Fri frakt över 500 SEK

Jordgubbsglass

Tidsåtgång:
30 min + ett par timmar i frysen
Portioner:
8 st glassar
Receptskapare:
Kategorier:

Krämig jordgubbsglass laddad med protein, perfekt för sommarens varmaste dagar!

Näringsvärde:
Energi: 58 kcal
Protein: 8.8 g
Kolhydrater: 6.8 g
Fett: 0.8 g

Gör så här:

1
Vispa ihop vassle med yoghurt och 1 dl av lättmjölken och fyll en isbricka. Låt stelna i cirka 6 timmar i frysen.
2
Ta sedan fram och låt stå i rumstemperatur några minuter innan allt mixas samman med 1 dl lättmjölk (ju längre den stått i frys desto längre tid kan den behöva stå framme innan den mixas).
3
Fyll nu glassformarna med jordgubbssylten och fyll på med glassblandningen, rör om lite så sylten fördelas ut i formen.
4
Låt stelna cirka 4 timmar, sen är det bara att njuta!! Tips - har glassen varit fryst länge låt den tina 10-15 minuter innan servering

Ingredienser:

2 dl vassle krämig jordgubbsglass
1 dl grekisk yoghurt
2 msk sötströ
2 dl lättmjölk
8 msk jordgubbssylt lågkalori

Köp Produkterna