Pepparkaksgranola

60 min
|
1 plåt
|
Kategori: FrukostJulbak

Toppa din frukostbowl med denna smarriga pepparkaksgranola varje morgon fram till jul.. Mums!
Ett tips är att göra en dubbel sats direkt, det lär gå åt!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

4 dl grötmix kanelbulle
4 dl havregryn
2 dl vatten
1 dl valfri olja (jag använde rapsolja)
2-3 msk sötning (valfritt)
2-3 msk pepparkakskrydda
1 dl kokosaflakes
torkade tranbär/russin

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader.
2
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke (ej tranbär/russin & kokosflakes)
3
Värm upp vatten och tillsätt valfri olja och honungen, rör ihop.
4
Häll nu vätskan över de torra ingredienserna och blanda runt ordentligt.
5
Lägg ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 30-40 min, rör om då och då och ta ut när den börjar bli lagom krispig.
6
Låt granolan svalna och tillsätt sedan kokosflakes och torkade tranbär eller russin.