Fri frakt över 500 SEK

Lakritsdammsugare

Tidsåtgång:
1 h
Portioner:
15 små
Receptskapare:
Kategorier:

Här kommer ett magiskt retro-recept till alla er lakritsälskare där ute! Proteinrika lakritsdammsugare utan tillsatt socker, vad sägs om det?

Gör så här:

1
Börja med att göra marsipanen. Mät upp alla ingredienser till marsipanen i en bunken och blanda runt. Tillsätt karamellfärgen och knåda in färgen ordentligt för hand. Låt den sedan vila i kylen.
2
Gör nu ”fyllningen”. Mät upp alla ingredienser och mixa i en matberedare eller mixer, smaka av med valfri mängd lakritspulver om du vill ha mer smak. Tillsätt eventuellt lite mer vatten eller kaffe om smeten känns torr.
3
Du kan nu direkt forma ”degen” till avlånga rullar eller kyla ner degen en stund i kylen innan för att den lättare ska formas.
4
Ta nu fram marsipanen och kavla mellan två bakplåtspapper, kavla ganska tunt. Klä nu dina rullar i marsipanen. Det lättaste är nog att göra en rulle i taget och kavla om marsipanen om den inte räcker till alla direkt.
5
Kyl nu ner dina rullar en stund medans du smälter den mörka chokladen.
6
Skär upp rullarna i den storlek du önskar ha dina små dammsugare och doppa sedan båda ändarna i chokladen, lägg de på ett bakplåtspapper och låt stelna.
7
Förvara i kylen tills det är dags att äta!

Ingredienser:

Fyllning

50 g rumstempererat smör
2 dl havregryn
1 dl kasein lakritsstrut
1 msk kakao
3 msk vatten eller kaffe
1-2 tsk lakritspulver (valfritt)

Marsipan

4 dl mandelmjöl
4 msk sukrin melis
2 st äggvitor
svart karamellfärg

Choklad

100 g sockerfri mörk choklad