Igår öppnades både anmälan och biljettförsäljningen till höstens Tyngre Classic VI. Detta med massor av nyheter på schemat, som tillsammans gör helgen den 15-17 september till en lång och varierad muskelfest modell XL.

Helgens höjdpunkter

  • Athletic Fitness & Bikini Fitness genomförs fredag kväll fr 17.00
  • Women’s Physique, Body Fitness, Classic Bodybuilding, Bodybuilding och Men’s Physique avgörs under lördagen, fr 09.00
  • Inbjudningstävling i Strongwoman körs fredag kväll fr 19.00
  • Final i Sveriges Starkaste Man (som dessutom tv-sänds) genomförs på söndagen fr kl 13.00
  • Elittävling i crossfit – Tyngre Tango – avgörs lördag fr kl 14.00

Du som vill titta erbjuds ett antal olika varianter av biljetter, där du enkelt kan välja vad som passar dig bäst. Till den här gången har vi även specifika barnbiljetter för den som vill sitta bra med hela familjen.

Kvällsföreställning fredag

För första gången provar vi att lägga en del av tävlingen under fredagskvällen. Tanken är att försöka göra den delen extra festlig, lite extra glamourös och med en inramning som leder tankarna lite mer åt en galakväll.
Samtidigt som detta pågår så kör också Sveriges allra starkaste damer igång sitt eget race i den intilliggande C-hallen. Där är det Strongwoman som gäller.

Fullång lördag

Redan 09.00 drar vi igång med resten av fitness- och byggarklasserna, och även här är schemat lagt för att ge maximal variation i agendan. En lång och utmanande dag väntar.
Lite senare, kl 10.00, startar klubbtävlingen Battle of the Boxes i den intilliggande C-hallen. Inbjudningarna till klubbarna (boxarna) pågår just nu för fullt.
Lite senare inleds en annan spektakulär tävling i C-hallen: vår elittävling i crossfit – Tyngre Tango – med endast de bästa atleterna i Sverige.

Familjefest i styrka på söndag

Till söndagen riggar vi om och lämnar plats till di störste och di starkaste. Den tv-sända finalen i Sveriges Starkaste Man, som samlat ett legendariskt startfält, inleds kl 13.00 i bästa matinéstil.

Anmälan

Du som vill tävla på Tyngre Classic anmäler dig här.

Biljetter

Du som vill komma förbi och kika köper din biljett här. Som sagt, ett antal olika varianter av biljetter finns tillgängliga.

Vi ses!