Fri frakt över 500 SEK

Kanelbullesnittar

Tidsåtgång:
30 min
Portioner:
15-18 st kakor
Receptskapare:
Kategorier:

När du inte orkar baka kanelbullar i flera timmar kan du enkelt stilla suget med dessa superenkla, smarriga och proteinrika kanelbullesnittar!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2
Vispa ihop smör, agavesirap och sötströ krämigt med elvisp.
3
Tillsätt dina torra ingredienser och rör ihop.
4
Rulla degen till en ca 3-4 cm tjock rulle och placera på bakplåtspapper.
5
Tryck till rullen lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg eller havredryck och garnera med pärlsocker.
6
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter och låt svalna på plåten på eftervärme innan du snittar längden till småkakor.
7
Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt.

Ingredienser:

50 g rumsvarmt smör
½ dl sötströ
½ dl kasein kanelbulle
1 tsk kanel
1,25 dl vetemjöl
1 msk agavesirap
1 tsk bakpulver
1 ägg eller 2 msk havredryck (till pensling)
Pärlsocker att dekorera med (kan uteslutas)

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg