi rivstartar året med Manges 4.0 löfteslista och Pischa får äntligen dela sina. Som vanligt tipsar duon om vad man kan tänka på inför starten av det nya året.

1 jan. 2024

2023 till 2024

Vi hookar upp med favoriten Clara Fröberg för att summera året som gått men också för att speja framåt kring vad vi kan förvänta oss under 2024.

1 jan. 2024

Nyårslöften

I dagens avsnitt pratar Josef helt själv om nyårslöften. Vilka nyårslöften ska man ha och varför ska man ha dem? Hur ska du sätta upp dem och vad är rimligt?

31 dec. 2023

Om mat och högtider

Ashkan och Abbe "catchar" upp efter jul, och surrar om mat och högtider och som vanligt blir det även lite snack om bodybuilding.

30 dec. 2023

Frågestund i Fredagsmys

Carina & Jossan sammanstrålar i Vemdalen för några dagars gemensamt firande. Naturligtvis passar de då också på att riva av några inkomna frågor.

29 dec. 2023

Sveriges Starkaste Man – Fredrik Johansson

Nu har det gått lite mer än 2 månader sen Fredrik Johansson blev den nionde mannen att vinna Sveriges Starkaste Man.

29 dec. 2023

Josef Eriksson om styrkelyft

Josef Eriksson, världsmästare i bänkpress, redogör för hur styrkelyft faktiskt funkar, med fördjupning i delmomenten knäböj, bänkpress och marklyft.

28 dec. 2023

Summering av året 2023 med Jacob och Wille

I årets sista avsnitt av Tyngre Träningssnack så går Jacob och Wille traditionsenligt igenom en del av de saker som de tycker har varit mest intressant eller roligast i podden under året.

27 dec. 2023

Midjemått istället för BMI

Erik, Caroline och Jacob svarar på lyssnarfrågor i avsnitt 99 av Hälsoveckan by Tyngre. Midjemått, sockerfri choklad och kiropraktik är några av ämnena.

26 dec. 2023

Vägen tillbaka med Alex Eriksson

Världens bästa Alexander Eriksson återvänder till podden för att berätta allt om giftermål, husköp & flytt, men också om skadan som fick honom att ge upp årets VM.

25 dec. 2023

TACK FÖR OSS 2023!

Pischa och Mange gör en recap på året som gått och de gäster de mött. Tips: Ta med ett glas bubbel till avsnittet!

25 dec. 2023

Shawn Ray – kontroversiell legend

Shawn Ray är tillbaka i podden och vi tar pulsen på den kontroversielle legenden. Vi pratar med Shawn om det mesta!

23 dec. 2023