Miami – svenskarnas hetaste turistmål

Frusen efter en lång kall vinter? Trött på att våren aldrig riktigt slår till? Gör som alla andra träningsglada svenskar. Åk till Miami.

Ylva Birgersdotter

Jag tror att vi alla kan hålla med om att denna höst och vinter har varit rätt seg. Tre soltimmar i november. Det blev ungefär lika många timmar på Solarieöarna för mig under vintern, sedan var jag tvungen att göra något drastiskt åt situationen.

Med våren och sommaren nalkandes så hade man kommit igång med träningen och ville iväg till ett varmt ställe där man kan få ytterligare inspiration och hålla kosten och träningen hyfsad god. Eftersom Norwegian har börjat flyga direkt nu och att jag en morgon såg en annons i Metro på tuben, "Miami - Svenskarnas hetaste turistmål"‌ , så kunde det inte vara annat än ett tecken från ovan som bara måste följas.

Medan jag var där så kollade jag upp lite sköna gym och matställen som kan komma till nytta för dig som vill dra iväg till ett rimligt pris utan att bulka 10 pannor på en vecka. Träningsnördens guide till Miami‌ – helt enkelt!

Vi åkte som sagt med Norwegian‌ direkt dit och ett byte i Oslo på hemvägen. 10 timmar, hur smidigt som helst och bra pris. Boendet fixades via airbnb.se där du hyr hela eller del av folks privata lägenheter. Bra sätt att lära känna lokalbefolkningen och komma undan lite billigare. Dessutom var det var toppen att ha eget kök och kunna laga de mål mat man ville.

Fixa transfer till och från flygplatsen via supershuttle.com redan hemifrån och ta goda tidsmarginaler, speciellt för resan hem så blir det billigare och du slipper tänka på den biten när du väl står där.

Väl på plats med gångavstånd till allting:

  1. Mitt på Miami Beach‌ , vid Flamingo Park‌ , ligger PAL Gym (Miami Beach Police Athletic League‌ ). Ett litet skitigt men helt okej gym som även ligger i anslutning till en idrottsbana utomhus där alla har tillträde och kan se poliserna köra morgonträning (hehe).
  1. Crunch Gym är en stor gymkedja. Fräscha lokaler med all utrustning du behöver och även stort utbud av klasser
  2. Utegym finns vid Ocean Avenue‌ och 8th Street‌ . Här finns lite chinsräcken och sådant. Knåpa ihop ett kul cirkelpass i solen! Det finns ett liknande i Flamingo Park‌ (4) om man vill bort från sanden.
  3. Pollo Tropical är en bra snabbmatskedja med mat baserat på kyckling, ris och bönor. De har även kalorimängd uträknat på vissa menyer.
  4. Bästa sushin har du på Hiros Sushi Express efter en dag på stranden. Här kan du beställa Hiros summer rolls – sushi utan ris om du vill hålla ner på kolisarna.
  1. Fullt med matvaruaffärer är det ont om på på Miami Beach/South Beach‌ . Man ska nog ha bil för att komma iväg till riktiga supermarkets men vi hittade Wholefoods som är helt fantastiskt! Fullt med fräsch och god ekologisk mat så långt ögat kan nå. De har även en bra salladsbar så man kan plocka sig en snygg lunchlåda. Rätt dyrt dock.
  2. Hälsostället An Apple A Day har grymma vitaminboostade smoothies, bars, lunchmeny och kosttillskott. Ekologiskt, gluten och laktosfritt finns här för den som vill ha det.
  3. Alton Road‌ finns även den bästa kosttillskottbutiken jag hittade här. Märken som vi känner igen, Better Bodies‌ och Labella Maffia‌ -kläder och Mohammad Ali‌ i skyltfönstret. Så no need to släpa med sig proteinburken i resväskan.

Men även om du är en träningsnörd så får du inte missa utelivet! Du måste ta dig till The Clevelanders Rooftop och stå med vinden i håret, och njuta av partylivet och du måste gå vidare till Mangos, Dream eller LIV för att dansa.

På söndagar är det den enorma strandbaren Nikki Beach som gäller. Vill du spela biljard och softa på lite billigare lokala barer har du Lost Weekend och Fat Tuesday och vill du verkligen ösa på med eliten så är Fontainebleau ett tips. Sätt på dig klackar om du är tjej bara och se lite städad ut som kille, annars blir de griniga på de fina ställena.

Och även om du är fitnessfantast så får du inte missa burgarna! Herregud. Jag hade kunnat fasta hela veckan för att bara få käka en sak - burgare på Five Guys (Washington/15th Street‌ ) eller det riktigt coola stället BTW (Alton Road‌ mellan 14th‌ och 15th Street‌ ). SÅ. Jävla. Värt. Och bra priser på båda ställena också.

Summering: Åk dit, det går inte att misslyckas och du kommer ha svinkul!

Tack för mig!

***


Liknande artiklar
Bodybuilding och Fitness har aldrig varit större!

Just när årets fitnessäsong drar igång så lämnar här vår kloke kompis Anders Axklo in en partsinlaga om dagsläget för sporten.

Anders Axklo

15 apr. 2023

Den banala känslan av att vara mäktig

Om varför vi väljer att underkasta oss stålet.

Erik Sander

31 jan. 2017

Inga hinder för sann laganda

I en värld som alltmer präglas av individuella prestationer är det uppfriskande med mer gruppbaserade former av tävling.

Lorena Gustavsson

17 juli 2016

Det här med gymtränande tjejer

Att vara stark är inte könsbetingat.

Leddya Reimann

6 juli 2016

Erfarenhetens långa stig

Den omåttligt populäre Linus Carlén delar med sig av det som till så stor del formar oss människor – upplevelser, intryck och erfarenheter.

Linus Carlén

15 jan. 2016

Du är större än din placering

I alla tävlingsmoment är det betydligt fler som kommer efter än de som vinner. För många av oss som tävlar i fysik kan det vara rätt trickigt att hantera.

Viktor Källberg

23 okt. 2015

#JAGpåRIKTIGT

Gästkrönikören Petter Damré vill slå ett slag för en mer nyanserad och mer sann projicering av oss själva.

Tobias Strand

8 juli 2015

Girl Power – comeback för kvinnliga muskler?

Till er tjejer som vågar drömma lite större, bokstavligt. Den kvinnliga byggningen försvinner alltmer, och är då tiden för kvinnliga muskler förbi? Gästkrönikören Viktor Källberg tror tvärtom och tar upp kampen.

Viktor Källberg

22 apr. 2015

Miami – svenskarnas hetaste turistmål

Frusen efter en lång kall vinter? Trött på att våren aldrig riktigt slår till? Gör som alla andra träningsglada svenskar. Åk till Miami.

Ylva Birgersdotter

25 mars 2015

Bland tomtar och troll – om det växande näthatet

Krönikören Viktor Källberg riktar den gången in sig på den tvivelaktiga trenden med näthatet. Bakom en skärm har vi alla en enorm makt över hur vi påverkar andra. På vilket sätt använder du din?

Viktor Källberg

31 jan. 2015

2015 – vårt år

Det är härligt att träna på gymmet, något väldigt många nya får upptäcka i början av varje år. Men antalet leende nybörjare blir säkert större om vi erfarna bjuder in ordentligt och visar hur det går till. Gästkrönikören Viktor Källberg resonerar om frågan.

Viktor Källberg

30 dec. 2014

Den där bänkbryggan igen

Gästkrönikören och SL-tävlanden Ludvig Gislason går igång på onyanserad kritik över sanslösa prestationer.

Ludvig Gislason

13 dec. 2014

Tiden efter tävling – En viktig period

Gästkrönikören Viktor Källberg var en av de tävlande under Fitnessfestivalen i helgen. Knappt hade han hunnit få av sig poseringsbyxorna innan tankarna gick varma igen.

Viktor Källberg

2 dec. 2014

Mycket väsen för bänkpress – hur lyftet vi älskar håller styrkelyft tillbaka

Bänkpress ter sig som en enkel gärning. Men under ytan döljer sig en samling snåriga regler. Gästkrönikören Philip Wildenstam ger sig här på den om lyftvägen.

Philip Wildenstam

22 nov. 2014

VM-medaljörens bästa bänktips!

Hur man sätter upp själv lyftet kan ofta vara avgörande för resultatet. Gästkrönikören Christian Martinsson, till vardags en av världens bästa juniorbänkare, ger oss sina bästa tips.

Christian Martinsson

20 nov. 2014

En prestation som bryter ny mark

Hur definieras styrka, och förutsättningarna för att nå dit? Det och lite till resonerar krönikören Marianne Randers kring.

Marianne Randers

10 nov. 2014

Vad gör dig starkare?

Gästkrönikören Daniel Richter lägger ut texten och går till grunden med kanske det finaste vi har – styrkan.

Tyngre

3 nov. 2014

Men's Physique och Bikini Fitness – vart tar de vägen?

Utvecklingen av de nyaste och och mest populära fysikgrenarna är påtaglig. Men vart tar de vägen? Gästkrönikören Aron Persson fördjupar sig i frågan.

Aron Persson

28 okt. 2014

Spara kvittot

Vår uppskattade gästkrönikör Viktor Källberg funderar den här gången kring orsak och verkan.

Viktor Källberg

18 okt. 2014

Åt vilket håll är utveckling?

Bloggaren och föredragshållaren Daniel Ekstam gästar idag Tyngre med en samling tankar om utveckling på ett personligt plan.

Daniel Ekstam

13 okt. 2014

En fysik med inbyggd sprängkraft

Kvinnors intresse för styrketräning har alltid varit utmanande. Så ock idag.

Marianne Randers

12 okt. 2014

Ingenmansland

Låt inte din ständiga strävan framåt hindra dig från att vara nöjd med det du redan har uppnått!

Viktor Källberg

8 okt. 2014

När träningsglädjen dör

Gästkrönikören Mattias Martikainen om viljan att träna, men också om dess motsats.

Mattias Martikainen

27 sep. 2014

Att bedömas efter sitt utseende

Och inte efter sina åsikter.

Christoffer Lagerskog

24 sep. 2014

Det hjälpsamma folket

Är träningsbranschen missförstådd?

Alex Danielsson

20 sep. 2014

Mjölk är för knåddar – riktiga hominider dricker öl!

Det här dryftandet om Jante och mellanmjölk i samma stön som Sverige är så tröttsamt.

Patrik Andersson

10 sep. 2014