Fri frakt över 500 SEK

Meny

Kokos- och bananbröd

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
15 skivor
Receptskapare:
Kategorier:

Sanna bjuder oss på ett magiskt kokos- och bananbröd som passar perfekt till både frukost, mellanmål eller fikat! Frys in de skivor som du inte vill mumsa i dig direkt och ta fram vid tillfälle - succé!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 C.
2
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare.
3
Lägg bakplåtspapper i en normalstor brödform, men vik upp ena kortsidan så att storleken blir ungefär som en 1/2 normalstor brödform (ca 20-25 cm långt).
4
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills brödet känns torrt i mitten om du sticker ner en tandpetare.
5
Ta ut och låt svalna, skär sedan i 15 skivor och frys ner de du inte äter på en gång.

Ingredienser:

2 dl (80g) mandelmjöl
1,25 dl (50g) havregryn
1,25 dl (40g) vassle vaniljdrömmar
2/3 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
0,5 dl riven kokos
1,75 dl (185g) mosad banan alt. äppelmos
0,75 dl (45g) kokosmjölk
0,5 dl flytande äggvita