Fri frakt över 500 SEK

Frozen chokladcheesecake

Tidsåtgång:
40 min + nedfrysning
Portioner:
8-12 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Frozen chokladcheesecake toppade med rostade valnötter, ja tack! TIPS: Om ni inte är som mig och äter en hel form på en sittning, då rekommenderar jag er att göra det i muffinsformar. För när kakan har fryst helt, då tar det ett tag för den att tina och då är det mindre smidigt att ha en hel form när man bara vill ha en tårtbit.

Gör så här:

1
Börja med botten, blanda 1 portion Tyngres chokladbollar i en bunke. Låt vila i kylskåpet.
2
Blanda ihop pektinen enligt förpackning med mjölk (går givetvis att använda gelatin istället).
3
Gå vidare till fyllningen. Blanda ihop kvarg, pektin, sötströ, proteinpulver, kakao till en jämn smet.
4
Ta ut botten från kylskåpet. Ta fram en form med avtagbara kanter (ca 24cm). Tryck ut chokladbollesmeten i botten på formen.
5
Häll på fyllningen i formen över botten. Stoppa in i frysen, låt den vila i ca 4 timmar. Den ska bli fast i konsistensen inte frusen.
6
Ta ut, sikta kakao över kakan. Strö över en näve valnötter som om ditt namn vore Salt Bae. Låt stå i ca 30 min innan förtäring så att den krämar till sig.

Ingredienser:

1 portion tyngre chokladbollar
1 påse pektin + 1 dl mjölk
250g kvarg
300g färskost
3 msk sötströ
3 msk kakao
2 dl vassle varm choklad
1 dl valnötter

Köp Produkterna

750 g
I lager
Lägg i varukorg
900 g
I lager
Lägg i varukorg