Lång dags färd mot natt

Tyngre rapporterar från SM i Karlstad. Del 1 – Fitnessgrenarna.

Alex Danielsson

Att åka till Karlstad på tävling är en förbannat positiv upplevelse. Dels för att staden defacto ligger i Värmland, ett landskap där det finns väldigt många värmlänningar. Om du någon gång försökt vara arg på en värmlänning så vet du att det är i det närmaste omöjligt. Exakt varför är oklart, men jag misstänker att det är något med språket som gör att man bara blir glad i samspråk med en värmlänning [(1)]. Fysiktävlingar i sig har i vår bok också en hög attraktionskraft. Att få hänga med vältränat branchfolk, för dagen ofta extra formtoppade och estetiskt piffade till tänderna, är både skitroligt och rejält inspirerande. Jag har dessutom en personlig crush på Karlstad [(2)], vilken tillsammans med allt övriga målar en bild där jag väldigt hemskt mycket gärna åker till Karlstad på tävling. Som fan.

Med den kartan ritad så kommer det inte som en överraskning när jag meddelar att det var med snärtiga steg jag klev i bilen i lördags morse för att brumma iväg. Och jag blev inte mindre upprymd när kom fram och insåg att man till årets SM-tävlingar [(3)] valt att använda Karlstad Congress Center, en närmast flång ny konferens- och eventanläggning precis vid Klarälven. Nytt, fräscht, bra scen, gratis wifi [(4)], bra stolar, dito utställningsytor, och allt det praktiska var perfekt [(5)]. Med det som upplagt för en härlig dag i solen. Fast inomhus.

Lugnet före stormen.‌

Massor av tävlingsklasser i detta kombo-SM, varför det var bäddat för en långkörare. Och här kommer väl den ena av två fjuttiga strimmor av negativ kritik jag kan frambringa. Att schemalägga 13 timmars tävlande är kanske inte förenligt med endast en tävlingsdag? Nu blev det ytterligare en timme på det innan det var klart, och vi var alla vingligt bleka om nosen när vi till slut fick vrida om nyckeln och köra hemåt. Belysningen och dj-jobbet kunde också ha gnuggats ett par varv till för att hålla SM-standard. Ljuset var i princip obefintligt, lysrören ej inräknade, men märkligt nog så vande man sig till slut vid det. Något som man inte vande sig vid – snarare tvärt om – var dock diskjockeyns strulande med poseringsmusiken och alla ”fel på skivan”. Kanske läge att ändra den processen nu, och istället låta folk maila in sina mp3-or innan, eller rentav skicka upp en Spotify-länk på önskad Rammstein-låt?

Det finns naturligtvis alltid delar man kan trimma men – låt det vara skrivet – överlag hade jag och den stundtals månghövdade publiken ett stort antal förbannat trevliga timmar.


Alltid kul med Athletic Fitness, och extra kul när det körs med hinderbana, som här. Årets svenska mästerskap var ”öppna”, vilket gjorde att även atleter från andra länder fick anmäla sig. Därför var det förbannat roligt att se klassatleten Christian Egner, och andra sylvassa norrmän. Jag tror på tanken om ett lite mer gränsöverskridande samarbete, där den ökade konkurrensen faktiskt kan få denna ”skandinaviska” sport att utvecklas och växa.

Genomgång av hinderbanan.‌

ATHLETIC FITNESS, DAMER -165‌
Till slut blev det fem damer till start varför samtliga gick till final. Fyra blev Joanne Kadir‌ , MM Sports Team, som också gjorde en strong insats. Även Joanne kunde varit hårdare. Dock har hon en fin axelbredd, bra vidd över ryggen, smal midja och riktigt köttiga ben. Men, inte riktigt i form. Dock tvåa i hinderbanan. Trea blev den ursnygga Emma Petersson‌ , Team Fitnesslife, som har en mycket nätt och samtidigt muskulös fysik. Underbar ram, och med muskelfästen som kan leda mycket långt oavsett disciplin framöver. Här vann hon dessutom fysikronden. Men du får inte bli hårdare än så här, OK?

Emma Petersson ger järnet över det irländska bordet.‌

Ulrica Merkel,‌ Body Science,‌ har en atletisk och symmetriskt komplett fysik med feminina undertoner. Här visade hon dessutom upp sig i en harmonisk form, och blev trea i fysiken. Dock vinner hon både styrkan (delad) och hinderbanan, men fick efter den raden nöja sig med att bli dagens silvermedaljör, blott en poäng efter segraren. Vinner gör istället Mia Brobeck‌ , AA Elit Team. Mia var jämnast i alla momenten, och därför bäst i denna mångkamp. Fin symmetrisk fysik, med balans i detaljerna och en bra hårdhet. Tvåa i fysikronden, delad etta i styrkan och trea i hopp-och-studs-banan gav guldet. Grattis!

Joanne Kadir, 4:a.‌

Emma Petersson, 3:a.‌

Ulrica Merkel, 2:a.‌

Mia Brobeck, 1:a.‌

Mia Brobeck.‌

Mia med medalj och buckla.‌

**ATHLETIC FITNESS,‌ DAMER +165‌
‌ Även här fem granna damer upp, varav en från Norge. Femma blev Fredrika Wåhlander‌ , MM Sports, som är en urstark tjej. 14 chins och 26 dips är godkänrt alla dagar i veckan, inte minst om man inte är i toppform. Och det är här Fredrika har (stor) förbättringspotential. Lite mer deff till nästa gång så kommer du gå framåt storligen. Bra jobb! Fyra blev den maffiga Desire Olsson‌ , Body Science, som har atletisk fysik med massor av kraft. Hon blev delad tvåa i styrkeronden, trea i hinderbanan, men även Desire skulle kunna komma aningen tightare för en högre placering. Fyra totalt, till trots. Bronspengen togs av norska Annelie Simonsen‌** , som delade segern i fysiken med totalsegraren, men tappade främst i styrkan och även lite i hinderbanan. Mycket bra, dock.

Amanda Almroth häver sig upp.‌

Dagens silvermnedaljör blev ingen mindre än den högmeriterade Stina Mittermaier, Team Nutramino‌ . Stina vinner styrkan som en boss, men förlorade den avgörande hinderbanan mot segrarinnan. Det hade med största sannolikhet inte hjälpt ändå. För mot den kvinnliga urkraften Amanda Almroth‌ , Team Gymgrossisten fanns inget att göra. Den snitsiga Amanda tar fysiken, blir tvåa i styrkan men blåser sedan hem hinderbanan också. Och då är det inte annat än att man blir svensk mästarinna. Grattis!

*

‌ Fredrika Wåhlander, 5:a.‌
‌*

*

Desire Ohlsson, 4:a.

‌ Annelie Simonsen, 3:a.‌*

*

Stina Mittermaier, 2:a.‌ ‌*

Amanda Almroth, 1:a.‌

*

‌ Topp tre!‌*

*


Amanda firar redan på scen!‌*

**ATHLETIC FITNESS,‌ HERRAR -180‌
‌ 10 gubbs upp och redan från start är det några som utmärker sig. Att styrkan ska stå mellan Rookie Westin‌ , Team Boxen, och Erik Anklev‌ , Team ProteinExperten, visste vi innan vi ens satta oss i salen. Men sedan då? Rent visuellt är det Ali Samet‌ , MM Sports, som är bättre än någonsin som fångar mitt öga, men även Andreas Ekström‌ , Team Steel Nutrition, ser knivskarp ut, och dessutom packad med muskler. Mer om täten om en stund. Sistaplatsen togs av Frederick Bentzen‌ , Norge, som har en rätt maffig fysik med mycket muskler i bra form. Han räcker helt enkelt inte till på den här nivån bara. Nia blev bekantingen Christan Török‌ , MM Sports, som jag, om jag ska vara ärlig, har sett bättre. Christian såg urdragen ut, lite tom, och heller inte riktigt knivskarp. Kan bättre. Tobias Fahlén‌ , Team Boxen, blev åtta. Ännu lite tunn, och inte riktigt krispig, men förbannat stark. Tobias vann dipsen med 48 reps! Sjua blev Roger Damon Olsson‌ , MM Sports. Bra vidd över axlar och rygg, aningen flack över pecsen och kanske lite tunn över benen. Sexa, och sist i finalen, blev Robin Olsson‌ , Team Back2Basic. Snitsig fysik (och frisyr) med bra balans och harmoni. Kan dock bli lite hårdare utan att tappa. Bra tid i hinderbanan (3:a) förde honom upp en del. Femma blev Glenn Waksvik‌** , Norge. En lite äldre kille med en förbannat bra fysik (!), och dessutom lika förbannat bra på chins (blev 3:a på 34 reps).

Arne Persson höll koll på att chins och dips utfördes enligt skolboken.‌

Fjärdeman blev den ärrade världsmästaren Rookie Westin‌ . Jag har sett Rookie tävla ett gäng gånger och det är alltid riktigt angenämt. Här tyckte jag han var något liten i förhållande till övriga i täten, och det straffade sig. Rookie blev "bara" sexa i fysiken, och då är det svårt att ta en bra totalplacering – även om man bombar iväg 42 st chins och har dagens nästa snabbaste tid i hinderbanan. Bra jobbat, trots allt. Bronspengen gick till Fitness 5-segraren Erik Anklev‌ . Han tangerade Rookies 42 chins och drämde iväg lika många dips, varför styrkemomentet satt som en smäck. Tappade dock lite mark i hinderbanan, och även i fysiken.

4-2 – Rookies 42 chins var värda att manifestera.‌

Dagens tvåa var glänsaren Ali Samet‌ . Alis extremt symmetriska fysik är vägvinnande som få. Mycket smal midja, bred rygg och i riktigt bra form. Mätt mot segraren så är han smalare över axlarna och saknar dessutom volym på benen. Tvåa i både fysik och styrka banade vägen för silvret. Två poäng bättre var dagens vinnare Andreas Ekström‌ . Otroligt tjusig, med stor muskelvolym, skarpa magrytor och en bra hårdhet. Seger i fysik och var dessutom så pass pilsnabb i hinderbanan att han vann den ronden också. Grattis till guldet!

Frederick Bentzen, 10:a.‌

Christian Török, 9:a.‌

Tobias Fahlén, 8:a.‌

Roger Damon Olsson, 7:a.‌

Robin Olsson, 6:a.‌

Glenn Waksvik, 5:a.‌

Rookie Westin, 4:a.‌

Erik Anklev, 3:a.‌

Ali Samet, 2:a.‌

Andreas Ekström, 1:a.‌

Andreas Ekström, 1:a.‌

En glad segrare – Andreas Ekström.‌

**ATHLETIC FITNESS,‌ HERRAR +180‌
‌ Dagens näst största AF-klass, med 8 man till linjen. Två av de inresta norrmännen fick dessvärre plocka upp köbrickorna. Åtta blev Ken Asen‌ , och sjua Håvard Lansem‌ . Ken saknade konkurrenskraftig tävlingsform för dagen, och var dessutom väldigt blek till färgen, vilket inte var till hans fördel. Håvard hade både färg och form, och sken dessutom som en lokal sol. Saknade det riktigt flytet i fysiken för att kunna klättra. Sexa blev reslige Halldor Meyer Myklestad‌ , även han från Norge. Anständig fysik, men formen var diskutabel. Förlorade en del i dipsmomentet, där han var näst sämst, men blev å andra sidan tvåa i hinderbanan. Femma kom Richard Susaeg‌** , Body Science, som gjorde flest dips i klassen (43!). Saknar i min bok lite vidd över axlar och rygg. Får han det på plats så kan han gå framåt duktigt.

Christian Egner och pokalerna. Den här gången fich han nöja sig med silver.‌

Robert Wåhlander‌ , Body Science, blev fyra genom att vara precis spikjämn rakt igenom. Bra jobb och en bra fysik med bamsiga inslag. Med lite mer skarpa magrutor, och lite bättre färg så avancerar han. Ara Sarkisian,‌ Team Proteinbutiken, kom in som titelförsvarare och han gjorde det med den äran. Själv tycker jag att han idag var lite mer spretig än den fylliga och rundmusklade Ara jag är van att se. Han blev trots det tvåa i fysiken och trea i styrkan. I hinderbanan körde han sig själv rakt in i väggen. Det var med stapplande steg han till slut tog sig i mål [(6)]. Enorm kämpainsats, som gav honom bronset. Den übersympatiske superindividen Christian Egner‌ , Norge, har länge varit en favorit (jag har skrivit om impakten av hans fysiska status tidigare), och det var därför enormt kul att vi fick möjlighet att se honom här i Sverige. Det finns få med samma naturliga flyt i fysiken som Christian, och precis som vanligt var han här ett fysiskt praktexemplar (även om han möjligen var aningen soft). Klockren etta i fysiken, tvåa (efter segraren) i styrkan. Enda plumpen kom i hinderbanan, varför han till slut var 3 poäng efter guldet. Segrar gör Filip Nilsson‌ , Team Scitec Nutrition, med en klockren fysik och dito resultatrad. Mycket harmonisk fysik i riktigt bra form. Vinner styrka OCH hinderbana, och blir med det årets svenska mästare. Grattis!

Ken Asen, 8:a.‌

Håvard Landsem, 7:a.‌

Halldor Meyer Myklestad, 6:a.‌

Richard Susaeg, 5:a.‌

Robert Wåhlander, 4:a.‌

Ara Sarkisian, 3:a.‌

Christian Egner, 2:a.‌

Christian Egner, 2:a.‌

Filip Nilsson, 1:a‌

Filip Nilsson, 1:a.‌

Topp tre: Egner (2), Nilsson (1) och Sarkisian (3).‌

Grattis Filip!‌

MEN'S PHYSIQUE – SM, JUNIORER‌
Sju unga kombattanter i knälånga shorts, däribland mästarmötet mellan Pontus Koskelainen‌ , Team Gymgrossisten och Jones Ahmad‌ , AA Elit Team, Sveriges två suveräner i klassen. En av tävlingarnas absoluta pärlor, helt klart. Precis utanför finalen finalen blev Robin Magnusson‌ , Team Gumse Gym, som jag faktiskt tycker förtjänade en plats bland de sex främsta. Snitsig, stilig och i bra form. Sexa blev Mohamed Aziz‌ , Team ReFORM by Ironsport Club, som har bra fysik, men i mitt tycke i lite för dålig form. Dock väldigt bra utstrålning. Fyra blev Rasmus Lehto‌ , Team ReFORM by Ironsport Club, som har en helrätt look. Behöver bara bli aningen hårdare, och dessutom öva på poseringen. Bronset gick – aningen överraskande – till Jones Ahmad‌ . Jag vet att Jones alltid tävlar för att vinna och att en bronspeng var sämre än han hoppats på, men han tog det som en man. Snyggt! På samma poäng som Jones, men som fick ett SM-silver för besväret, kom Jonathan Hermansson‌ , Team Kasra. Riktigt härlig typ, med långa svepande linjer och dessutom med bra posering. Bra! Ohotad etta, både i protokollet och i min bok, var Pontus Koskelainen‌ , Team Gymgrossisten. I perfekt form för dagen, och i lika perfekt finish rakt över. Grattis till Sveriges första SM-guld i Men’s Physique! Något säger mig att det inte kommer bli det sista.

Robin Magnusson, 7:a.‌

Mohamed Aziz, 6:a.‌

Victor Jörgensen, 5:a.‌

Rasmus Lehto, 4:a.‌

Jones Ahmad, 3:a.‌

Jonathan Hermansson, 2:a‌

Pontus Koskelainen, 1:a.‌

Klart! Pontus tog guldet!‌

Topp 3: Hermansson (2), Koskelainen (1) och Ahmad (3).‌

Den första Svenska Mästaren i Men's Physique – Pontus Koskelainen.‌

MEN’S PHYSIQUE – KVAL TILL SM‌
Dagens största startfält med totalt 20 killar till start. 20. I ett kval. Det säger en del om den här sportens utveckling och potential. 5 grabbar blev dessvärre eliminerade på en gång, och fick vika ihop shortsen. På femtonde plats kom Robert Nylen‌ , Team Hälsostudion. Robban är vältränad och har bra linjer, behöver dock bli hårdare. Fjortonde man blev Kevin Eriksson‌ , Team ProteinButiken, med bra fysik men som behöver öva posering. På plats tretton kom Robert Tjörnebro‌ , Team Hölsobygget, som jag skulle vilja se med lite mer muskler. Tolva blev Martin Feldhoffer‌ , Team Flex. Bra balans i fysiken, kan jobba på poseringen. Elva blev Anders Lidestam‌ , Delta Gym, som definitivt är på rätt väg. Fortsätt så. Tia blev Stefan Kronqvist,‌ Team ReFORM by Ironsport Club, som är ståtlig och vid, men behöver bli lite hårdare. Plats nio togs av Asaad Jumaah‌ , Antonis Team. Bra ämne, sämre form. På åttonde plats kom Alexander Filipovski‌ , Team Musclezone. Snygg typ, som kommer utvecklas. Sjua kom Henri Kallastu‌ , Team Träningsproffsen, med grym utstrålning och ett riktigt bra sexpack. Sexa – och sist i finalen – blev Mohamed Aziz‌ , Team ReFORM by Ironsport Club. Snygg typ med bra utstrålning. Går framåt med bättre form, helt klart. Som femma hade vi Dan Hassanein‌ , Nordic Shape, som har en riktigt snitsig fysik. Med lite mer poseringsträning blir han farlig. Fyra blev Mehdi Hejazi‌ , Team Shape by Sharam. Riktigt maffig i vissa poser, mer beskedlig i vissa andra. Behöver träna på presentationen. Tredjeplatsen togs av Rafi Fouzi Ohanes‌ , Team ProteinExperten, som helt klart var bra, men hade lite väl mycket attityd. Man får vara besviken, men man visar det inte på scenen. Tvåa blev Birk Bodin Wigler‌ , Team Gymgrossisten Butik, som gjorde det mesta rätt. Lite skarpare sedan är han att räkna med. Segrar här gör Rasmus Lehto‌ , Team REFORM by Ironsport Club. Bra struktur, och bra utstrålning. Även här är form och posering det som måhända kan vässas. Grattis!

Kevin Eriksson, 14:e.‌

Robert Tjörnebo, 13:e.‌

Martin Feldhoffer, 12:a.‌

Anders Lidestam, 11:a.‌

Stefan Kronqvist, 10:a.‌

Alexander Filipovski, 8:a.‌

Henri Kallastu, 7:a‌

Mohamed Aziz, 6:a‌

Dan Hassanein, 5:a.‌

Mehdi Hejazi, 4:a.‌

Rafi Fouzi Ohanes, 3:a.‌

Birk Bodin Wirgler, 2:a.‌

Rasmus Lehto, 1:a‌

BODY FITNESS – KVAL TILL SM
‌ Talangpoolen för grenen är redan fylld till bredden i Sverige, men här fick den ännu lite påfyllning. Tio hugade klev upp, varför fyra tjejer fick hålla till utanför finalen. Tia blev Jenny Fälth‌ , Fitness by Sweden, som behöver jobba lite med poseringen till SM, men det hinner hon. Nia blev Anna Norberg‌ , Team ProteinButiken, som jag tycker blev lite väl hårt bedömd. Gillar typen skarpt, Anna behöver bara bli hårdare så är hon med i matchen. Åtta kom Sara Anter‌ , Team In Shape. Lång, slank och stilig. Fortsätt kämpa på. Michaela Isaksson‌ , Gym & Fitness North, blev sjua. Bra ansats och bra satta poseringar. Sexa blev Linnea Edvardsson‌ , Team Body Nutrition, som var i knallform. Hatten av för det! Kanske var hon lite för hård? Det är i så fall lätt åtgärdat fram till SM. Bra jobb! På femte plats kom Nina Peltomaa‌ , Team Proteinexperten. Bra ram, bra balans, och bra presentation. Aningen hårdare så blir hon livsfarlig. Fjärdeplatsen gick till Angelica Lidström‌ , MM Sports. Mycket trevlig fysik, där strukturen är lovande och det mesta känns ”rätt”. Bronsplatsen gick till Helen Anderson‌ , Gavelo Top Team, som är en fröjd att se. Härlig utstrålning och ännu outforskad potential. Tvåa blir den oerhört lovande och EM-meriterade Antonia Pesevski‌ , AA Elit Team. Mycket komplett och välpolerad, och härlig att beskåda. Vinner gör den freakiga Rezan Persson‌ , Team ReFORM by Ironsport Club. Riktigt stora framsteg sedan sist, och nu äger hon verkligen scenen där hon står. Fortfarande med en sagolik sidopose, dessutom.

Jenny Fält, 10:a‌

Anna Norberg, 9:a.‌

Sara Anter, 8:a.‌

Michaela Isaksson, 7:a.‌

Linnea Edvardsson, 6:a.‌

Nina Peltomaa, 5:a.‌

Angelica Lidström, 4:a.‌

Helen Anderson, 3:a.‌

Antonia Pesevski, 2:a.‌

Rezan Persson, 1:a‌

Rezan igen.‌

BODY FITNESS – SM, JUNIORER‌
Antonia Pesevski‌ , AA Elit Team, behövde inte ens gå av scenen efter den öppna kvalklassen (där hon kom tvåa) innan hon som enda deltagaren i juniorklassen fick ta emot guldmedalj och buckla.

Antonia Pesevski – ohotad 1:a.‌

Och med bucklan.‌

BODY FITNESS – SM, MASTERS
‌ Sweden’s Finest återfinns ofta i denna klass, så ock denna gång. 11 sällsynt välbyggda damer skred ut och på elfte plats hittade vi Pernilla Ström‌ , Team Gymgrossisten Butik, i fin form. Som tia såg vi den comebackande Birgitta Hallström,‌ Team In Shape, nu i klass med klackar och bling. Gittan var fantastisk som kroppsbyggare, men transformationen till BF-atlet är ännu inte riktigt klar i min bok. Jag vet att Gittan är tjurig och hon kommer bergsäkert igen med knuten näve. På nionde plats seglade Marie Ewers‌ , Team ProteinButiken, in. Fin typ, med fin ram, varför jag tror hon kan fortsätta utvecklas. Åtta blev Ingrid Johansson‌ , Team In Shape, i grandios stil. Aningen soft på underkroppen för att klättra högre. Sara Anter‌ , Team In Shape, sladdade in på en sjundeplats. Bra form, bra presenterat och med en positiv grundton. Bra! Sist i finalgänget, det vill säga på sjätte plats, blev en grymt formvässad Anna Bomar‌ , Team Muscle.se. Aldrig har jag sett henne så välpolerat hård, och så redo att kriga. Personligen hade jag sett henne ett par platser högre, men det är tufft på den här nivån. Även om man kommer in bättre än någonsin. Femma blir den vackra Helen Anderson‌ , Gavelo Top Team, som fortsätter imponera. Det är stilfullt, feminint och graciöst. På fjärde plats hamnar Anette Sjöman‌ , Team ReFORM by Ironsport Club. Jag har länge ansett att Anette har betydligt bättre potential än vad hennes resultat visat. Hon har egentligen allt: ram, symmetri och muskelbalans. Det enda hon egentligen saknat är rätt hårdhet, tills nu. Även Anette klev här upp i sitt livs bästa form, och genast ser man mer av den fantastiska fysik hon faktiskt bär på. Kan hon ta sig ytterligare några kilo hårdare så blir det riktigt roligt. Bronset togs av den explosiva Pia Jansson‌ , MM Sports, som i vanlig ordning äntrade scenen med besked. Lite softare än i fjol, och därmed också lite kvinnligare men utan att tappa den atletiska grunden. Det är något visst med Pia, och hennes uttrycksfulla engagemang i det hon gör lämnar ingen oberörd. Kul! Klar tvåa blev fembarnsmamman Rezan Persson‌ , Team ReFORM by Ironsport Club. Rezan har utvecklats enormt de två senaste åren, och visar verkligen vad vilja och beslutsamhet kan användas till. Nätt och fin, och väl sammansatt till ett mycket gångbart totalapaket. Mot den regerande dubbla SM-ettan Maria Eriksson‌ är det väldigt få som har kvaliteter som räcker. En Maria i form är alltid med i slutsnacket oavsett nivå och motstånd. Den här Maria var i form bättre än under vårens EM, men kanske inte lika skarp som under fjolårets SM-tävlingar. Hennes vidd är sensationelloch rätt utnyttjad kan hon då rå på vem som helst. Mycket imponerande!

Pernilla Ström, 11:a.‌

Birgitta Hallström, 10:a.‌

Marie Ewers, 9:a.‌

Ingrid Johansson, 8:a.‌

Sara Anter, 7:a.‌

Anna Bomar, 6:a.‌

Helen Anderson, 5:a.‌

Anette Sjöman, 4:a.‌

Pia Jansson, 3:a.‌

Rezan Persson, 2:a.‌

Maria Eriksson, 1:a.‌

Maria Eriksson, 1:a.‌

Finalfältet: Bomar (6), Sjöman (4), Persson (2), Eriksson (1), Jansson (3), Anderson (5).‌

Mästarinna igen – Maria Eriksson.‌

BIKINI FITNESS – KVAL TILL SM
‌ Bikini är på g, tro inget annat. Mycket talar för att det blir den största disciplinen på SM redan senare i höst. Två duktiga tjejer som ansluter är Malin Ek‌ , Fitness by Sweden, och My Hellman‌ , Team Diamond Fitness. Helt olika kroppstyper och storlek, men med liknande engagemang och inlevelse. My vinner på en mycket fint sammansatt fysik där allt sitter där det ska. Malin, som är den längre av dem, får jobba lite hårdare för att hålla ihop det, men kommer med lite mer träning bli att räkna med på SM. Kul!

Malin Ek, 2:a.‌

My Hellman, 1:a.‌

Lineup: My Hellman (1) och Malin Ek (2).‌

Prisutdelning: Ek (2) och Hellman (1).‌

BIKINI FITNESS – SM, JUNIORER
‌ Damn! Framtidens Bikini Fitness-tjejer lämnar inget åt slumpen. Alla detaljer är på proffsnivå, och hela konceptet är köpt, paketerat och vidareförädlat. Fyra blir den pigga Angelica Wihlborg‌ , Team Gymgrossisten Butik, som med rappa och exakta rörelser får det att stämma. Bronset (endast en poäng upp till silvret) tas av Olivia Johansson‌ , Team ProteinButiken. Olivia skiner som en sol, och kommer med lite mer träning gå framåt enormt. Silvret går till den atletiska Amanda Gustafsson‌ , Team Gymsgrossisten Butik, som verkligen ser ut som hon inte gjort annat. Mycket väl sammansatt fysik med bra potential. Vinner ganska klart gör Frida Paulsen Stern‌ , Gavelo Top Team. Trots att hon är junior är Frida redan ”klar” som Bikini Fitness-atlet och kommer göra stor skada bland seniorerna framöver. Grattis till det första svenska guldet i Bikini Fitness för juniorer!

Angelica Wihlborg, 4:a.‌

Olivia Johansson, 3:a.‌

Amanda Gustafsson, 2:a‌

Frida Paulsen Stern, 1:a.‌

Wihlborg (4), Gustafsson (2), Paulsen Stern (1) och Johansson (3).‌

Frida Paulsen Stern, 1:a.‌

Del 2 – Byggargrenarna släpps i morgon, tisdag.‌Liknande artiklar
Så ser du Olympia!

Äntligen dags för muskelfesten nr 1: Olympia Weekend! Här är allt du behöver för att se allt från din egen soffa!

Tyngre

1 nov. 2023

Bodybuilding och Fitness har aldrig varit större!

Just när årets fitnessäsong drar igång så lämnar här vår kloke kompis Anders Axklo in en partsinlaga om dagsläget för sporten.

Anders Axklo

15 apr. 2023

IFBB Pro Minna Pajulahti

IFBB Pro Minna Pajulahti är veckans gäst, och vi kollar såklart hur läget är.

Tyngre

9 apr. 2022

Elite-proffset Jessica Jonsson mot Tyngre X!

På väg mot proffstävlingen Jan Tana Classic under Tyngre X-helgen träffar vi IFBB Elite-proffset Jessica Jonsson.

Tyngre

28 feb. 2022

Tyngre X – fitnesstävlingarna tillbaka!

Ja, du läste rätt. Den 8-10 april kör vi nästa utgåva av våra fitnessevent, denna gång kallad Tyngre X. Och nu öppnar vi dörren även för proffsen

Alex Danielsson

28 dec. 2021

Bildbomb från EM!

Vi kan här publicera en skrälldus bilder från EM i fitness i bodybuilding & fitness, som nyligen avgjordes i Santa Susanna, Spanien. Fotograf är den fantastiske Viktor Källberg.

Tyngre

31 maj 2021

Fitness-EM – söndag!

En sista kommentar från sista dagen av årets EM-tävlingar i fitness. Ännu ett guld kan rapporteras, och totalt en riktigt trevlig tillställning.

Alex Danielsson

17 maj 2021

Fitness-EM – lördag!

Tävlingarna i Santa Susanna, Spanien fortsätter. Här är en snabb rapport från andra dagens svenska aktiviteter.

Alex Danielsson

16 maj 2021

Fitness-EM – fredag!

Guldregn första dagen! Det finns inget annat sätt att beskriva det. Det svenska landslaget var i det närmaste helt omöjligt att betvinga under fredagen.

Alex Danielsson

15 maj 2021

EM i fitness – imorrn smäller det!

Kort lägesrapport inför årets första internationella mästerskap – Europamästerskapen i Fitness & Bodybuilding 2021. På plats: er ödmjuke Alex Danielsson.

Alex Danielsson

13 maj 2021

Till närmast sörjande

Bakom varje ståtligt byggd fysik står det någon som undrar vad som gick fel. Som vill väl men som misstänker att det spårat ur. Detta är till er.

Andreas Bruzelius

19 jan. 2021

Mr Olympia flyttar

Höstens byggar- och fitnessfest Mr Olympia byter datum – och arena.

Alex Danielsson

12 maj 2020

Inbjudan till Distansmästerskap i Bodybuilding & Fitness 2020!

Som ett sätt att låta alla månader av dietsatsning och hårdträning ändå komma till någon sorts nytta kan du nu tävla i byggning och fitness – online!

Alex Danielsson

25 mars 2020

Corona-viruset – så påverkas våra sporter, och din egen träning

Corona-viruset skördar onekligen sina offer. Men hur blir det med tävlingarna i våra favoritsporter? Och hur påverkas vår egen träning? Här är vår samlade uppfattning just nu. Artikeln uppdateras löpande.

Alex Danielsson

14 mars 2020

Resultat från Tyngre Classic VII

Komplett resultatlista från lördagens tävlingar i fitness och bodybuilding.

Tyngre

22 okt. 2018

En kalkylerad framgångssaga

Robin Olsson befattar sig inte med slumpen. Med sitt heltäckande optimeringstänk och sitt omsorgsfullt lagda fokus på detaljer är det inte konstigt att fysiken glänser därefter.

Lorena Gustavsson

8 okt. 2018

Clash of the titans

Missa inte när Carina Isaksson och Madelen Myhr kör ett pass ihop!

Tyngre

22 juni 2018

Tyngre Classic del 1

Häng med på muskelfest i Solnahallen när Alex och Andreas kommenterar lördagens tävlingar från Tyngre Classic!

Tyngre

22 juni 2018

TyngreTV går igenom fysiksporterna

Häng med när vi går igenom alla grenar från bodybuilding till bikini fitness!

Tyngre

22 juni 2018

Tyngre på Alströmerpokalen

Lite av det vi fångade upp under helgen som gick.

Tyngre

22 juni 2018

Ida Bergfoth har talang i massor

Häng med när supertalangen Ida Bergfoth tränar och intervjuas!

Tyngre

22 juni 2018

Josefin tränar inför SM

Häng med under de sista förberedelserna inför tävlingen!

Tyngre

22 juni 2018

Jennie Persson är vår nya bikinistjärna

Tyngre har träffat SM-vinnaren under hennes förberedelser inför Nordiska!

Tyngre

22 juni 2018

Tyngre på Tammer

En filmad rapsodi från lite av allt det som hände.

Tyngre

22 juni 2018

Nyfiken på: Wellnes Fitness

Allt om den nya tävlingsgrenen inom IFBB.

Lorena Gustavsson

26 feb. 2018

Med träningsglädje mot EM

Möt den landslagsaktuella Bikini Fitness-stjärnan Linnéa Helene.

Lorena Gustavsson

1 feb. 2018

"Jag hade som mål att aldrig äta mig mätt..."

Podden får celebert besök i form av Rob Harris, den nykorade SM-ettan i bodybuilding -90 kg. Hör Rob berätta om hemligheten bakom sina framsteg, hans långsiktiga dietperspektiv och alla dagliga byggarsnack med nestorn Lennart Brandt.

4 okt. 2017

Svenska framgångar på EM i fitness

Tyngre rapporterar från Spanien.

Alex Danielsson

11 maj 2017

Imorgon börjar EM!

Dags igen att utse de bästa fitnessatleterna i Europa. Den här gången kan du hänga med hemifrån. Tävlingarna streamas nämligen.

Alex Danielsson

3 maj 2017

Dopade bikiniatleter, rond II: Dalta eller Diskutera?

Lorena tar ännu ett varv i dopingfrågan.

Lorena Gustavsson

15 feb. 2017

Att tävla i kropp

Många vill börja tävla i en poseringsgren, men det kan vara lika förvirrande som spännande. Tyngres Lorena Gustavsson besökte nybörjartävlingen Decembercupen och träffade där en erfaren coach för ett samtal om hur man får debuten att flyga.

Lorena Gustavsson

7 dec. 2016

SM och frågestund

Grabbarna går igenom lite av det som hände på årets SM i byggning & fitness och hinner dessutom med att besvara några frågor. Om Rich Piana, om Magnus ”Jycken” Cedenblad, om Mr Olympia och mycket till.

10 okt. 2016

Söndagsbomb från SM

Avslutande delen i vår bildrapportering från årets SM i byggning och fitness. Från söndagens tävlingar i Bikini Fitness & bodybuilding.

Marcus Syvertsen

7 okt. 2016