Kasein Varm Choklad

750g

279 SEK

279 SEK

1

Läs 30 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Ett vansinnigt gott chokladkasein, smakar precis som den varma chokladen du drack på din barndoms utflykter! Fungerar precis lika bra som pudding, i gröt eller att baka med.


Ett vansinnigt gott chokladkasein, smakar precis som den varma chokladen du drack på din barndoms utflykter! Kasein Varm Choklad har många fördelar, först och främst är det mångsidigt. Kaseinprotein går förvisso utmärkt att dricka, men det fungerar precis lika bra som pudding, i gröt eller att baka med. Det har rentav blivit så att det hör till ovanligheterna att man i dag dricker sitt kasein – bara fantasin sätter gränserna för vad man kan använda det till.

Kasein Varm Choklad är högkvalitativt och precis som vassle så kommer kaseinet från mjölk och innehåller därmed rikligt med alla essentiella aminosyror, vilket ger dina muskler allt de behöver för att växa och bli starkare.

Här hittar du alla våra kaseinsorter!

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1433 kJ/354 kcal502 kJ/120 kcal
Fett2,4 g0,8 g
varav mättat fett1,2 g0,4 g
Kolhydrat7,7 g2 g
varav sockerarter3,4 g1,2 g
Protein73 g26 g
Salt0,9 g0,3 g

Ingredienser

MJÖLKproteinkoncentrat, bestående av ca 80% micellärt kasein och 20% vassleprotein (mjölk), kakao (5,2%), arom, salt, förtjockningsmedel (cellulosagummi), emulgeringsmedel (solroslecitin), sötningsmedel (aspartam*), laktasenzym. *Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll: 750 gram, vilket motsvarar ca 21 portioner. Skopa medföljer inte. Användning:
 Pudding: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med ca 1,5 dl kallt vatten eller mjölk. Anpassa mängden vätska efter önskad konsistens.
 Shake: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med 3 dl kallt vatten eller mjölk. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller: mjölkprotein, och laktos*
 *Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

 Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Proteinrik och ugnsbakad vaniljgröt

Julia Samuelsson

Proteinrik vanilj- och hallonwrap

Frida Benjaminsson

Proteinbars med kaffe- och choklad

Sandra Gröndahl

Overnight oats med salt karamell- och äpple

eatandglowjonna

Overnight oats med smak av prinsesstårta

eatandglowjonna

Proteinrik zucchinikaka med frosting

Sandra Svensson

Proteinrika kardemummabollar

Anna Jonasson

Proteinrik kaffe- och chokladsmoothie

Skippa Sockret

Proteinrik blåbärsgröt

Julia Samuelsson

Proteinrika kaffe- och chokladbollar

Skippa Sockret

Kall chokladgröt

Julia Samuelsson

Proteinrik och ugnsbakad gröt

Julia Samuelsson

French toast med saffran och hallon

eatandglowjonna

Proteinrika bananpannkakor

Julia Samuelsson

Proteinrik chokladgröt

Julia Samuelsson

Proteinrika kesoplättar med vanilj

Julia Samuelsson

Overnight oats med kanel, cashewnötter och blåbär

eatandglowjonna

Proteinrik blåbärspaj med vaniljkasein

Julia Samuelsson

Proteinrik chokladglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik fudge med nougatpralin

Frida Benjaminsson

Overnight oats med blåbär och citron

eatandglowjonna

Overnight oats morotskaka

eatandglowjonna

Proteinrik mango- och spenatsmoothie

eatandglowjonna

Proteinbars med smak av morotskaka

Frida Benjaminsson

Proteinrik vaniljgröt

Solsidann29

Proteinrika choklad- och jordnötsbollar

Skippa Sockret

Proteinrik semmelgröt

Skippa Sockret

Proteinrika och snabba chokladbollar

Frida Benjaminsson

Fattiga riddare med smak av semla

eatandglowjonna

Overnight oats med choklad och päron

Julia Samuelsson

Rulltårta med nougatfyllning

Overnight oats med hallon och choklad

eatandglowjonna

Overnight oats snickers

eatandglowjonna


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021

Kaseinfluff – så gör du!

Det magiska ”proteinfluffet” som alla snackar om. Vad är det egentligen och hur gör man?

Skippa Sockret

17 aug. 2020