Efterskalven från det chockerande polisingripandet som kostade George Floyd livet startade en veritabel lavin av högljudda protester och en global rörelse av sällan skådad enighet och sammanhållande kraft. Black Lives Matters är mantrat och nästan alla är överens – det är hög tid för en förändring.

Men inte riktigt alla var med på det tåget. CrossFit Inc.s grundare och VD Greg Glassman twittrade den 7 juni ut åsikten där han bland annat jämförde mordet på George Floyd med covid-19.

Detta fick såklart stora konsekvenser. Världskända atleter som bland andra Katrin Tanja Davidsdottir, Annie Thorisdottir, Rich Froning och många fler gick ut och tog avstånd från inte bara Glassman utan även CrossFit Inc, vilka märkligt nog dröjde med att reagera.

Det fick också en stor mängd affilierade gymägare att slå bakut och helt sonika bryta med CrossFit Inc. Enligt nyhetsbrevet Morning Chalk Up så har närmare 1000 gym redan lämnat organisationen. Även den stora sponsorn Reebok sägs bryta med CrossFit Inc.

Glassman kom senare att be om ursäkt, men det skeppet hade alldeles uppenbart redan seglat. Istället tvingades han igår att avgå.

Vad allt detta betyder är dock oklart. Precis som världen förhoppningsvis kommer att förändras efter mordet på George Floyd så känns det som om även verksamheten kring den ofta stenhårt styrda CrossFit-rörelsen är i behov av radikal förändring.

Greg Glassman ersätts nu av den minst lika kontroversielle Dave Castro, som själv trampade ordentligt i det så kallade klaveret i samband med Glock-skandalen 2016. Frågan är därför om man nu går ur askan i elden?

Läs mer här.