I vad vi själva betraktar som stor stil så ångar vi på med vårt skötebarn Tyngre Classic. Den 15-16 oktober genomför vi den fjärde i ordningen, följaktligen kallad Tyngre Classic IV. Det mesta känns igen från tidigare event, inte minst ambitionen: att genomföra världens bästa fitnesstävling. Vi säger inte att vi är framme än [(1)] men vi kommer allt närmare vår egen vision.

Några av nyheterna den här gången är:

Tävlingarna börjar 12.00

En senare starttid ger alla mer tid. Tid att sova, tid för förberedelse, tid för transport. Bättre, helt enkelt. Gäller båda dagarna.

Insläpp från kl 10.00

Du är välkommen från 10.00 båda dagarna. Dels för att kunna möta våra sponsorer och utställare, men också för att kunna se våra sidotävlingar (se nedan).

Fler sidotävlingar

Redan under lördag förmiddag (start kl 10.00) kan du se finalen i Fitness Five‌ , och under eftermiddagen kör vi uppföljaren till vår grymma lagtävling i crossfit – Tyngre Tango . Söndagens sidotävlingar domineras av Athletic Fitness‌ -tävlingens hinderbana men även av en stor, stark – och avgjort tyngre – händelse: Tyngre Giants Live Qualifier‌ (se nedan).

Tyngre Giants Live Qualifier

En strongmantävling där Sveriges främsta gör upp om den sista platsen bland världseliten i den prestigeladdade World Tour-tävlingen Giants Live i Norrköping.

Fitness Five Final

Efter sommarmånadernas fyra kval är Sveriges främsta atleter här en gång för alla färdiga att göra upp om vem som egentligen är mest vältränad. 

Prispengar till de tävlande

Förutom ära, medalj, pokal och ett digert batteri av priser från våra sponsorer så kommer vi den här gången också att dela ut prispengar – 100€ får alla klassegrare i Tyngre Classic IV.

Fler tävlande

Redan idag – 5,5 månad före tävlingarna – har vi 118 st anmälda. Vi räknar därför med en riktigt fet tävling, där vi just nu dessutom försöker ordna så att även atleter från våra nordiska grannländer kan få delta. Du som inte redan anmält dig gör det här.

**

‌**

Biljetterna släppta!

Redan idag kan du förvissa dig om att inte behöva stå utanför. Biljetter kan du köpa här/sv-SE/7K7P59KT1VYBAP5/Shop/Products.aspx).

Schemat späckat

Fullt av aktiviteter båda dagarna, med få döda punkter. Det är så vi gillar det.

 

° ° °