Fri frakt över 500 SEK

Enkla proteinrika semlor

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
5-10 st
Receptskapare:
Kategorier:

Det blir nog inte enklare än så här att göra semlor, bullarna behöver inte jäsa vilket jag tycker är succé! En proteinrik egenjord "mandelmassa" med en lite touch av vit choklad, ja du hör ju.. Och en rejäl klick grädde - HEJ SEMLAN! <3 / skippasockret

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Mixa nu havregrynet till ett havremjöl i en matberedare eller liknande.
3
Tillsätt nu resterande ingredienser och blanda ihop med en slickepott, sked eller liknande tills allt går ihop.
4
Klicka ut 10 st mindre eller 5-7 större semlor på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugnen 8-12 minuter beroende på ugn och storlek. Ha lite koll och ta ut när de börjar få fin färg, hellre att de är lite kladdiga än torra! Låt svalna.
5
Gör nu fyllningen eller "mandelmassan". Kärna ur dadlarna och mixa i en matberedare. Riv proteinbaren med ett rivjärn och mixa även denna tillsammans med dadlarna tills du får en kladdig massa.
6
Skär nu av ett lock på dina semlor. Gröp sedan ur ett litet hål i bottendelen av semlan och fyll upp med din "mandelmassa".
7
Vispa nu valfri grädde och spritsa på bottendelen av semlan, sätt på locket och pudra med sukrin melis eller liknande.
8
Ät & njuuuuut!

Ingredienser:

Semlor

4 dl havregryn (som ska mixas till havremjöl)
2 dl vaniljkvarg utan tillsatt socker
2 st ägg
2 msk sötströ
2 tsk bakpulver
en nypa salt
kardemumma efter smak

Fyllning

6 st urkärnade dadlar
1 st Barebells white chocolate almond proteinbar

Topping

2,5 dl valfri grädde

Köp Produkterna

55 g x 12 st
I lager
Lägg i varukorg
55 g
I lager
Lägg i varukorg